שתף קטע נבחר

לונדון מיניסטור

הפאונד אמנם לא עושה הנחות, אבל עוד לא נולד כרטיס האשראי שיצליח להישאר בארנק מול הבוטיקים, שווקי הספרים, וחנויות העיצוב והמתנות של לונדון. על מה עוד חייבים להוציא כסף? על תיאטרון ועל בירה בפאב מקומי

לא משנה כמה פעמים כבר ביקרתם בממלכה הבריטית, בלונדון תמיד יש חידושים, מה עוד שהשופינג בעיר הצבעונית הזו הוא חתיכת חוויה. יקרה אומנם, אבל מקסימה. החנויות המשוגעות שקורצות למטייל מכל עבר יצליחו לפתות אפילו את הקניין הסולידי ביותר, ואחרי שמגהצים את כרטיס האשראי אפשר להתנחם בפשיטות עומק לפאבים או בהסתננות לאיזה מוזיאון מרתק. לונדון יש רק אחת.

 

קובנט גרדן

 

לחובבי השיטוט בין חנויות קטנות ומיוחדות, קובנט גרדן (Covent Garden) הוא המקום הכי מעניין, ועל זה חותמים גם לונדונים רבים. כאשר הועבר ממקומו השוק הסיטונאי בשנות ה-70 של המאה הקודמת, הפך השטח שהתפנה לאזור הבידור התוסס והפופולרי ביותר בעיר. בשנים האחרונות נוספו בו עשרות חנויות בוטיק יוקרתיות למוצרים שונים ומגוונים, מסבונים מיניאטוריים ועד פריטי אספנות לחובבי אוניות

ויאכטות. מכל עבר קורצים דוכנים מלאים בשמונצס ובכל טוב, כולל עניבות מצוירות ביד אמן או תיקי נשים שנתפרו משאריות של חליפות גברים.

 

לבו של קובנט גרדן הוא הכיכר הסובבת את המבנה של שוק התפוחים מהמאה ה-19 ששופץ ושוחזר, והוזרם בו דם צעיר של חנויות קטנות ומטריפות. אל תחמיצו את הקומה התחתונה, עם כמה פנינות חמד לצרכן הסקרן. כזו היא למשל "אוקטפוס", חנות למוצרי פופ ופלסטיק של טובי המעצבים הצעירים של אירופה, שבה ניתן לרכוש חפצים משוגעים וצבעוניים להחריד, כמו תיק פלסטיק ירוק בצורת קומקום או מכונית אדומה. בחנות "טיים אאוט" אפשר לבחור במתנות מסוגננות עם שלל מלאכים ופיות.

 

אם אתם נמנים עם לובשי חולצות המנהלים, חנות מיוחדת לחפתים תבלבל אתכם עם מבחר אינסופי. חגיגה לחובבי צעצועי עץ של פעם מחכה ב"בנג'מין פולוקס", חנות נהדרת שמציעה בין היתר בובות תיאטרון עשויות בעבודת יד. לחובבי הרוק, "אינגלנד רוקס" מציגה הפתעות מעניינות, בעיקר לחובבי הביטלס.

 

סמוך לשוק כדאי לעצור בחנות התה הגדולה בלונדון בניל סטריט, עם אלפי קומקומי תה מסודרים על-פי מדינות ועם מאות סוגים של עלי תה מכל העולם.

 

שיטוט בין חלונות הראווה בקובנט גרדן מבטיח הנאה מכל רגע. אם תתיישבו באחד מבתי-הקפה היפים ותשתו, תמורת 2-4 פאונד, קפה או כוסית יין, תיהנו מההופעות של אמני הרחוב המתקבצים בהמוניהם בסביבה. מופיעים שם נגנים קלאסיים ונגני ג'ז ורוק, לצד זמרי אקפלה, פנטומימאים ולהטוטנים. החבר'ה האלה מגיעים מצוידים בתלבושות ססגוניות ובציוד אלקטרוני

מתקדם ונותנים את הלב בהופעות שלהם, אז אל תשכחו לתת להם טיפ. יש צופים נלהבים שלא מסתפקים בטיפ ובמחיאות כפיים אלא אף קונים להם בקבוק בירה.

