שתף קטע נבחר

מדריך: הכינו מחשבכם ל-Windows Vista

גירסת הבטא השנייה של מערכת ההפעלה הבאה של מיקרוסופט כבר יצאה, וחלק מכם בוודאי כבר במתח - האם המחשב שלכם יצליח להריץ את Windows Vista בכבוד? האם הוא יצליח להריץ אותה בכלל? האם כדאי להחליף מחשב לקראתה? האם יש סיכוי שפשוט לא נרצה להתקין אותה? יש עוד זמן לחשוב ולתכנן, ואנחנו כאן עם הדברים שהכי חשוב לכם לדעת. גזור ושמור

Windows Vista, הגירסה הבאה של מערכת ההפעלה של מיקרוסופט (אולי הכרתם אותה בשם "לונגהורן"), כבר נמצאת בדרך לשולחן העבודה שלכם. לאחרונה הושקה גירסת הבטא השנייה של המערכת, שאמורה כבר להיות דומה מאד למוצר הסופי.

 

ההכרזה הרשמית צפויה להתרחש לקראת סוף השנה. הספקולציות האחרונות מדברות על ה-1 בדצמבר, שנראה כמו תאריך רחוק אבל הוא מעבר לפינה. חוץ מזה, שאם הבטא השנייה תהיה טובה מספיק, אתם עלולים למצוא את עצמכם מתקינים אותה.

 

האם כדאי לעבור ל-Windows Vista? ובכן, אנחנו עוד רחוקים מהשלב שבו נוכל להמליץ לכם לעשות את זה, אבל אם להאמין למיקרוסופט - אפילו קצת - זה צפוי להיות שדרוג משמעותי של כל מה שהכרנו.

 

Vista: ההשלכות הצרכניות

 

יצרני החומרה הגדולים, טוענים שהגירסאות החדשות של Windows ,Office ,Windows Media ו-Internet Explorer, יגרמו לרבים מאיתנו להחליף את החומרה שלנו.

 

על פי דעה אחת, לא בהכרח מופרכת, רבים מאתנו נחליף

באותה הזדמנות גם את ספק התוכנה העיקרי שלנו ונעבור למקינטוש. החומרה היא הרי אותה חומרה ותמיד נוכל להתחרט. למה לשלם יותר תמורת עוד חיקוי של מיקרוסופט לדבר האמיתי - אומרים חובבי המקינטוש.

 

יהיו מן הסתם אנשים שיעשו את זה. גם יהיו אנשים שיעברו לגירסה כזו או אחרת של לינוקס, ועל-פי שמועה לא מבוססת אחת גם Google תציע מערכת הפעלה מתחרה. אבל כולנו יודעים את האמת: הרוב - המכריע יותר או פחות - ימשיך לקנות את המחשב שלו בחנות השכונתית, או ברשת הקמעונאית, עם Windows. בגירסה הזו או האחרת, חוקי או לא חוקי - מנקודה מסויימת זה יהיה Windows Vista.

 

יהיו כמובן גם רבים שיחליפו את המחשב שלהם במיוחד כדי להריץ את Vista. אבל אם אתם רוצים להחליף מחשב עכשיו, או בחודשים הקרובים, אתם בוודאי שואלים את עצמכם: עד כמה Vista צריכה להוות שיקול? האם יש דרך להשקיע עכשיו במחשב שישרת אתכם גם כשתשדרגו?

 

בין ספקולציות למידע מבוסס

 

השערות, ספקולציות, שמועות וניחושים לגבי החומרה שתידרש להרצת Vista מפוזרות בכל השנה האחרונה לאורכה ולרוחבה של הרשת. חלקן נראות מדאיגות, אחרות מופרכות בעליל, וקשה לפעמים להחליט מה הוא מה, והאם להאמין להן או למה שמיקרוסופט מצהירה.

 

אם לסמוך על מיקרוסופט, רובנו לא נצטרך בכלל להחליף מחשב כדי להריץ את מערכת ההפעלה החדשה.

 דרישות החומרה הבסיסיות להרצת Vista לפי מיקרוסופט יהיו: 512MB זיכרון או יותר, מעבד עדכני ("מודרני" הם קוראים לו), וכרטיס גרפי שיתמוך בדרייבר מתאים (WDDM). זה לא נשמע בשמיים.

 

מיקרוסופט גם מפנה מהאתר שלה לעמודים המתאימים באתרי היצרנים, שכוללים רשימות של מוצרים שהם "Vista Ready". ולפני שתטרחו, נספר לכם - לא תמצאו שם שום הפתעות. אלו בדיוק החלקים שתמצאו היום בכל מחשב חדש שעולה יותר מ-3500 ש"ח לערך.

 

מצד שני, דרישות החומרה הרשמיות של Windows XP היו מעבד במהירות שעון של 300MHz לפחות ו-128MB של זיכרון או יותר. אנחנו מאד מקווים, למען שלומכם הנפשי, שאתם לא מנסים להריץ את XP בקונפיגורציה כזו.

אז בואו נעזוב רגע את הדרישות ה"בסיסיות" - מה באמת נצטרך כדי להריץ את Vista כמו שצריך?

 

למה אפשר לצפות

 

אחד הדברים שכדאי להשלים איתם כבר בשלב המוקדם הזה של קריאת הכתבה: אין שום דרך שתוכלו לקנות היום מחשב שיריץ את Vista בצורה מושלמת.

 

מצד אחד ברור שמחזור החיים של מחשב שתקנו היום, יכלול מן הסתם התקנה כלשהי של Vista בעתיד. ספק אם יהיו רבים שיעברו להשתמש במערכת הזו לפני החצי השני של שנת 2007, אבל אורך החיים הממוצע של מחשב בימינו הוא כ-3 שנים.

 

מצד שני, גם אם תקנו היום מחשב סופר-מתקדם, אתם לא יכולים לצפות שהוא יתחרה בצורה ראויה במחשבים שיהיו כאן עוד שנה או שנתיים. זה בטח יהיה מתסכל לראות את המחשב של דודתכם, עם הלוגו "Vista Ready", שיעלה לה בעוד שנתיים 2,500 ש"ח ועדיין יהיה מהיר בהרבה משלכם. ווייק אפ אנד סמל דה מאדרבורד.

 

חלק מאתנו עשויים למצוא את עצמם, בדיוק מהסיבה הזו, משתמשים במחשב מקינטוש. Tiger, הגירסה הנוכחית של Mac OS, רצה היטב על מה שנחשב בעולם ה-PC לקונפיגורציית XP אופיינית, ומציעה חלק גדול מהתכונות שמשתמשי Windows יאלצו להמתין בשבילן ל-Vista.

 

מחשבי המק החדשים מגיעים עם מעבדי Core Duo,

 שתומכים בווירטואליזציה (VT) ולכן יכולים להריץ במקביל מערכות הפעלה שונות.

 

אחת מהן יכולה להיות Tiger ואחרת, אם תתעקשו, יכולה להיות XP. גם Vista תרוץ עליהם, אם תתעקשו, אבל לא בטוח שתתעקשו. וכמובן - גירסאות פרוצות של Tiger כבר מסתובבות ברשת. אנחנו לא נעודד אתכם להתקין אותן, אבל אם מישהו מציע לכם הדגמה, אל תוותרו על ההזדמנות.

 

ההבדל בין תואם למתאים

 

לפני שנמשיך, חשוב לעשות קצת סדר במושגים - זה גם ישפוך אור על המסרים הסותרים שמגיעים מכל עבר לגבי מה שמצפה לנו. קודם כל, יש הבדל בין חומרה שרק תריץ את מערכת ההפעלה החדשה (Vista Capable) לבין חומרה שתתמוך בה בצורה סבירה (Vista Ready). כדי להריץ את כל התכונות החדשות בצורה אופטימלית ניאלץ - כמו שהרגילה אותנו מיקרוסופט במשך השנים - להשתמש במחשב חזק.

 

מכיוון שמדובר במערכת שתדע לרוץ על סוגים רבים של פלטפורמות - ממחשבי Ultra Mobile במשקל של חצי ק"ג ועד לשרתים - שאלת המפתח תהיה לא האם המחשב שלכם יריץ אותה אלא איך.

 

Vista תדע להתאים את עצמה גם לחומרה חלשה יחסית (downgrade). תוכלו להתקין ולהריץ אותה על המחשב בו אתם משתמשים היום, בדיוק כשם שיכולתם, באופן תיאורטי, להתקין Windows XP על מחשב פנטיום 2 עם 128MB זיכרון. אתם תקבלו מערכת שתראה אותו הדבר כמו ה-XP, תציע כמה כלים חדשים, אבל תעבוד לאט. אתם תשדרגו.

 

על מחשב שהוא רק "Capable", עליכם להניח ש-Vista תרוץ בדרך-כלל ללא ממשק התלת-מימד Aero, על האפקטים המרהיבים שלו (ראו המסגרת מה יהיה ב-Vista). אבל גם מחשב שיגיע עם לוגו Vista Ready לאו דווקא יתאים להרצה של כל התכונות והכלים.

