שתף קטע נבחר

"יש לבחון העלאת שכר המינימום ב-20%"

מציע המכון למחקר כלכלי וחברתי, ומסביר: השכר הנוכחי מותיר משפחות מתחת לקו-העוני. מבקש, להרחיב את האכיפה - ולהתערב בשוק העבודה

גובהו של שכר-המינימום מותיר משפחות, בעלות מפרנס יחיד, מתחת לקו-העוני; יש להרחיב את מעגל-האכיפה, ולהתערב בשוק העבודה.

 

אלה הנקודות הבולטות שפורסמו היום (ב') מתוך מחקר חדש שביצע המכון למחקר כלכלי וחברתי. במחקרם זה, אנשי המכון בחנו את ההשלכות הכלכליות והחברתיות של העלאת שכר-המינימום בישראל.

 

הם מצאו כי  כיום, מרבית המשפחות בעלות מפרנס יחיד המשתכר את שכר-המינימום נמצאות מתחת לקו-העוני - ומשפחות בעלות שני מפרנסים נמצאות במצב גבולי.

 

לפי חישוביהם, אפשר לשנות מצב זה: אם יועלה שכר המינימום ב-21.5%, ויהיה 4,056 ש"ח בחודש - כלומר, תוספת שגודלה כמחצית ההפרש בין שכר-המינימום לבין השכר החיצוני - מרבית המשפחות העניות יעלו אל מעל לקו-העוני.

 

מימצא נוסף: בהשוואה בינלאומית, שיעור המסים המשולמים על העסקת שכירים הינו הנמוך ביותר בין המדינות המפותחות; כלומר העובדים בשכר נמוך בישראל זולים - מבחינת מעסיקיהם - לעומת עובדים בשכר נמוך (יחסי לעלות השכר הנהוג) במדינות אחרות.

 

המכון ממליץ: להעלות את שכר המינימום ב-20% בערך; להרחיב את המערך הממשלתי (במשרד-התעעסוקה, שאוכף את שכר-המינימום; להתערב בשוק-העבודה - לעודד מעסיקים להעסיק פרטים מקבוצות חלשות, להרחיב את היצע המשרות שמציע המשק לבעלי הון אנושי מועט, ועוד.

 

סיכם ראש המכון, ד"ר רובי נתנזון: "העלאת שכר-המינימום לא תפגע בתחרותיות של המגזר העסקי - מכיוון שמרבית המשתכרים שכר מינימום נמצאים בענפים כמו חינוך ובריאות, שלא חשופים לתחרות בינלאומית. כאסטרטגיה, על המשק הישראלי לעודד ענפי משק שבהם יש פריון וערך-מוסף גבוה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עטא עוויסאת
שכר-מינימום - פרנסה קשה
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים