שתף קטע נבחר

חלוץ: אם יקוצר שירות החובה, נצטרך עוד קבע

הרמטכ"ל ערך ביקור אצל ראשי העדה הדרוזית בכפר ג'וליס ושמע טענות על הקושי של חיילים דרוזים להישאר בשירות קבע. לדברי חלוץ, "אם שירות החובה יקוצר, נצטרך לגייס לוחמים בקבע כדי להשלים את הפערים". בהתייחסו לבחירות ברשות הפלסטינית, אמר חלוץ: "הן יהיו גורם מעצב שיקבע את חוקי המשחק להמשך"

הרמטכ"ל, רב-אלוף דן חלוץ, אמר היום (ו') שאם יקוצר שירות החובה יידרש צה"ל להוסיף עוד תקני קבע. הדברים נאמרו בביקור אצל ראשי העדה הדרוזית בכפר הדרוזי ג'וליס, שבצפון הארץ, לרגל חג הקורבן הנחוג בקרב העדה. "אם שירות החובה יקוצר, נצטרך לגייס לוחמים בקבע כדי להשלים את הפערים. אז יכול להיות שזה יהיה בכל הגדודים הלוחמים של צה"ל, אבל נדבר על זה כשיוחלט הדבר", אמר חלוץ.

 

נכבדי העדה הדרוזית ביקשו מחלוץ לאפשר לדרוזים שזה עתה השתחררו מהצבא ומעוניינים לחזור לשורות כוחות הביטחון להתגייס חזרה לקבע. לדבריהם, הדרוזים הצעירים מתקשים למצוא עבודה ולכן צה"ל מהווה פתרון אידיאלי עבורם.

 

מנהיג העדה, השייח מואפק טריף, בחר לפתוח את דבריו באיחולי החלמה מהירה לראש הממשלה שרון ובברכות לאורחו. "אנו מחזקים את ידיו של הרמטכ"ל שבימיו כמפקד חיל האוויר סיים הדרוזי הראשון את קורס הטייס. ערכנו לכודו טקס מיוחד בבית הזה. אנו מאחלים לרמטכ"ל שעבורו, השמיים יהיו הגבול. צעירים רבים שהשתחררו מהצבא מעוניינים לשוב ולשרת בכוחות הביטחון אך נתקלים בסירוב. אנו מבקשים לאפשר להם להתגייס ולתרום". חלוץ השיב: "הדברים נופלים על אוזניים קשובות. אני מודע לכך שמחיפה צפונה יש בעיית תעסוקה".


חלוץ ונכבדי העדה הדרוזית (צילום: מאיה ליון, דובר צה"ל)

 

הרמטכ"ל חלוץ בישר לנוכחים כמה בשורות משמחות בהתאם לבקשות העבר ובכלל זה שגדוד החי"ר 299 בו משרתים חיילים דרוזים לאורך שנים רבות יישאר על כנו ולא יפורק וכן יימשך שילובם המוצלח של בני העדה הדורזית בכל הדרגות. בהקשר זה בישר רא"ל חלוץ כי רק השבוע אושרו תקני אל"מ לשניים נוספים מבני העדה. "בני העדה משולבים היטב בכל מסגרות הצבא ועניינם מצוי על סדר היום. בכל המקמות ייצוגם של בני העדה הוא רחב וגדול. הלוואי וכולם היו מתגייסים בהיקפים של הדרוזים, במיוחד בהיקף בו הם מתגייסים ליחידות חי"ר". 

 

חלוץ התייחס במהלך ביקורו גם לנושאים הביטחוניים השוטפים. בהתייחס לשאלה כיצד קולטים ארגוני הטרור את ישראל בעידן שבו ראש הממשלה, אריאל שרון, מאושפז במצב קשה: "אני לא רואה שום מידע לפיו ארגוני הטרור קולטים את ישראל כחלשה בעקבות המצב כיום וגם לא נראה לי שניתוח אובייקטיבי של המציאות צריך להוביל למסקנה שכזאת בצד השני".

 

באשר לנושא השתתפות החמאס בבחירות, אמר: "עד שלא תיערכנה בחירות ברשות הפלסטינית לא נוכל לקיים הערכות, מפני שהבחירות יהיו גורם מעצב במערכת הפלסטינית שיקבע את חוקי המשחק להמשך".

