שתף קטע נבחר

מקורבי נשיא לבנון: שיראק מנסה להדיחו

העיתון "א-שרק אל-אווסט" דיווח ששיראק הצטרף לגוש פוליטי בראשות משפחת אל-חרירי ומנהיג הדרוזים כדי להדיח את הנשיא המקורב לסוריה. מקורבים ללחוד הביעו את פליאתם שהנשיא שיראק מנסה להשליט קבוצה לבנונית אחת על האחרת

מקורות המקורבים לנשיא לבנון, אמיל לחוד, טוענים שלא אחר מאשר נשיא צרפת, ז'ק שיראק, עומד מאחורי אלו המבקשים להדיחו. העיתון "א-שרק אל-אווסט", היוצא לאור בלונדון, דיווח היום (א') שאותם גורמים טוענים שישנה "תוכנית פעולה מהירה", עליה מפקח שיראק שמורכבת מחמש נקודות להדחת לחוד עד לחודש מאי.

 

לטענת העיתון, שיראק הצטרף לגוש פוליטי הנקרא "כוחות 14 במרס" שהוקם בעקבות הפגנות ההמונים בלבנון אחרי ההתנקשות בראש ממשלת לבנון לשעבר, רפיק אל-חרירי. בראש הגוש הפוליטי עומדים משפחתו של אל-חרירי ומנהיג הדרוזים, וליד ג'ונבלאט.

 

ג'ונבלאט נתן ביטוי לרצונו להדיח את לחוד, המזוהה עם סוריה, פעמים רבות. בנאום לציון שנה להתנקשות באל-חרירי הוא מתח ביקורת קשה על לחוד וכמו כן על נשיא סוריה, בשאר אסד ועל חיזבאללה שמתעקש לדבריו להילחם בישראל. בתגובה לדבריו האשים אותו מזכ"ל החיזבאללה, חסן נסראללה כמי שנשא "נאום של מלחמת אזרחים".

 

אותם מקורות ציינו כי "שיראק מעורב באופן אישי בעניינים הלבנוניים" והוא אף הרכיב צוות מיוחד בראשות אחד מבכירי יועציו וכן צוות אחר שיעקוב אחר ההתפתחויות בלבנון. לפי הדיווח, שגריר צרפת בלבנון מונה להיות המתאם עם "כוחות 14 במרס".

 

המקורבים לנשיא לחוד הביעו את צערם על כך ש"נשיא צרפת מתעקש להתערב באופן אישי בענייניה הפנימיים של לבנון באמצעות פיקוח ישיר על צוות העבודה שהרכיב על מנת לפעול עם 'כוחות 14 במרס'. במהלך אותו הוא מבצע בכדי להביא להסלמה מדינית וביטחונית כדי לחולל הפיכה ולהדיח את הנשיא לחוד, טרם תום כהונתו ב-24 בנובמבר 2007".

 

בנושא הביעו הגורמים את פליאתם ש"הנשיא שיראק מתעלם מהקשרים ההיסטוריים בין העם הלבנוני לצרפתי, ומהניסיון להשליט קבוצה לבנונית אחת על האחרת. בזמן שהמדיניות הצרפתית התבססה לאורך ההיסטוריה על קירוב בין הלבנוניים ותמיכה בכל הצעדים לחיזוק אחדותו של העם הלבנוני".

 

בהודעה שהפיצה הנשיאות הלבנונית אתמול נאמר ש"הלבנונים החלו היום להבדיל בין העמדות של צרפת והעם הצרפתי, לבין העמדות של הנשיא שיראק העוסק במצב הפנימי בלבנון מתוך אינטרסים אישיים, להם הוא נותן עדיפות על פני היחסים המיוחדים שחיברו בין צרפת ללבנון עוד לפני שקיבלה עצמאות".

 

חיזבאללה מחזק את כוחו במערכת השלטון

 

בלי שום קשר להדחתו של לחוד, נראה שחיזבאללה דאג למעמדו מבעוד מועד. לפני כשבועיים הגיע הארגון לסיכום על שיתוף פעולה עם מחנהו של מישל עוון והביע תמיכה בו לקראת התמודדות אפשרית על משרת הנשיאות, השמורה לנוצרי-מארוני. הסיכום עורר הדים בלבנון ומחוצה לה, ובכך למעשה העמיק חיזבאללה את אחיזתו במערכת הפוליטית בלבנון, לאחר שהארגון קיים השפעה במידות שונות עם כל שלוש הצלעות של המערכת הפוליטית בלבנון: הנשיא, הממשלה והפרלמנט.

 

יו"ר הפרלמנט הוא מנהיג אמל השיעית ואוהד חיזבאללה, נביה ברי, לממשלה נקבע מצע שנוח יחסית לחיזבאללה ולכן הארגון הצטרף אליו. ואילו עתה הארגון משלים את אחיזתו גם בצלע השלישית, משרת הנשיאות. אם לחוד יעזוב במוקדם או במאוחר את תפקידו כנשיא, אחד המועמדים שיכול להחליפו הוא עוון שלו הסכם כתוב עם נסראללה.

 

מחפשים פתרון למשבר בין סוריה ללבנון

  

סעודיה ומצרים מנסות למצוא פתרון למשבר המעמיק בין סוריה לבנון. לאחר שראש ממשלת לבנון, פואד סניורה ביקר בשבוע שעבר אצל המלך הסעודי, עבדאללה בן עבד אל-עזיז.

 

אתר האינטרנט "אילאף" דיווח שהמלך הסעודי יקבל היום מסר אישי מנשיא מצרים, חוסני מובארק באמצעות ראש המודיעין המצרי, עומר סולימאן. מקורות שסירבו לחשוף את תוכן המסר הוסיפו ש"הנושא הסורי-לבנוני לא נעדר ממנה". סולימאן הגיע לפני שעות אחדות לסעודיה ונועד עם מקבילו הסעודי, מוקרן בן עבד אל-עזיז.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
יוזם הדחה. שיראק
צילום: איי פי
יודח?. לחוד
צילום: רויטרס
מומלצים