שתף קטע נבחר

חוקרים מזהירים: שבבי רדיו עלולים לשאת וירוסים

חוקרים באוניברסיטת אמסטרדם בהולנד טוענים כי הצליחו להדביק שבב RFID בווירוס. לטענתם, אלה חדשות רעות, שמשמעותן היא כי וירוסים עלולים להתפשט בעתיד כמעט לכל מוצר, חיה או אדם

שבבי רדיו זולים שצפויים להשתלב בשנים הקרובות במגוון רחב של מוצרי אלקטרוניקה, ספרים, צעצועים, בגדים ועוד, עלולים לשאת וירוסי מחשב, מזהירים חוקרים באוניברסיטת אמסטרדם בהולנד.

 

החוקרים הצליחו להדביק שבב RFID בווירוס מחשב, כדי להוכיח כי מערכות כאלה פגיעות לווירוסים, למרות נפח הזיכרון הקטן בכל שבב. הם גילו כי עצם הסריקה של שבב RFID נגוע עלולה לגרום

להדבקה של הווירוס למערכת הסורקת.

 

"הנחת היסוד הייתה שגויה"

 

"עד היום הנחת היסוד הייתה כי פעולת הסריקה לא יכולה לגרום לשינויים במאגרי נתונים, בוודאי לא כאלה שניתן להגדירם זדוניים", כתבו במחקרם מלאני ריבק, ברונו קריספו ואנדרו טננבאום. "לרוע המזל, הנחה זו שגויה".

 

"שבב RFID יכול להידבק בווירוס, שיכול להדביק מאגר נתונים באמצעות תוכנת ה-RFID. בשלב זה, הווירוס עלול לעבור לקלות לשבבי RFID אחרים".

 

"זו קריאת השכמה"

 

כתוצאה מכך, החוקרים מניחים כי ייתכן ופושעים או טרוריסטים יוכלו להשתמש בשבבי RFID נגועים כדי לזהם מערכות מיחשוב המטפלות במטענים בשדות תעופה, כאשר התוצאות של פעולה כזו עלולות להיות קטלניות. שיטה דומה עלולה לשמש כדי לגרום נזק למאגרי נתונים המשמשים רשתות מזון או ביגוד.

 

"זו קריאת השכמה. אנו קוראים לתעשיית ה-RFID לתכנן מערכות מאובטחות", אמר טננבאום בשיחת טלפון.

ארגונים למען זכויות אדם טוענים זה זמן רב

 כי שימוש נרחב בטכנולוגיית RFID עלולה לגרום לפגיעה נרחבת בפרטיות, ולצורך מעקב אחר תנועת בני אדם והשימוש שהם עושים במוצרים.

 

לאחרונה דווחו מספר מקרים בהם אנשים השתילו שבבי RFID מתחת לעור, לגישה נוחה ונטולת סיסמאות למתקנים סגורים. לראשונה, חברה אמריקנית אף חייבה את עובדיה להשתיל שבבים כאלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
RFID. וירוסים בכל מקום?
צילום: נט מגזין
מומלצים