 

לכשיגיע הזמן לקנות מחשב שיריץ את Vista בצורה אופטימלית, אנחנו בטח נהיה כאן כדי לכתוב על זה כתבה. בינתיים, המטרה שלכם היא לכלכל את צעדיכם כך שהמחשב שיש לכם כבר או שתקנו בעתיד הקרוב, יתאים להרצה סבירה עד טובה של מערכת ההפעלה הזו לכשתופיע, עם או בלי שדרוגים קלים. 

 

Vista: מה יהיה בה?

 

האם היא תהיה שווה בכלל את המאמץ? בדיקת התכונות בבטא הראשונה, וההבטחות הרשמיות של מיקרוסופט, מעלה בסך-הכל רשימה נאה של שיפורים ותכונות חדשות. אם היא גדולה מספיק בשביל להצדיק את השדרוג - זו כבר החלטה שלכם.

 

ממשק עתידני. הממשק החדש של Vista יזכיר מאד את זה של Mac OS,

 עם כמה טוויסטים ייחודיים. מלבד שקיפויות, טקסטורות, אנימציות, תלת-מימד ואפקטים אחרים באדיבות DirectX, הארגון של הממשק הוא טוב יותר. לראשונה תשולב מערכת זיהוי הדיבור של מיקרוסופט, ותאפשר הפעלה קולית והכתבת טקסטים - באנגלית כמובן. 

 

ניהול קבצים ויישומים. ההתמצאות ביער הקבצים והיישומים של Vista תהיה קלה ומהירה יותר, בזכות השימוש בפילטרים, תגיות, תפריטים מפושטים, מנגנון חיפוש קבצים טוב בהרבה, ותיקיות וירטואליות, דומות קצת ל"תיקיות החיפוש" של אאוטלוק 2003. תצוגת התיקיות תתבסס כברירת מחדל על s לתמונות וגם למסמכים, עם אפשרות פשוטה לשינוי גודל, פריסה וכו'.

 

תקשורת ואבטחה. מלבד הרחבת התמיכה בפרוטוקולים ושיטות קישוריות, יפושטו וישופרו גם כלי ההקמה והניהול של רשת מקומית, החיבור לשירותי אינטרנט ובמיוחד תקשורת האלחוט. המערכת תסופק עם Internet Explorer 7.0, תכלול תמיכת RSS נרחבת, ותציג לראשונה את מערך ה"Widgets" שיציע תמיכה מובנית ב-Web Services שיאפשרו לשלב מידע מגוון - מתחזית מזג-אוויר ועד שערי מטבע, על שולחן העבודה וביישומים.

 

כדי להגן טוב יותר על הסביבה המקושרת, ייושם מערך אבטחה מורכב ויעיל יותר, כולל מערכת הרשאות בסגנון Unix, תוכנת Firewall טובה, כלי האנטי-ריגול של מיקרוסופט, פרוטוקול WPA2 לאלחוט ועוד.

 

גיבוי והתאוששות. מלבד Windows Backup בגירסה החדשה וידידותית, ומערכת לסנכרון פשוט של מידע בין כמה מחשבים, Vista תגיע עם מנגנון System Restore שיגרום יותר תועלת מנזק, לשם שינוי. הוא יתבסס על Volume Shadow Copy מ-Windows Server 2003, מין מערכת Ghosting מתוחכמת.

 

ביצועים. כדי להקל על החומרה הנאנקת שלכם, Vista תגיע עם כמה תוספות ושיפורים מעניינים. כמו SuperFetch, גירסה משופרת של ה-Prefetch שמנהל קבצים של יישומים לגישה מהירה בעת הצורך. או האפשרות להשתמש ב-Flash Drive או אמצעי אחסון חיצוני אחר לניהול זיכרון וירטואלי זמין ומהיר יותר. מיקרוסופט שוקדת, יחד עם יצרני הדיסקים, על פיתוח Hybrid Disks, דיסקים קשיחים עם מטמון פלאש מובנה בנפח גדול.

 

ומה עוד? Media Player 11, ומערכת ה-Media Center שתספק ממשק טבעי ליישומים הבידוריים. תמיכה בצורבי HD-DVD בנפח של עד 30GB. מצב Sleep חדש, מין שילוב בין מצבי StandBy ו-Hibernate. תזמון תהליכים משופר, עם תמיכה ייעודית במעבדים מרובי ליבות. ועוד כהנה וכהנה.

 

  • בחלק השני של הכתבה: על הקווים המנחים לבחירת החומרה ל-Windows Vista

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נט מגזין
האם אתם מוכנים ל-Windows Vista
צילום: נט מגזין
מומלצים