שתף קטע נבחר

הכנסת עקפה את בג"ץ: החרדים ייהנו מהזנה

ועדת הכספים קבעה פה אחד כי מוסדות החינוך בזרם המוכר שאינו רשמי ייהנו ממפעל ההזנה ומיום לימודים ארוך. זאת, לאחר שבחודש אוקטובר דחה בג"ץ את עתירת עיריית בית"ר עלית בנושא

ועדת הכספים של הכנסת אישרה הבוקר (יום ג') פה אחד את הצעת "עוקף בג"ץ" שהגישו חברי הכנסת משולם נהרי (ש"ס) ומשה גפני (דגל התורה), לפיה מוסדות החינוך בזרם המוכר שאינו רשמי, השייכים ברובם למגזר החרדי, יהיו זכאים ליום חינוך ארוך וליהנות ממפעל ההזנה.

 

ההצעה, בעלות של 27 מיליון שקלים, כוללת גם 360 כיתות לימוד חדשות. נציגי משרד האוצר והחינוך, שנכחו בדיון, הציגו התנגדות חריפה לחוק, ונציג האוצר אף טען שהתנגדותו אינה רק תקציבית, אלא גם עקרונית.

 

היועצת המשפטית של משרד החינוך, דורית מורג, טענה כי כל בתי הספר של רשתות מעיין החינוך התורני של ש"ס,

והחינוך העצמאי של החרדים, נכללים כבר ממילא בחוק ואין שום אפשרות להוסיף בתי ספר חדשים לרשימת המוסדות הכלולים בו. מנגד טען ח"כ גפני כי על משרד החינוך לשנות את אופן חלוקת התקציבים, ולכלול בתקציב גם מוסדות של החינוך המוכר שאינו רשמי.

 

ח"כ משולם נהרי יצא נגד "הקיפוח שייצר בג"ץ בהחלטתו בעניין בית"ר עלית", ותבע כי שרת החינוך "תשנה לאלתר את שיקוליה בקביעת המקומות בהם יוחל החוק, כך משהוחלט על מיקום גיאוגרפי מסויים, החוק יוחל על כל מוסדות החינוך הנמצאים בוי ללא אפליה". בנוגע לעלות התקציבית טען נהרי כי "אין כל עלות תקציבית נוספת, את אותה עוגה מחלקים באופן שוויוני".

 

מכיוון שהחוק קובע כי אישור הצעת חוק שעלותה למעלה מחמישה מיליון שקלים דורשת תמיכה של למעלה מ-50 חברי כנסת, הסכימו יוזמי החוק להחיל את החוק באופן הדרגתי, כך שלא יעבור את העלות השנתית של חמישה מיליון שקלים.

 

תחילת הפרשה: בג"ץ בית"ר עלית

 

בחודש אוקטובר האחרון דחו שופטי בג"ץ, בראשותו של השופט מישאל חשין, את העתירה שהגישה עיריית בית"ר עלית למימון מפעל ההזנה בחינוך החרדי. חשין כתב אז בהחלטתו כי "אם יבחרו הוריהם של ילדים שלא להידרש לחינוך הממלכתי אלא לחינוך הניתן במוסדות אחרים שאין הם ממלכתיים, אל יבואו בטענה כי אין מזכים אותם בארוחה חמה כהוראות חוק ארוחה יומית לתלמיד".

 

בעתירה דרשה העירייה להחיל את מפעל ההזנה גם על מוסדות המוגדרים כ"מוכר שאינו רשמי" ולא רק על מוסדות הממלכתי-דתי, החינוך העצמאי ומעיין החינוך התורני, בטענה כי החלטת הממשלה והחוק שנחקק בעניין חל על כלל המוסדות בתחומי היישוב בו חל יום חינוך ארוך.

 

עוד טענה העירייה, כי החלטת משרד החינוך שלא ליישם את מפעל ההזנה ביתר מוסדות החינוך, הינה החלטה פסולה ומפלה בין ילד לילד.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר פרטוש
יזכו להזנה. תלמידים בחינוך החרדי (אילוסטרציה)
צילום: מאיר פרטוש
אתר הכנסת
ההצעה עברה. נהרי
אתר הכנסת
מומלצים