שתף קטע נבחר

חיים של מימוש עצמי: פרויקט "גוונים" באשקלון

בכל בוקר מגיעים למרכז "גוונים" באשקלון כ-200 נפגעי נפש מקרית מלאכי, אשדוד ואשקלון. יחד הם יוצרים מוצרים שובי לב בסדנאות עץ וזכוכית, רקמה ותפירה, למינציה, חרוזים, קרמיקה, פיסול וציור. סיור מודרך במסגרות תעסוקה יצירתיות לאנשים עם מוגבלויות, והכי חשוב - דגימה מהקולקציה. כתבה שנייה בסדרה

י', 24, צעירה פגועת נפש, חולמת להיות אמנית. חולמת? מגשימה. לא מזמן הוצגו ציורים שלה בתערוכה שערכה עמותת "גוונים" בהיכל התרבות באשקלון. "זה אירוע שחיכיתי לו הרבה זמן, והוא גרם לי גאווה רבה. אפילו הופעתי בטלוויזיה בכתבה שעשו על העבודה שלנו", היא משחזרת. אנשי המסגרת השיקומית בה היא עובדת, גאים לא פחות ממנה. "חוות הדעת שהתקבלו מפי אמנים ואורחים בתערוכה, מעידות שאמנית איכותית ומבטיחה אכן נולדה", הם אומרים. 

 

מידי בוקר מגיעה י' למרכז "גוונים" באשקלון, שם היא עובדת בסדנה לייצור מוצרי נוי. "בהתחלה התנסיתי כמעט בכל סדנאות האמנות והיצירה, ציור, פיסול, למינציה, רקמה, עבודות עץ ועבודה עם חרוזים", היא נזכרת. "עבדתי בכל הסדנאות עבודה טובה, אבל בעיקר נהניתי בסדנת הלמינציה. היום אני עובדת בסדנאות שאני הכי אוהבת מביניהן, והעבודה לא נמאסת עליי.

 

"בנוסף, אני גם משתתפת בסדנת פיסול", היא מספרת. "התחלתי עם פסלים פשוטים ואחרי כמה חודשים המשכתי עם פסלים יותר רציניים, וכל פסל שאני יוצרת יוצא יותר טוב מהקודם. לאחרונה גם התחלתי ללמוד קרמיקה באופן מקצועי".

 

"מתן הזדמנויות הולמות לנפגעי נפש להשתלב בקהילה"

 

מרכז "גוונים" באשקלון, ביתה השני של י', פועל לשילוב נפגעי נפש בקהילה. הוא מפעיל מסגרות שיקום באשקלון, קריית מלאכי ואשדוד, ואלה כוללות שיקום תעסוקתי, דיור מוגן, חונכות אישית, מסלול להשלמת השכלה ותוכניות העשרה שונות.

 

מידי בוקר מגיעים למקום כ-200 נפגעי נפש מהאזור. "ביצירה ובאמנות הם מוצאים דרך להתגבר על הקשיים ולהתמודד עם משימות החיים", מסבירה שרה טופז, מנהלת המרכז. "בשנים האחרונות גוברת המודעות לצורך במתן

הזדמנויות הולמות לנפגעי נפש להשתלב בקהילה. החניכים שלנו הם אנשים שרוצים להביא לידי ביטוי את כישוריהם הרבים, שואפים להיות חלק מהחברה ולנהל חיים של משמעות, סיפוק ומימוש עצמי".

 

סדנאות העבודה הקטנות הפועלות במרכז, ומתמחות בדקורציית עץ וזכוכית, רקמה ותפירה, למינציה, חרוזים, קרמיקה, פיסול וציור, מנפיקות חפצי נוי יפים להפליא (תציצו בעצמכם, ממש כאן). כולם נעשים בעבודת יד, כולם נמכרים בחנויות שונות בארץ.

 

"המטרה", מעידים אנשי המרכז, "היא להגדיל את ההכנסות הכספיות ולאפשר למשתתפים חיים של כבוד והערכה. כל-אחד מהעובדים יכול לבחור במסגרת התעסוקתית המתאימה לו, מבחינת תחום עיסוק, רמת התפקוד ומידת הקשר והמגע עם הקהילה". 

  

איפה אפשר להשיג את המוצרים? ממש כאן

  

תכירו, "כלים שלובים", חנות ראשונה מסוגה בישראל המציעה ערכה שובת לב של כלי בית, מוצרי נוי ואביזרים. כולם מיוצרים בעבודת יד על-ידי אנשים בעלי צרכים מיוחדים, כולם הותקנו במסגרות תעסוקה שיקומיות ברחבי הארץ. חמישה ארגונים חברתיים הפועלים באזורי הפריפריה יזמו את הקמת החנות, מתוך אמונה כי לכל אדם זכות לחיות חיים הוגנים בקהילה תוך מימוש הפוטנציאל האישי שלו. כל הכנסות החנות מוחזרות למסגרות התעסוקה ומשולמות כמשכורת למשתקמים.

  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"להביא לידי ביטוי את כישוריהם". דגימה מהקולקציה
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים