שתף קטע נבחר

מי רוצה להשקיע עם גרגורי לרנר?

האיש שריצה 6 שנות מאסר על עבירות מרמה ועומד למשפט על עבירות נוספות, התחיל לפרסם מודעות בעיתונות שבהן הוא קורא למשקיעים זעירים להשתתף בעסקיו. "המינימום להשקעה הוא 1,000 שקל, והיא תכפיל את עצמה תוך שנתיים", הבטיחו לכתב ynet שהתעניין בהשקעה. קראו היטב לפני שאתם פותחים את הארנקים

הפראיירים לא מתים, ואצל צבי בן-ארי – לשעבר גרגורי לרנר – העסקים כרגיל. האיש שזכה בעיתונות לכינוי המפוקפק "מבכירי המאפיה הרוסית בישראל" וריצה 6 שנות מאסר בגין עבירות מירמה ממשיך לטוות עסקי גז חובקי עולם ולחפש שותפים שישקיעו בעסקיו.

 

בשבוע הבא ייפתח בבית המשפט המחוזי בתל אביב משפט נוסף, בו הוא מואשם בכך שהונה שני אנשי עסקים שהשקיעו אצלו כמיליון דולר באמצעות זיוף מסמכי חברות. אבל זה לא מפריע לו להמשיך בינתיים לנסות ולגייס משקיעים לחברת נפט חדשה. כתב האישום החמור המרחף מעל ראשו לא מונע ממנו לפרסם מודעות בעיתונות, המפתות משקיעים להצטרף לחברת הגז החדשה שהוא עומד בראשה: "מטרת העל שלי היא שהמשקיעים הזעירים שלנו ירגישו ביטחון מלא בשיתופם עם החברה. אני יכול ועושה כל שנדרש לקיום ההתחייבויות המוטלות עלינו, אך אין ביכולתי להגן עליהם מזרם הבדיות", אומר בן-ארי בכתבת פרסומת המיועדת למשוך משקיעים, שפורסמה לאחרונה בעיתון "אנשים".

 

  • לקריאת קטע מהכתבה לחצו כאן

 

בכתבה מציג לרנר-בן-ארי את החברה החדשה שלו –"רוסנפטגז-אינווסט" – ומצהיר ש"נפט וגז הם העסק הבטוח ביותר". הוא אף מספר שהחברה נמצאת בבעלות מפיקי נפט רוסים ומסונפת לחברת הגז הרוסית "גזפרום". לדבריו, השלוחה הישראלית של החברה מספקת רבע מיליון טונות של נפט בחודש, והיא בעלת הון של עשרה מיליון שקלים.

 

"כבר למעלה מעשר שנים אני מעורב מאוד בכל הבעיות של החברה הישראלית", מכריז בן-ארי בכתבה, "כזכור לי החברה תמיד תמכה בי". הוא לא מזכיר אף מילה על המאסר - אבל כן רומז ש"קיים רובד חברתי שבשבילו העסק שלי הוא 'עצם בגרון'" וש"ידוע לי כמה מאמצים וכספים הושקעו כדי שאנשים יפחדו ממני".

 

בן-ארי שב ומדגיש בכתבה שהוא "תמיד זמין" וש"אינו מסתיר שום דבר". הוא מבטיח ש"אנחנו בראש ובראשונה מבטיחים הספקה אמינה שגורמת להחזר הכספים שהושקעו". 

 

"השקעה מינימלית – 1,000 שקל"

 

אבל כשמנסים ליצור קשר עם בן-ארי, מתברר שהוא פחות זמין ממה שנדמה. מעבר לקו עונה אדם שמזדהה בשם רוני, ומתחמק בכל דרך מלמסור פרטים נוספים על החברה ועל בעליה. הוא מוכן אמנם לומר שהוא "עובד עם המנהל", אבל טוען ש"אין לו את מספר הטלפון של משרדי החברה", ומסביר ש"אי אפשר לשוחח עם צבי בן-ארי כי הוא לא יודע עברית".