 

סמוך לבית האופרה (ראסל סטריט), נמצא מוזיאון התיאטרון, שהוא אחד המקומות הקסומים בלונדון. הכניסה אליו חופשית וכדאי לבקר בו עם ילדים. המוזיאון מגולל את תולדות התיאטרון הבריטי במשך 400 שנה ובמיוחד ראויה לציון בו התצוגה על הפקת "הרוח בערבי הנחל" – מן הספר אל הבמה. במוזיאון מוצגים סרטים עם קטעי הצגות מפורסמות וראיונות עם שחקנים אנגלים מפורסמים.

 

על גדות הנהר

 

טיול קצר בגשר ווטרלו ובגשר ווסטמינסטר מבטיח תצפית יפה ומרתקת אל הגדה הצפונית והדרומית של התמזה. חובבי קולנוע, קונצרטים וגלריות לאמנות פלסטית ימצאו כאן שפע אטרקציות במתחם של מוסדות אמנות רבים, ובהם בתי-קולנוע, ספרייה לשירה וגם ברים ומסעדות.

 

במרכז הגדה הדרומית מתנוססת גלריית "מודרן טייט", שנבנתה בתחנת כוח ישנה, ומאז פתיחתה בשנת 2000 מוצג בה אוסף מרשים של יותר מ-500 יצירות אמנות מודרנית – מהאימפרסיוניסטים של המאה ה-19 ועד יצירות שנויות במחלוקת של אמנים בריטיים צעירים מסוף המאה ה-20. בין היתר יש שם מתחם

המוקדש לעולמו של סלבדור דאלי, שהמסר שלו כתוב על הקיר: "כדי להיות דאלינאני אמיתי צריך להיות מזוכיסט אמיתי". מעריציה של מיי ווסט יתפעלו בוודאי מספה שעוצבה לפי שפתיה החושניות של שחקנית הקולנוע האגדית.

 

במגדל אוקסו יש תערובת ססגונית של דירות מגורים ומשרדים, מסעדות, ברים, גלריות וסדנאות מעצבים. מעניין לראות את התכסיס המתוחכם של אדריכל הבניין, שכדי לעקוף את החוק האוסר על הצבת שלטי פרסומת לאורך הנהר עיצב את חלונות המגדל בצורת השם OXO , שהוא הלוגו של מותג קוביות מרק. בקומה השמינית יש מרפסת תצפית לעבר נוף עירוני יפה. הכניסה חופשית.

 

תיאטרון הגלוב של שייקספיר הוא יעד חובה. תיאטרון הגלוב נבנה כהעתק מדויק של התיאטרון המקורי, מקורות עץ אלון מיושן מחוזקות ב-9,500 יתדות

עץ ועם גג קש פתוח חלקית לשמים. יש גם מקומות עמידה בחזית הבמה, שמהם יכולים הצופים להתגרות בשחקנים על-פי המסורת האליזבתנית.

 

שוק ספרים? בבקשה. אוהבי ספרים ישנים המגיעים בשעות אחר-הצהריים למתחם האמנויות הצבעוני שעל גדת הנהר, יחושו בדפיקות לב מואצות למראה השפע העשיר שנפרש לנגד עיניהם וידיהם החטטניות. זו ההזדמנות לנבור בחופשיות, למשש ולהריח ספרים יד שנייה ושלישית, וגם לקנות במחירים סבירים. לאלה שמעדיפים ספרים היישר ממכבש הדפוס, יכולים לעשות זאת בחנות הספרים BOOKS ETC .

 

ציפורי לילה

 

מי שהרעב מתעורר אצלו דווקא בשעות הקטנות של הלילה צריך לדעת שלקראת חצות נסגרים המטבחים ברוב מסעדות העיר. השעות המקובלות לארוחות ערב הן בין 18:00 ל-22:00. חלק מהברים והפאבים אמנם פתוחים עד

אחרי חצות, אבל ברובם הפעילות האמיתית מתרחשת עם סיום שעות העבודה, בשעות בין הערביים. את הדופק האמיתי של לונדון אפשר לחוש באחד ממאות הפאבים הפזורים בה, המלאים תמיד בצעירים ובצעירים פחות שאינם נפרדים מכוס הבירה או היין שלהם.

