שתף קטע נבחר

ולשאלתכם: טיגון עמוק - רק בשמן זית

חיים כהן מסביר למה הוא אוהב לבשל עם שמן זית ומגיש 4 מתכונים, ורכז מסלול "מתמחה שמן זית" במכללת תל-חי, ד"ר פתחי עבד אלהדי, מדבר על חומציות, חריפות ואיכות

קונפי כרישה עם גבינת פקורינו פילה פורל בשמן זית על ברוסקטה תרד שומר אפוי בשמן זית עם שום וטימין לפתן טרי של תפוזים בשמן זית 

 

  •  צילום וידאו: שי רוזנצוויג.

 

 

המתכונים נרקחו ע"י השף חיים כהן לכבוד ארוחת השקת מסלול "מתמחה בגידול זית ויצור שמן זית" של מכללת תל-חי.

 

 

קונפי כרישה עם גבינת פקורינו

 

מתכון של השף חיים כהן

 

החומרים:

8 כרישות

שמן זית

5 כפות גבינת פקורינו או גבינה חריפה וקשה אחרת, מגוררת גס

 

אופן ההכנה:

  1. מנקים את הכרישות וחותכים אותן כך שנותר רק החלק הלבן. מסירים את השורשים שבקצה. מניחים את הכרישות בסיר מתאים ומכסים אותן בשמן זית. מבשלים על אש נמוכה מאוד ומקפידים מאוד שלא תיווצר רתיחה.
  2. לאחר כשעה מכבים את האש, מוציאים את הכרישות ומניחים להן להתקרר. בעזרת סכין חדה, חוצים כל כרישה לאורך, מניחים כל מחצית על צידה השטוח וחותכים לאורך במרכז, כך שמכל כרישה מתקבלים ארבע רבעים אורכיים. מפרידים את העלים ומסדרים בכלי הגשה. מפזרים את הגבינה ומגישים בטמפ' החדר.

 

חזור למעלה
פילה פורל בשמן זית על ברוסקטה תרד

 

מתכון של השף חיים כהן

 

החומרים:

1 פורל ורוד, חתוך לפילטים, עם העור (מבקשים מהמוכר בחנות הדגים)

מלח גס

שמן זית

1 שן שום

1 גבעול סלרי חתוך לשניים

גבעול של טימין טרי

10 גרגרי פלפל שחור שלמים

פרוסת לחם כפרי, בן יום או יומיים, לכל סועד

תרד מאודה

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את נתחי הפורל על צלחת ומכסים אותם במלח גס. ממתינים 15 דקות, שוטפים אותם היטב במים קרים ומנגבים. מניחים את הפילטים בסיר שניתן להכניסו לתנור, מוסיפים את השום, הסלרי, הטימין והפלפל, מכסים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם לחום של- 50 מעלות. אופים את הדג 25 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים לו להצטנן מעט. מוציאים את הפילטים בזהירות מהשמן, מסירים את העור, חותכים כל פילה לשניים בעזרת מזלג מפוררים בעדינות לנתחים קטנים.
  2. קולים את פרוסות הלחם ומושחים אותן בשמן זית. מניחים פרוסת לחם בצלחת, מניחים עליה תרד מאודה ומעל מניחים כמה נתחי דג.

 

חזור למעלה
שומר אפוי בשמן זית עם שום וטימין

 

מתכון של השף חיים כהן

 

החומרים:

ראשי שומר (1-2 לסועד)

שום

מלח גס

טימין

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים כל ראש שומר לשניים, מסדרים בתבנית אפייה ויוצקים שמן זית בנדיבות. פורסים שום לפרוסות דקות ומכניסים כמה פרוסות בין עלי השומר. מפזרים מלח גס וטימין.
  2. אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-20 דקות. מגישים פושר.

 

חזור למעלה
לפתן טרי של תפוזים בשמן זית

 

מתכון של השף חיים כהן

 

החומרים:

פלחי תפוז

מי ורדים

שמן זית עדין

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את פלחי התפוז מקליפתם הפנימי (עושים מהם "פילטים").
  2. מניחים כמה פלחי תפוז בקערת הגשה, מטפטפים שמן זית ומי ורדים לפי כמות התפוזים (שלוש טיפות מכל אחד, לכל תפוז). מצננים ומגישים.

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי רוזנצוויג
רכז אקדמי מסלול "מתמחה בשמן זית, "מכללת תל-חי". ד"ר פתחי עבד אלהדי
צילום: שי רוזנצוויג
צילום: שי רוזנצוויג
מת על שמן זית. חיים כהן
צילום: שי רוזנצוויג
צילום: לע"מ
המסיק בעיצומו. שמן זית.
צילום: לע"מ
מומלצים