שתף קטע נבחר

תחליפי אאוטלוק מקוונים

בעולם של היום, בו האינטרנט מהיר מתמיד, הדפדפנים הולכים ומשתכללים והמפתחים והגולשים גם יחד מחפשים חידושים, שיאפשרו ניידות גבוהה יותר, אין סיבה לא להשתמש ביישומי ניהול זמן מקוונים. הנה המומלצים שלנו

המגמה של ניהול הדואר האלקטרוני שלנו, הפגישות, האתרים המועדים, אנשי הקשר ועוד - ברשת במקום במחשב האישי - תופסת תאוצה. זאת, הודות לכמה גורמים: דפדפני אינטרנט חכמים יותר, חיבורים מהירים יותר, שימוש מתוחכם בשפות תכנות קיימות ובטכנולוגיות חדשות המאפשרים בניית אתרי אינטרנט ויישומים עשירים יותר, וכמובן, רצונם של המשתמשים בניידות אמיתית, כזו שמאפשרת להם לגשת למידע האישי מכל מקום, בכל פלטפורמה ובכל זמן.

 

אחרי שסקרנו את החלופות המקוונות לחבילת Office של מיקרוסופט, ובראשן מעבדי תמלילים שפותחים

בפניכם עולם חדש של שיתוף מידע ועריכת מסמכים משותפת, הגיע הזמן להתמקד בתחליפים ליישום לא פחות חשוב ומהותי בחיינו הדיגיטליים - אאוטלוק,  אותה תוכנת ניהול זמן של מיקרוסופט הכוללת יומן, לוח שנה, רשימת משימות, תזכורות ועוד.

 

יש לציין, כי מרבית השירותים המקוון שנסקור בהמשך עדיין חסרים יכולת אחת מהותית שכל אאוטלוק מציע עוד מגירסתו הראשונה: לא ניתן לקבל או לשלוח דואר אלקטרוני, ואי אפשר לייבא רשימת אנשי הקשר (כלומר, המשתמש מוגבל רק לאנשי קשר המשתמשים בשירות המקוון הספציפי.

 

עם זאת, אם לא בא לכם לשלם בעבור אאוטלוק של מיקרוסופט, אתם לא פוחדים מחידושים ונוהגים לנהל את זמנכם מכמה מחשבים במקביל, ייתכן שתמצאו כאן כמה פתרונות מצוינים בחינם, שכולם תומכים עברית, רובם בצורה מלאה ומשביעת רצון. 

 

בכתבה זו לא נתעכב על שירותי אופיס מקוונים, הכוללים גם רכיב דמוי אאוטלוק, אותם סקרנו בעבר. הקישורים הבאים מפנים לסקירות על שירותים אלה, בהם goowy, Zimbra, Kiko ,Remember The Milk ואפילו דואר נענע ויאהו.

 

evnt

 

evnt מאפשר לכם לנהל יומן (לוח זמנים, אירועים, פגישות, משימות וכיוצא באלה) שיתופי מקוון. האתר מאפשר לייבא קבצי ICS (פורמט של iCal, יישום דמוי אאוטלוק מקוון) ותומך עברית בצורה מלאה כמעט לגמרי, למעט במה שנוגע להצגת האירועים שבקובץ המיובא.

 

חסרון נוסף, מלבד זה, הוא החובה למלא תאריך במבנה אמריקני (כשהחודש מקדים את היום), ובמקרה ומילאתם שעה ספציפית לאירוע, תחויבו להקליד גם מועד סיום מדויק.

 

האתר מייצר עבורכם עדכון RSS של לוח השנה, ומאפשר להירשם לקבלת עדכונים ממשתמשים אחרים, לצפות באירועים שלהם, ולקבל התרעות על קיומן של פגישות בדואר האלקטרוני. כצפוי, הוא תומך בתיוג האירועים שאתם מעלים לאתר, ומאפשר למיין או לחפש פגישות ומשימות על פי תגים (כולל עבריים).

