שתף קטע נבחר

חדש: מכשיר המתריע על סכנת דימום תוך-מוחי

עשרות אלפי חולים הנוטלים את התרופה קומאדין נאלצים להגיע מידי חודש לבדיקות דם רק כדי לאזן את רמות התרופה. מכשיר חדש יאפשר מעתה למדוד את תפקודי הקרישה בבית

כ-50 אלף ישראלים מטופלים בתרופות נוגדות קרישה ונדרשים לבצע את בדיקת ה-INR לניטור תפקודי הקרישה, כדי למנוע סכנה של דימומים קשים. אלא שרק חלק מהמטופלים אכן מגיע בקביעות לבדיקות הדם. מכשיר חדש מאפשר מעתה לבדוק את תפקודי הקרישה על הכורסא, בלי לזוז מהבית.

 

אחד מכל ארבעה, גברים ונשים כאחד סובל מקרישיות יתר - רובם כלל אינו מודע לכך. קרישיות יתר כמו טיסה ארוכה, שכיבה ממושכת, מחלות כלי דם או שימוש בהורמונים למניעת היריון, עלולים לגרום לפקקת ורידים שהיא אירוע מסכן חיים. הטיפול הביתי הנפוץ לבעיות קרישה הוא בתרופה קומאדין.

 

הטיפול בקומאדין נחשב יעיל ובטוח, בתנאי שהחולה מבצע בדיקות תפקודי קרישה (בדיקות INR) אחת לחודש לפחות. ברוב המקרים, רמת ה-INR צריכה לעמוד על 2 עד 3. תוצאה נמוכה מידי, מגדילה את הסיכון לאירוע של קרישם דם. מאידך ברמה מעל 3 גדל באופן ניכר הסיכון לדימום.

 

ממחקר שבוצע בבית החולים הדסה עולה שהדרכה מובנית ועידוד לניטור וניהול עצמי של מטופלים בנוגדי קרישה משפרים באופן ניכר את היעילות והבטיחות של טיפול בנוגדי קרישה. מכשיר חדש הקרוי coagucheks ומשווק ע"י חברת דין-דיאגנוסטיקה, מאפשר לבדוק את תפקודי הקרישה בבית, בדומה לבדיקות הדם שמבצעים חולי סוכרת.

 

לאחר דקירה קטנה באצבע, מניח המטופל טיפת דם זעירה על המכשיר, ובתוך דקות ספורות מראה המכשיר את תוצאת ה-INR. מהמחקר הישראלי שפורסם בכנס האחרון לאיכות ברפואה שנערך בירושלים, נתגלה כי המכשיר השיג אצל המטופלים רמות INR טובות יותר, והחולים גילו שביעות רצון גבוהה בהשוואה לקבוצות חולים שנאלצו לבצע את בדיקות הדם בקופת חולים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מריע על דימום תוך מוחי
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים