שתף קטע נבחר
 

זה בדיוק הזמן לעוגת לימון

הלימונים הטריים שנמכרים ממש עכשיו בשווקים ואצל הירקנים מתפקעים מעסיס, ומספקים הזדמנות מצוינת להתקין עוגת לימון

עוגת לימון ביתית, פשוטה ונחמדה להפליא, מאלו שתמיד אהובות על מבוגרים וילדים כאחד. כיף שיש אחת בבית, כחטיף, עם תה של אחר-הצהריים, או סתם כשמתחשק. טעמתי את עוגת הלימון בבית הקפה של רשת "רולדין", שם היא נחשבת לפופולרית במיוחד בשעות הבוקר, לצד כוס קפה, וגם ללהיט "לקחת-הביתה". המתכון ניתן לי באדיבות אבי קינן, השף-קונדיטור במקום, שהוא גם אחד מבעלי הרשת.

 

החומרים (12 מנות):

3/4 כוס + 2 כפות קמח (125 גרם)

1/3 כוס (40 גרם) עמילן תירס (קורנפלור)

1/2 1  כפיות אבקת אפייה

100 גרם חמאה, רכה

1 כוס סוכר

3 חלמונים

קליפה מגוררת מ-3 לימונים

3 כפות מיץ לימון טרי

3 חלבונים

קורט מלח

הכלים: תבנית "אינגליש קייק", משומנת ומקומחת

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. מנפים ביחד את הקמח, עמילן התירס ואבקת האפייה.
  3. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם 1/2 כוס סוכר, לתערובת תפוחה וקלילה. במהירות נמוכה מוסיפים את החלמונים, בזה אחר זה, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את קליפת הלימון.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם מיץ הלימון, כאשר מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים.
  5. בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם המלח לקצף לבן ויציב. מוסיפים בהדרגה את 1/2 כוס הסוכר שנותרה, ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
  6. מקפלים 1/3 מקציפת החלבונים לתערובת הקמח כדי שתהיה קלילה יותר, ולאחר מכן מקפלים את שאר הקציפה.
  7. יוצקים לתבנית, ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביתית, פשוטה ונחמדה להפליא. עוגת לימון
צילום: דורון זוסמן
מומלצים