 

חיי הלילה התוססים מתרכזים סביב רובע סוהו, שהפך בשנים האחרונות למתחם ההומו-לסבי האולטימטיבי בעיר. הוא מושך אליו גם בליינים סטרייטים, סתם סקרנים ותיירים. סביב הסוהו מרוכזים בתי-קפה, ברים, מסעדות צפופות ומועדונים מכל הסוגים, שמציעים הופעות של גברים שהופכים בן רגע לנשים, ולהפך.

 

מחזות-זמר

 

ביקור בלונדון אינו מושלם בלי לראות את אחד ממחזות-הזמר הרבים המועלים בה. אם אתם מגיעים עם ילדים, "מלך האריות" של דיסני שעובד לבמה הוא להיט מתבקש (כדאי להצטייד בכרטיסים מראש). אם נחתתם עם בני-עשרה, אתם צעירים ברוחכם ושנות ה-70 קרובות אליכם מתמיד, אל תחמיצו את ההצגה "ווי וויל רוק יו", שמבוססת על שירי להקת "קווין" האגדית. העלילה מטופשת וילדותית, אבל ההפקה כל-כך מקצועית והשחקנים והרקדנים כה מוכשרים, שהעסק שווה את ההשקעה (27-100 פאונד לכרטיס). ואם תשיגו כרטיסים ל"המפיקים" של מל ברוקס – בכלל שיחקתם אותה.

 

עוד לא אכלנו

 

חייבים להודות על האמת, המטבח הלונדוני מעולם לא הצטיין במקוריות, יחסית לאחיו בצרפת ובאיטליה. אבל בשנים האחרונות נפתחו בלונדון אלפי מסעדות בינלאומיות, ונראה שאת השטח כבשו בעיקר האיטלקיות. מחיר ארוחה ממוצעת נע סביב ה-20 פאונד ויותר. פיש אנד צ'יפס? ימיה של המנה המסורתית כמעט חלפו, והלהיט בצלחת האנגלית היום הוא הסלמון, שהבריטים מכינים אותו בצורות שונות.

 

מסעדה מיוחדת במינה שכדאי לעצור בה, ולא רק בגלל המטבח היווני-אוריינטלי, נמצאת בקרבת בניין האופרה ("סארסטרו-רסטורנט – ההצגה שאחרי ההצגה", ברחוב דרורי ליין 126). המנה העיקרית היא התפאורה המעניינת הלקוחה מהאופרות הגדולות וזמרות האופרה הנאות והמוכשרות שמלוות את האכילה בשירה.

 

מישהו מטפל בך?

 

מדריך מהיר לקונה הזריז:

 

בונד סטריט: החנויות הכי יוקרתיות בלונדון. המחירים בהתאם.

 

אוקספורד סטריט: הרחוב שהפך למיתוס. בימים אלה אפשר לדלג עליו כשמדובר בקניות. אין בו שום דבר מעניין באמת.

 

צ'רינג קרוס ופיקדילי: חגיגה לחובבי הספרים, שלא יכולים להרשות לעצמם לבקר בלונדון בלי להגיע לאזור הזה, המלא בכתבים מכל המינים ומכל הסוגים. לא לדלג על "ווטרסטונס", חנות הספרים הגדולה ביותר באירופה.

 

שווקים מומלצים: ברמונדזי – שוק לפיצ'יפקס שפועל בימי שישי (כיכר ברמונדזי); בריק ליין – בגדים, פירות וירקות (בריק ליין); בריקסטון – מוסיקת רגאיי ואווירת שאנטי (בריקסטון); קמדן – בגדים ותכשיטים (קמדן טאון); גריניץ' – כלי זכוכית ושטיחים ('גריניץ); פטיקוט ליין – חולצות טריקו ובגדים זולים (פטיקוט); פורטובלו – שוק סוף השבוע הגדול בלונדון לעתיקות, חפצי חן ופריטים אתניים (פורטובלו).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לונדון. יקרה אבל מקסימה
חנות וויסקי. לכו לסוהו
צילום: יפה רזיאל
אינגלנד רוקס. הביטלס מככבים
צילום: יפה רזיאל
מומלצים