שתף קטע נבחר

החלה הכשרת שטחי החקלאות עבור מפוני גוש קטיף

עבודת התשתיות מבוצעת דרומית לחבל שלום וכוללת הכשרת 2,400 דונם בהשקעה של 20 מיליון שקל. חלק מהשטחים יוכשרו עד אפריל השנה במטרה לא להפסיד עונת גידול נוספת

החלה הכשרת התשתיות בשטחים החקלאיים בהם יקומו הישובים החדשים "חלוצית 1" ו"חלוצית 4" עבור מפוני גוש קטיף, דרומית לחבל שלום. הכשרת השטח תכלול 2,400 דונם של שטחים חקלאיים בחולות חלוצה, בתחום המועצה האזורית אשכול.

  

הפרויקט, שהיקפו הכספי הוא כ-20 מיליון שקל, מבוצע על ידי הקרן הקיימת לישראל והחטיבה להתישבות בסוכנות היהודית. הוא כולל עבודות עפר, לרבות סילוק של כמיליון וחצי קוב של חול, הנחת צנרת מים, הכשרת ריכוזים לבתי אריזה וסככות שיקלטו את התוצרת החקלאית והתקנת מערכות חשמל.

 

הכשרת השטחים מיועדת להקמת חממות וכן לגידולים חקלאיים בשטחים פתוחים. באשכול מקווים שלפחות חלק מהעבודות יסתיימו עד חודש אפריל, כך שהחקלאים שפונו מגוש קטיף לא יפסידו עונה חקלאית נוספת. עם זאת, בשל ההיקף הגדול של העבודות אין ודאות כי העבודות יסתיימו בזמן.

 

בכוונת חקלאי גוש קטיף לעסוק באותם ענפים בהם עסקו לפני שפונו, ובהם בעיקר גידול ירקות בחממות ובשטחים פתוחים. עם תחילת היצור החקלאי בחממות, מתכוונים אנשי עצמונה ליישם בהן תוכנית חונכות, שבה ילוו החקלאים הותיקים את בני הדור הצעיר ויסייעו להם להשתלב בחקלאות ולהקטין את הסיכונים הגדולים הנגזרים מהשקעה בהקמת חממות וכניסה לגידול בהיקף תעשייתי. 

 

לדברי ראש המועצה האזורית אשכול, אורי נעמתי, מדובר באזור הנמצא בעדיפות לאומית עליונה ולכן התגייסותם של המפונים זוכה לתמיכה רחבה בקרב כל מוסדות הממשלה. במסגרת תוכנית האב של המועצה האזורית אשכול מתוכננים לקום במרחב אזורי תעשייה ומיזמי תיירות ושירותים שיספקו מקומות עבודה למי שיבחרו לא לעסוק בחקלאות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכשרת שטחים למפונים - השקעה של 20 מיליון שקל (ארכיון)
צילום: לע"מ
מומלצים