 

לאחר בירור נוסף על ידי כתב ynet, שהתחזה למשקיע פוטנציאלי, הפנה אותנו רוני למשרדי החברה בתחנה המרכזית החדשה בתל-אביב. הוא אמר שמדובר בחברת השקעות הסוחרת בנפט רוסי דרך אוקראינה, וקוצרת רווחים של 3.6 מיליון דולר מדי חודש. מחצית הרווח נשאר בידי החברה, והשאר מחולק לבעלי המניות. לדבריו, סכום ההשקעה המינימלי הוא 1,000 שקל. רוני הבטיח כי תוך שנתיים יוכלו המשקיעים להכפיל את כספם. בשיחה עם ynet טען רוני שהעסק מתבצע באופן חוקי לחלוטין, ולא התייחס לעבירות הקודמות של בן-ארי.

 

האישום: הקים חברות חדשות בשמות של חברות מוכרות

 

צבי בן-ארי עלה ארצה עם משפחתו ב-1990. במאי 1997 הוא נעצר בנמל התעופה בן-גוריון בדרכו לחו"ל בחשד למעורבות בפשע המאורגן. הוא הואשם בסדרת עבירות חמורות ביותר, בהן הזמנת מעשי רצח וניסיונות לרצח.

 

בחקירתו שמר לרנר על זכות השתיקה, והפרשה עוררה סערה בקרב קהילת העולים, שראתה בבן-ארי קורבן של הממסד הישראלי. לבסוף הוא הורשע על-פי הודאתו בעבירות של הונאה ושוחד. בין היתר הוא הודה בהונאת ענק של שלושה בנקים רוסיים בעשרות מיליוני דולרים ובניסיון לשחד פוליטיקאים בכירים – בהם שמעון פרס – במסגרת מאמציו להקים בנק בישראל. הוא נשלח לשש שנות מאסר ונידון לקנס של חמישה מיליון שקלים.

 

בשבוע הבא ייפתח משפט נוסף נגד בן-ארי, שבו הואשם בעבירות של זיוף מסמך בכוונה מחמירה, קבלת דבר במירמה, שימוש במסמך מזויף ושיבוש מהלכי משפט.

 

על-פי כתב האישום, בן-ארי הקים חברות גז ונפט וקרא להן בשמות של חברות קיימות ומוכרות. כדי לשכנע את המשקיעים, הוא זייף לכאורה חוזים עם חברות גדולות ופתח חשבונות בנק בישראל ובחו"ל. למשקיעים הוא הציג, כך נטען בכתב האישום, הסכם מזויף לרכישת אלפי טונות של גז, ולאחר שהפקידו אצלו את הכספים – התחמק מלהחזיר להם את הכסף.

 

בכתב האישום מתואר כיצד "הנאשם פעל במסווה של איש עסקים מצליח ורב פעלים, קשור לחברות גדולות וידועות, בעלות שם עולמי, ומוקף באנשים מכובדים ומהימנים, שחלקם אף עובדים בחברות שבשליטתו". ועוד נטען ש"על-סמך מצג השווא שיצר הנאשם, הוא קיבל במרמה כספים בסך 950,000$. בפועל, הנאשם לא התכוון להשקיע את הכספים שקיבל ברכישת גז מחו"ל, אלא ליטול אותם לעצמו ולהשתמש בהם לצרכיו שלו".

 

ומה עם המשטרה והפרקליטות? שני הגורמים סירבו להגיב באופן רשמי לכתבה. באופן לא רשמי אמר בכיר בפרקליטות, כי הוא יעביר את החומר ליחידה החוקרת את הפרשה – היאחב"ל.

 

אז ייתכן שסוף סוף גרגורי לרנר החליט לחזור בתשובה ולנצל את המוניטין שלו להקמת חברה לגיטימית וחוקית, שתניב תשואה מצוינת למשקיעים שיגיעו דרך מודעות בעיתון. אם אתם מאמינים לו – תשקיעו. אבל תפקחו טוב טוב את העיניים.

 

עורך דינו של לרנר, שלמה נסים, סירב להגיב לכתבה.

 

סייע בהכנת הכתבה: אבי כהן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים