שתף קטע נבחר

מבט נדיר על דיונון הענק

דייגים מניו-זילנד הצליחו למשות את גופתו הקפואה והמשומרת להפליא של דיונון ענק, שהועבר לתצוגה נדירה באקווריום שבמלבורן, אוסטרליה. גודלו של היצור המסתורי - כ-7 מטרים

באקווריום במלבורן, אוסטרליה, מציגים כעת את גופתו הקפואה של דיונון ענק המשתרעת על פני שבעה מטרים. הדיונון נמשה על ידי צוות דייגים בניו-זילנד, לאחר שקפא למוות בתוך גוש קרח גדול. אוצר התערוכה הימית אמר לכתב רויטרס כי זו הפעם הראשונה שחוקרים הצליחו ללכוד דיונון הקפוא בתוך גוש קרח, וזהו אחד המיצגים הברורים והיפים ביותר של דיונוני הענק, הנחשבים ליצורים נדירים וחמקניים.

 

צילום וידאו: רויטרס

 

כבר בראשית המאה ה-19 עסקו חוקרים בניסיון לגלות את סודות חייו של הדיונון הענק, שמילא ברבות השנים ספרי וסרטי מדע בדיוני רבים, והלהיב רבים. המחקר הראשון בנושא פורסם רק בשנת 1880, ולמרות שמדענים מכל העולם מקבלים קריאות מספינות דיג שהצליחו להעלות ברשתן דיונוני ענק, כמעט ולא הצליחו להתבונן בדיונון בפעילותו בטבע, והוא נחשב לאחד היצורים המסתורים ביותר על פני כדור הארץ.

 

כמעט בכל שנה משיקים מרכזי מחקר שונים בעולם צוללות עתידניות ופיתוחים טכנולוגיים שנועדו להתחקות אחר הדיונון הענק, אך גם השקעות של מיליוני דולרים לא סייעו לקרב את החוקרים ליעדם. הדיונון הענק המשיך להסתתר במצולות הים, ולאף אחד לא ברור היה היכן אפשר יהיה למצוא אותו אי פעם.

 

ככל שחלף הזמן מאז יצא לאור הספר "עשרים אלף מיל מתחת למים", כך גדל קסמו של הדיונון הענק בעיניו של הציבור, וכך גם הפחדים שהוא מעורר בבריות. יתכן כי במאה שבה הגשימו כמעט כל חלום אפשרי, ובה הגיע האדם לקטבים, מצולות הים ואף לעננים, לא ברור היה לאנושות חרף התגליות הכבירות, כיצד מצליח יצור ענק לחמוק מעיניה ולא להיראות.

 

משום נדירותו הרבה, גם לא הצליחו המדענים שתרו אחריו, להפריך את הסיפורים המצמררים אודותיו. היו מהם שניחשו כי חלק מהסיפורים עשויים להיות אף נכונים. אמנם, רוב החוקרים פוסלים כיום את האפשרות שמדובר ביצור שאורכו כחמישים מטרים המסוגל ללכוד צוללות בים, אך עדויות מהימנות מספרות על דיונונים שעיכבו כלי שיט קטנים במשך שעות ארוכות, לאחר שנצמדו אליהם מתחת למים.

 

יהודה בלו השתתף בהכנת הידיעה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
דיונון ענק שנתגלה ביפן
צילום: איי אף פי
צילום אילוסטרציה
צילום: דני סלומון
מומלצים