 

ניתן להציג באתר לוח זמנים יומי, חודשי או שנתי, להציג את האירועים על פי רמת העדכוניות או על פי שעות, וכן לגלוש בין פעילויות שונות - שלכם או של אחרים - באמצעות שיטוט חופשי בין תגים. 

 

Planzo

 

Planzo הוא לוח שנה מקוון, שתומך במשלוח התרעות ב-SMS (לא בישראל) או בתוכנת המסרים המידיים AIM של AOL, מספק תצוגה יומית, שבועית או חודשית, ומאפשר לם לחלוק את לוח הזמנים, המשימות והרשימות האישיות שלכם עם אחרים. האתר מאפשר לשתף מידע ולקבל התרעות מכל גולש שהוא או רק ממי שנמנה על רשימת החברים שלכם.

 

ובכל מה שנוגע לעיצוב הוא בהחלט מספק מענה לא רע: הוא מגיע בכ-14 עיצובים אפשריים, שנעים בין אפרפר מהוגן לכתום שיוציא אתכם קלות מהריכוז, כשבעלי ידע ב-HTML יוכלו להתאים אישית גם את העיצוב הנבחר. האתר מאפשר להציב תמונות רקע שלקוחות מאתר HotorNot.com, ובעתיד, כך מבטיחים, ניתן יהיה גם להציג ברקע תמונות אישיות משלכם,

אותן ניתן להעלות לאתר כבר כעת.

 

האתר מאפשר להוסיף משימות, פגישות ואירועים, וכן הערות (כולל קובץ מצורף), שאת כולן ניתן להגדיר כאישיות, פתוחות לחברים בלבד או לכלל גולשי האתר. ניתן להציגן על פי צבעים המשויכים לקטגוריות ולקבל תזכורת לקראת ההתרחשות בדואר אלקטרוני או SMS.

 

גם כאן יש תמיכה כמעט מלאה בעברית, למעט ברכיב אחד: "קיר התזכורות", שמשמש כמעין לוח שעם וירטואלי. שם לא תוכלו לקרוא טקסט עברי. לסיום נציין, שתוכלו ללצרף את כל הפגישות והמשימות הללו לקורא ה-RSS שלכם, באמצעות Feed אישי של הלוח שלכם.

 

CalendarHub

 

CalendarHub הוא השירות שלטעמנו מעוצב בצורה היפה ביותר, והוא גם היחיד עד כה שתומך בעברית בצורה מלאה. הוא מאפשר להציג את האירועים על פי יום, שבוע, חודש, שנה או רשימה שמחולקת לכל האירועים או רק לאירועים עתידיים. יש תמיכה עברית מלאה לגמרי, למעט אולי בכיוון הממשק, אבל זו כבר באמת בקשה גדולה מדי. את הפגישות שלכם תוכלו לחלוק עם אחרים בכמה דרכים: משלוח התרעות בדואר אלקטרוני, בקשה להשתתפות בפגישה, הפיכתה לציבורית וזמינה לצפיה, ושיתוף ידני.

 

אם תקלידו את המיקוד שלכם, תוכלו לצפות ברשימת אירועים מתוכננים בסביבה, תוכלו גם ליצור לעצמכם לוח שנה נוסף, על אותו שם המשתמש ולהירשם לקבלת עדכונים וגישה ללוח שנה ציבורי של גולשים אחרים.

 

האתר מאפשר לפרסם את לוח האירועים כעמוד HTML עצמאי, שכל אחד יוכל לגלוש אליו עצמאית. כמו כן תוכלו לייבא קבצי ICS מהמחשב המקומי, לייבא רשימת אירועים מאתר אחר (באמצעות כתובת URL) או לייצא את הרשומות לאאוטלוק או Yahoo Mail.