 

כשנשאל האם ישראל שגתה כשלא גיבשה עמדה ברורה כלפי הבחירות ברשות הפלסטינים כבר לפני מספר חודשים, השיב: "אני לא חושב שחלה כאן טעות. הפלסטינים ריבוניים לבחור את מה שהם רוצים לבחור כל עוד העולם שלהם הוא העולם שלהם, אבל ברגע שהוא רוצים להתחבר לעולם שלנו ולנהל איתנו דיבור - המדיניות הישראלית חדה וברורה - אין לנו שפה משותפת עם ארגוני הטרור". 

 

הלחץ המדיני על איראן הביא פירות

 

הוא גם נשאל מהם הסיכויים למתקפה צבאית קרובה נגד איראן, בעקבות הודעתה של טהרן שהיא מחדשת את העשרת האורניום, והצהרות בינלאומיות שונות הקוראות להעביר את ענייניה למועצת הביטחון של האו"ם. "אנחנו ממהרים לגזור גזרות דרמטיות. בשלב זה יש עימות מדיני וצריך להשאיר את זה במגרש הזה ולא לנתח אופציות. כל אופציה בשעתה. הלחץ המדיני הביא פירות ותוכנית הגרעין האיראנית לאור תחזיות העבר התעכבה בשנתיים. אני לא פסימי בעניין זה אלא ריאליסט. יש תרחישים בהם לחץ דיפלומטי יכול להצליח ויש כאלה שלא ואי אפשר לומר באופן נחרץ שללחץ דיפלומטי אין תוחלת. אנחנו עוקבים מקרוב אחר מה שמתרחש שם".

 

אשר למתחולל בזירה הצפונית, שם מצוי הנשיא אסד בלחץ בינלאומי גובר, נשאל הרמטכ"ל האם אסד עלול להביא להתלקחות בגבול הצפון כדי להסיט את אור הזרקורים ממנו, או לחילופין לסגור את משרדיהם של ארגוני הטרור, כדי להקל את הלחץ הבינלאומי המוטל עליו. "לא סביר בעיני שבטווח הזמן המיידי הוא יסגור משהו ממפקדות הטרור כדי לרצות מישהו. בקשר לחיזבאללה, היא עדיין בקו פעולה של התעמתות איתנו, גם כדי להצדיק את קיומם במערכת הלבנונית וגם בגלל הספונסרים שלהם - האיראנים והסורים, שמצוקתם יכולה להיות גורם מאיץ עבור החיזבאללה לחולל איזה רעש ולהסית את תשומת הלב מהספונסרים האלה".

 

בביקור המרגש, שערך חלוץ בביתו של המנהיג הרוחני האגדי המנוח של הדרוזים, השייח אמין טריף, נכחו בנו ומנהיג הדרוזים בישראל מאז מות אביו בשנת 1993, השייח מואפק טריף, נכבדי העדה וקצינים בכירים מקרב העדה. בין השאר נכח מתאם הפעולות בשטחים, האלוף יוסף מישלב, מפקד מג"ב, ניצב חוסיין פארס, תל-אלוף עימאד פארס, יו"ר פורום ראשי הרשויות הדרוזיות והצ'רקסיות, מאלכ בדר ואחרים.

  

אל"מ (מיל.) מזיאד עבאס מכפר ג'ת התרעם על הכנס שנערך לאחרונה בשפרעם לאות סולידריות עם סוריה. "חבר הכנסת מוחמד ברכה, עזמי בשארה והאחרים אירגנו לאחרונה כנס בהשתתפות הדרוזים מרמת הגולן לאות הזדהות עם סוריה ובשאר אסד. האזרח הפשוט לא יודע להבדיל בינינו לבינם ואני שומע זאת. זה מעמיד אותנו בפני מצב בו אין לנו מענה. אני מבקש מכל מי שיש לו השפעה שיעשה משהו בנדון". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיה ליון, דובר צה"ל
חלוץ בביקור בצפון
צילום: מאיה ליון, דובר צה"ל
צילום: חיים הורנשטיין
עוד קצינים. ארכיון
צילום: חיים הורנשטיין
צילום: איי פי
חיילי הסדיר ישרתו פחות
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
הבחירות על רקע התחזקות החמאס
צילום: רויטרס
מומלצים