שתף קטע נבחר

הלך הדיסק? כך משחזרים את המידע

אם המחשב קרס והדיסק לא מגיב, אולי יש פתרון אחרון לפני זעקות האימה ותלישת השיערות. חברות לשחזור מידע עשויות לעזור במצבים שנראים אבודים, אם זה אלבום התמונות המשפחתי שנמחק בטעות או דיסק שהופל ואינו מגיב. ביקרנו במשרדים של אחת מהחברות האלה

רבים מכירים את תחושת האימה כשאנו מבינים שהכונן הקשיח שלנו שבק חיים ויחד עמו כל עולמנו הדיגיטלי. לא חסרים מקרים מסמרי שיער של זוג שאיבד את כל התמונות של בתם התינוקת.

 

תחושת חוסר האונים והניסיונות הנואשים להציל את המידע שאבד הביאו לצמיחת שוק של תוכנות המיועדות להציל את הנתונים שאבדו (פרטים בהמשך), ובמקרים קשים יותר נכנסות לתמונה חברות לשחזור נתונים. 

 

צילום וידאו: שי רוזנצוויג

 

"הדיסקים שמגיעים אלינו נפגעו כתוצאה מתקלות פיזיות ולוגיות" מסביר יואב זילברשטיין מנכ"ל חברת "טיק-טק" המתמחה בשחזור מידע. "תקלות פיזיות, הן לדוגמה, שבר בכונן הקשיח, תקלות אלקטרוניקה, וכל תקלת חומרה שמונעת את יכולת קריאת המידע מהדיסק".

 

"הבעיות הלוגיות שאנו מתמודדים עמן הן תקלות במערכת ההפעלה, מחיקת קבצים, השמדת מידע, ומקרים בהם שחזור המידע נראה לכאורה כמשימה בלתי אפשרית", הוא אומר ומצהיר על 97% הצלחה ושחזור נתונים בשווי של עשרות מיליוני דולרים.

 

התהליך מתבצע באמצעות מערכת "נמרוד", המאפשרת שחזור מידע מדיסקים שרוטים במצב קשה, ומזהה כ-95% מכלל הדיסקים שיוצרו אי פעם. על פי החברה, פיתוח המערכת הוזיל בצורה משמעותית את עלות השחזור מאלפי דולרים, לכמה מאות בלבד.

 

זילברשטיין מספק טיפ חשוב שיכול לחסוך לכם הרבה כסף וכאב ראש: "לעיתים ניסיונות לא מקצועיים של משתמשים ביתיים לשחזר את המידע שמחקו בטעות, יכול לגרום להחמרת הבעיה עד כדי שייאלצו לשלם הרבה יותר על השחזור. מומלץ להתייעץ עם מישהו שמבין לפני שמתחילים בפעולות של קריאה וכתיבה לדיסק הפגוע".

 

חשוב: גיבוי, גיבוי, גיבוי!

 

אין שום סיבה לבקר במעבדות של חברות לשחזור מידע ולהשאיר בכיסן מאות דולרים, אם נוקטים באמצעי זהירות. לשם כך, חשוב לבצע גיבויים למכביר, ולא להסתפק בהעתקת קובץ לשני כוננים שונים במחשב, כפי שנוהגים משתמשים רבים. משתמשים שרוצים לחסוך יכולים להעלות קבצים לשירותי אחסון חינם ברשת כמו Openomy, או לשלוח את הקבצים המיועדים לגיבוי לכמה חשבונות דוא"ל חינם כמו Gmail או Yahoo! Mail.

 

מי שמוכן להשקיע מעט יותר יוכל להיעזר במדריך הגיבויים הבא. במקביל, כדאי לצרוב את המידע לתקליטורים, ולמנוע מראש את התסכול שעבודה של ימים ירדה לטמיון.

 

אם לא הייתם זהירים, והאסון כבר התרחש, הנה מספר תוכנות מומלצות שיכולות לעזור:

 

  • PHOTORECOVERY - תוכנה לשחזור תמונות מכרטיסי זיכרון שנמחקו. (התוכנה בתשלום, יש גירסת דמו חינם).

 

 

הערה: חיפוש ב-גוגל במילה digital image recovery או ב-Download.com במילה restore תוביל אתכם לשלל תוכנות נוספות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פעולות הצלה, לפני שמרימים ידיים
מומלצים