 

האתר תומך במשלוח תזכורות ב-SMS (נראה שהשירות זמין ללקוחות סלקום, אולם לא הצלחנו לבדוק זאת) וכן כולל יישום שולחני משלים ו/או Bookmarklet, שיאפשר לכם להוסיף אירועים חדשים ללוח השנה שלכם גם כשאתם גולשים באתרים אחרים. כמובן שלא שכחו באתר להציע לכם עדכון RSS של לוח הזמנים שלכם ותמיכה בתגים.

 

eventful

 

eventful הוא מעין לוח מודעות שיתופי מקוון, שכמו בחדר האוכל בקיבוץ, כל אחד מוזמן להוסיף אליו הודעות על אירועים חדשים, להתעדכן במתרחש בסביבה הקרובה או הרחוקה, להצטרף לקבוצות בעלות תחומי עניין משותפים, ולהבדיל, לנהל לוח זמנים אישי עצמאי. כמובן שאין חובה לשתף - אבל זו המהות האמיתית של האתר.

 

אפשר להשתמש ביכולות האתר באמצעות מעבר בין תגים, שיטוט אקראי בין אירועים, המחולקים על פי קטגוריות, מקומות, משתמשים, נושאים, מילות מפתח ועוד קריטריונים רבים, וכן ניתן לבצע חיפוש ידני על פי נושא, מיקום ומועד. הגולשים מזומנים להצטרף לקבוצות עניין,

להוסיף אירועים חדשים, להירשם לקבלת עדכוני RSS שונים, לקשר אירועים מ-eventgul לאתרים דומים אחרים או קהילות בלוגים ולקשר בין אירועים שונים הרשומים באתר.

 

ניתן לייבא או לייצא נתונים מבוססי iCal מאתרים ותוכנות אחרות, לסמן בתגים כל דבר שאתם עושים, להביע את דעתכם על אירועים ולהודיע לעולם האם גם אתם, מובילים חברתיים שכמותכם - מתכוונים להגיע.

 

גם ב-eventful יש תמיכה מצוינת בעברית, אבל הבעיה המרכזית היא שמפעילי האתר בחרו בשיטה מתוחכמת מדי להגדרת איזור הזמן שלכם: יש צורך לבחור באיזור גיאוגרפי שמצויין על גבי מפת העולם ואז לגלול ולחפש את Israel. לא קל, אולי אפילו לגמרי מדויק מבחינת קואורדינטות - אבל בסוף תמצאו.

 

AirSet

 

AirSet הוא אחת מחלופות האאוטלוק המקוונות השוות ביותר שיש, שבאה לידי ביטוי ביכולות רבות, תמיכה בפורמטים של אאוטלוק, מגוון כלים ועיצוב דמוי הדבר האמיתי. לבד מאפשרות לסנכרן מידע מאאוטלוק או Palm Desktop,

לייבא נתונים ואנשי קשר מאאוטלוק (לרבות תמיכה ב-CSV ולא רק בקבצי iCal), השירות מאפשר שיתוף לוח השנה בין קבוצות משתמשים, והדובדבן שבקצפת: תומך בביצוע שיחות VoIP מתוך האתר, בעזרת Skype.

 

השירות תומך בהתראות SMS, אך מאפשר זאת לתושבי ארה"ב בלבד. הוא תומך עברית מלאה, מאפשר לכם לפרסם בלוג ישירות מחלון האתר, להוסיף רשימות ואנשי קשר, לשלוח דואר אלקטרוני, לאסוף בו רשימות אתרים מועדפים, לשתף את הנתונים עם כלל הגולשים או רק עם אנשי קבוצות ספציפיות, ואפילו אפשרות לקבל ועוד מגוון יכולות שקצרה היריעה מלפרטן.

 

HipCal

 

HipCal (לשעבר MyPimp, ששונה ככל הנראה מפאת חוסר תמיכה של הגולשים במשחקי מילים) הוא שירות פגישות ותזכורות, המאפשר לשתף גולשים אחרים במשימות ואירועים, ותומך עברית בצורה חלקית בלבד, קרי, ניתן לקבוע פגישות או לשרבט תזכורות בעברית, אבל אי אפשר למשל להגדיר קטגוריות בשפת הקודש.

