שתף קטע נבחר

"שיתוף הקבצים הפיראטי - לא גניבה אלא ביזה"

"התביעות נגד הפיראטים הצליחו. בלמנו את הפיראטיות", כך הצהיר ג'ון קנדי, יו"ר הפדרציה העולמית לתקליטים ולקלטות (IFPI), "הפדרציה: על הספקים לחסום משתפי קבצים"

"התביעות נגד הפיראטים הצליחו", כך אמר ג'ון קנדי, יו"ר הפדרציה העולמית לתקליטים ולקלטות (IFPI)

 

"בשנה שעברה הושגה התקדמות וניצחונות חשובים במאבק של תעשיית המוזיקה נגד תופעת שיתוף הקבצים ההמונית והבלתי חוקית, אמר ג'ון קנדי, יו"ר הפדרציה העולמית לתקליטים ולקלטות (IFPI).

 

קנדי, שדיבר בכנס MIDEM של תעשיית המוזיקה בקאן, קרא לספקי האינטרנט להתחיל לפקח על תנועת הגולשים ברשתות שלהם ולמנוע ממשתפי קבצים פיראטים בהיקף גדול לגלוש ברשת.

 

קנדי גינה את תהליך החקיקה של ממשלת צרפת, שנועד לאפשר לגולשים להוריד מוזיקה וסרטים דיגיטלים ללא הגבלה לצורך שימוש אישי, בתמורה לפיצוי תעשיית הבידור. עם זאת, הוא הביע תקווה כי הצעת החוק לא תתקבל לבסוף ושיתוף הקבצים הפיראטי לא יוכשר. "חוק כזה יהרוג את תעשיית המוזיקה בצרפת ואני מאמין כי ממשלת צרפת אינה מעוניינת בכך".

 

"בלמנו את תופעת הפיראטיות"

 

לדעתו, פסקי הדין שהתקבלו בארבעה בתי משפט בשלוש מדינות, כולל אוסטרליה, קוריאה וארה"ב, מצביעים על "שינוי מהותי בפסיקה נגד חברות שיתוף הקבצים, כזה שיאפשר לתעשיית המוזיקה לצמוח".

 

"אנחנו מאמינים שבלמנו את תופעת הפיראטיות", אמר קנדי, וביטל את הדיווחים וההערכות לפיהם החלטות בתי המשפט אינן חוסמות את הגידול העצום בתחום שיתוף הקבצים הפיראטי ברשת".

 

לדבריו, החלטת תעשיית המוזיקה להגיש 20,000 תביעות נגד משתמשים שעל פי החשד, משתפים מוזיקה בלתי חוקי באמצעות תוכנות שיתוף קבצים ב-17 מדינות, "שינתה את גישת הצרכנים".

 

על פי נתוני ה-IFPI, שיעור ההורדות החוקיות, באמצעות חנויות מוזיקה ושירותים כמו iTunes, הוכפלו ב-2005 והסתכמו ב-240 מיליון קבצים. גידול זה איפשר לתעשיית המוזיקה להגדיל את הכנסותיה ל-1.1 מיליארד דולרים. בתעשייה טוענים כי ההכנסות היו עשויות להיות גדולות אף יותר, לולא שיתוף הקבצים הפיראטי ברחבי העולם.

 

קשה לגמול את המשתפים

 

מתוך 10 מיליארד שירים שהורדו מהאינטרנט על ידי גולשים צרפתים בשנה שעברה, רק 20 מיליון נקנו כחוק, מסר מנכ"ל EMI אירופה, ז'אן פראנסואה ססילון במהלך הכנס. "לא מדובר בגניבה אלא בביזה".

 

הבעיה האמיתית אינה הגולשים החדשים שמורידים מהאינטרנט מדי פעם, אלא המשתפים הכבדים, שקשה "לגמול" אותם מהתופעה, אמר קנדי. עם זאת, הוא שומר על אופטימיות וצופה כי הכנסות התעשייה ממכירות מוזיקה דיגיטלית ימשיכו לעלות בשנים הקרובות ויסתכמו בכ-25 אחוזים מכלל ההכנסות ממוזיקה ב-2010.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תעשיית המוזיקה טוענת להישגים
מומלצים