שתף קטע נבחר
 

איך תמנעו מהתינוק להגיע בעוד 20 שנה לשומרי משקל

תינוקות באים לעולם עם מנגנון רעב ושובע משלהם, והתערבות בו היא מתכון בטוח לחיים רצופי דיאטות עבורם. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לגדל אותם נכון

אנשים שונים אחד מהשני בפניהם, בגובהם, ברמת האינטליגנציה, וגם בתיאבון וברמת חילוף החומרים. לעיתים קרובות אני נפגשת עם ילדים שאוכלים המון – ונשארים רזים. "אם את היית אוכלת חצי ממנו", אומרת לי אמא, "כבר מזמן לא היית עוברת דרך הדלת".

 

וזה נכון, אבל מה שפחות זוכרים, זה שילדים הם גם עם קפצני במיוחד, ולרוב, אותם רזים שאוכלים המון, גם מוציאים המון קלוריות בריצה, טיפוס, קפיצה לאורך כל היום.

 

הרבה אנשים מבוגרים מספרים שכילדים הם היו מאוד רזים, ורק בגיל ההתבגרות או אחרי השירות הצבאי – הם עלו במשקל. אז נכון שיש שינויים גופניים שנגרמים כתוצאה מהזמן, אבל הירידה בחילוף החומרים היא גם תוצאה של ירידה בפעילות הגופנית ולעיתים קרובות גם של הפנמת הרגלי אכילה אותם רכשנו בבית: אמא שרצה אחרי הילד עם האוכל מחדר לחדר ומרשה לו לאכול מול הטלוויזיה, או המטפלת שיוצאת עם תינוק בעגלה ובננה בתיק לגן השעשועים – מחנכות את הילדים לכך שאכילה היא פעילות שאותה ניתן לבצע בכל שעה ובכל מקום.

 

כשתינוק נולד, יש לו מנגנון רעב ושובע. כשהוא רעב, הוא אוכל, וכשהוא שבע, הוא לא יכניס לפיו אפילו פירור. אם מרגילים ילדים לאכול רק כדי לאכול ולא כתגובה למנגנון העדין הזה, מקלקלים אותם.

 

חשוב שילדים יידעו, שיש זמן ומקום שבו אוכלים, וכשאוכלים, רק אוכלים, ולא עושים שיעורים, צופים בטלוויזיה או משחקים במחשב. רק התרכזות באכילה מאפשרת למרכז הרעב במוח לאותת: שבעתי, תודה. אז איך לא נקלקל לילדים את מנגנון הרעב והשובע?

 

  • לעולם אל תכריחו אותם לאכול כשאינם רעבים.

 

  • לעולם אל תגידו: "מי שיאכל הכל, יקבל קינוח". אוכל זה אוכל וקינוח זה קינוח, והאחד אינו פרס על השני.

 

  • למדו את הילד שיש מקום וזמן קבועים לארוחות, ולא מסתובבים כל היום עם חטיפים מזיקים ועתירי קלוריות.

 

  • אל תזהו כל סימן של עצבנות עם רעב. אפילו תינוקות קטנטנים יכולים לבכות בגלל סיבות אחרות.

 

  • אם נותנים חיבוק או נשיקה, או מציעים איזה בילוי כפרס או כפרס תנחומים במקום שוקולד, הילד לא יקשר רגשות שליליים וחיוביים עם הצורך במזון.

 

  • הציעו שתייה והרבה, ובעיקר – מים. 

 

  • גם בממתקים – העדיפו את אלה שנלעסים ונבלעים על אלה שנמצצים לאורך הרבה שעות (הן בגלל מאזן הסוכר בגוף והן בגלל השיניים).

 

  • גם ילד שאוהב לאכול, זקוק ללגיטימציה. מי שאומר לילד השמן שלו, "אתה לא", כשכולם מקבלים ממתקים ועוגות, מחנך אותו לאכילה בסתר ולשקרים. 

 

  • הכי חשוב: לתת דוגמה אישית. מי שאוכל נכון ועוסק בפעילות גופנית, משמש לילדיו מודל לחיקוי – ולהיפך. בקיצור, בדקו את עצמכם לפני שאתם באים בטענות לילדים. 

 

הכותבת היא מנחת קבוצות תמיכה בתזונה נכונה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
גם אם הוא בוכה, זה לא תמיד מרעב
צילום: סי די בנק
מומלצים