בנוסף, לא בכל עמוד תוצגנה האותיות העבריות כשורה, גם בחלונית המשימות/אירועים שבצד ימין.

 

למרות זאת, הוא מציע תמיכה ייחודית במשתמשי הסלולר הישראלים, כשהוא מאפשר למשתמשי חברת אורנג' לקבל התרעות ב-SMS. הוא מאפשר להציג את לוח הזמנים במצב יומי, חודשי ושנתי (תצוגה שבועית נמצאת בפיתוח), וכן מאפשר לבנות או להצטרף לקבוצות משתמשים שאיתם תשתפו את המידע. השירות תומך בתגים, וניתן לבצע בו חיפוש ידני.

 

יחי הקולקטיב: להיפגש עם אחרים

 

שני שירותים מקוונים שלוקחים את כל נושא המפגשים המשותפים צעד אחד קדימה הם Meet With Approval ו-Upcoming, שבניגוד לתחליפי האאוטלוק, שיכולים להיות אישיים או משותפים, מציעים לכם חוויה חברותית עד הסוף. שני השירותים נועדו בעצם לא לנהל לוח זמנים או רשימת משימות אישית, אלא לארגן מפגשים חברתיים רבי משתתפים, כמו מסיבות, פגישות מחזור, ישיבות עבודה וכיוצא באלה.

 

Upcoming הוותיק יותר (שנקנה לאחרונה על ידי יאהו), מאפשר לכם גם לפרסם לוח אירועים באתר או לשתף אחרים באירועים אבל עוסק רובו ככולו בדיווח על מפגשים שנערכים במקומות שונים בעולם ועוסקים בנושאים מגוונים. השירות תומך, איך לא, בתגים ועדכוני RSS, שאמורים להקל עליכם להישאר עם היד על הדופק.

 

ניתן לאתר בו אירועים,

תחומי עניין או אנשי קשר באמצעות חיפוש ידני והוא מציע גם סינון גיאוגרפי, כך שתוכלו להצטרף לקבוצות אנשים שקרובים לביתכם וליצור קשרים שיהפכו אותם קרובים לליבכם.

 

אחד המדורים היעילים בו, לפחות בהקשר של חובבי הטרנדים, הוא ה-Most Popular Events, שמציע מבט מהיר על האירועים הכי חמים והאיזורים הכי פעילים באתר. למרות שלא חייבים להירשם כדי לעקוב אחר ההתרחשויות, אם תרצו להוסיף אירועים משלכם או לבצע פעולות כלשהן - תזדקקו לשם וסיסמה.

 

Meet With Approval לעומתו, כלל אינו דורש מכם להתחייב אליו באמצעות הרשמה, והוא יתאים לגולשים אקראיים, שמעוניינים לפרסם הודעה חד פעמית אודות אירוע רב משתתפים, שתגיע לכל הנוגעים בדבר במהירות. מיד כשתיכנסו לעמוד הבית תגלו טופס בן שלושה חלקים, בו ממלאים את הפרטים ובזה נגמר העניין.

 

ממלאים את פרטיכם ופרטי האירוע, מועדים אפשריים, מקלידים את שמות המוזמנים וכתובת הדואר האלקטרוני שלהם,

 מחליטים מי יוכל לשנות את הפרטים ולמי מותר להוסיף מוזמנים (רק לכם או לכל אחד) ומקבלים אישור על קליטת המפגש במערכת.

 

בשלב הבא תקבלו הודעת דואר אלקטרוני עם קישור לעמוד מעקב, שמאפשר לראות מי אישר את הגעתו, מה היתה תגובתכם, האם השתנה המועד ועוד.

 

כמו שניתן לראות, האתר בעצם אינו מציג לוח אירועים עצמאי כקודמו, אלא רק משמש להפצת הודעות אודות מפגשים קרובים. זוהי יכולת נקודתית במיוחד, לטוב ולרע, שמבדילה אותו משאר האתרים שסקרנו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים