שתף קטע נבחר

עסקת הטיעון אושרה: 3 שנות מאסר לפחימה

טלי פחימה הורשעה בעסקת הטיעון בעבירה של מסירת מידע לאוייב ולתועלתו, מגע עם סוכן חוץ ובעבירה נוספת של הפרת הוראה חוקית. השופטים התחשבו בגישתה החיובית בשלב הטיעונים, כשאמרה: "אני נאמנה למדינה". השופטים: הסדר הטיעון מאוזן, ראוי ותואם את המדיניות השיפוטית ואת שיקולי ההרתעה. פחימה תשוחרר מהכלא בעוד 10 וחצי חודשים

בית המשפט המחוזי בת"א גזר הבוקר (יום ה') שלוש שנות מאסר בפועל על טלי פחימה שהורשעה במסגרת עסקת טיעון בעבירה של מסירת מידע לאוייב ולתועלתו, מגע עם סוכן חוץ ובעבירה נוספת של הפרת הוראה חוקית. השופטים כתבו בגזר הדין כי הם רואים חשיבות רבה בהודאתה של פחימה ובדבריה בשלב הטיעונים לעונש "שנאמרו בגישה חיובית". פחימה אמרה אז כי היא אזרחית נאמנה למדינה. פחימה אמורה להשתחרר מהכלא בעוד 10 וחצי חודשים.

 

כזכור, ב-30 לנובמבר, במהלך ניהול התיק הודיעו עורכי דינה של פחימה, סמדר בן נתן, פרופסור קנת מן והתובעת, אורלי בן ארי, כי הגיעו להסדר טיעון בפרשה במסגרתו חזרה בה פחימה מכפירתה בכתב האישום. האישום נגדה תוקן והיא הודתה בשלוש עבירות של מסירת ידיעה לאויב ותועלתו, מגע עם סוכן חוץ והפרת הוראה חוקית זאת בעוד שכתב האישום המקורי התייחס לעבירות חמורות הרבה יותר של סיוע לאוייב במלחמתו ותמיכה בארגון טרור.

 

הבוקר, כותבים השופטים שלי טימן, תחיה שפירא ושרה ברוש: "איננו יכולים להמעיט מחומרתן המופלגת של העבירות, בהן הורשעה הנאשמת גם לאחר תיקונו של כתב האישום. גם בהתייחס לעונשים המנועים בצידן של העבירות, 15 שנות מאסר על כל אחת משתי העבירות הנוגעות לביטחון המדינה ושנתיים בגין הפרת הוראה חוקית. וגם במישור הלאומי, החברתי והמוסרי.

 

"לפיכך רואים אנו חשיבות רבה בהודאתה של הנאשמת בעבירות אלה ובמיוחד בדבריה לבית המשפט, שנימתם חיובית מאוד ויש בהן תפנית גדולה לעומת הנימה שנשמעה בחקירותיה, ביחסה אל אנשי כוחות הביטחון ובאולם הדיונים, בראשיתו של הדיון".

 

השופטים כותבים עוד כי הסדר הטיעון מאוזן, ראוי ותואם את המדיניות השיפוטית ואת שיקולי ההרתעה והגמול ולכן בית המשפט מאמץ את עסקת הטיעון. כאמור גזר עליה בית המשפט שלוש שנות מאסר בפועל, שנה וחצי מאסר על תנאי.

 

פרשת פחימה מתגלגלת כבר מספר שנים, וראשיתה בקשרי ידידות שבנתה הצעירה הישראלית עם פעילי פתח בג'נין, ובראשם המבוקש זכריה זביידי.

 

בעקבות נסיעותיה לג'נין במהלך האינתיפאדה נעצרה פחימה, והמדינה טענה כי סייעה לפעילי הפתח מול צה"ל. פחימה טענה כי קשריה היו ידידותיים והומיניטריים בלבד.

 

בוועד שהוקם למען שיחרורה של פחימה הביעו אכזבה מסיומה של הפרשה. "מדובר בסוג של רדיפה פוליטית. העבירות שנותרו הן עבירות שטלי עשתה מהתחלה בגלוי ולא הסתירה אותן. אני חושבת שטלי תמשיך לפעול נגד הכיבוש, היא מאוד נחושה לעשות את זה. אני מאמינה שהיא תעשה את זה ללא הפרת חוק, במיוחד שבמסגרת עסקת הטיעון יש מאסר על תנאי על אותן עבירות", אמרה יעל לרר, החברה בוועד.

 

צילום וידאו: ירון ברנר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי אלגרט
טלי פחימה היום. בעוד פחות משנה בחוץ
צילום: אלי אלגרט
צילום: אלי אלגרט
ההפגנות מחוץ לבית המשפט
צילום: אלי אלגרט
מומלצים