שתף קטע נבחר

יומן מסע: שישי כ"ד באדר

"כִּי עֲנַן ה' עַל הַמִּשְׁכָּן יוֹמָם וְאֵשׁ תִּהְיֶה לַיְלָה בּוֹ לְעֵינֵי כָל בֵּית יִשְׂרָאֵל בְּכָל מַסְעֵיהֶם" (שמות פרק מ', פסוק ל"ח)

 

נפגשנו הבוקר בשעה 7:00 בגבעת התחמושת בירושלים, שם קיבל אותנו מנהל האתר חיים ניראל, ממנו שמענו סקירה על המקום. לאחר מכן יצאנו בהליכה לכיוון הר הצופים כשאנו מאובטחים בידי שוטרי משטרת ישראל. במהלך היומיים שעשינו בירושלים הם ליוו אותנו בעיר באופן מסור ואחראי. בכל עת שהיה צורך בכך עצרו השוטרים את התנועה, דאגו שנעבור בבטחה ושלא יישארו אנשים מאחור. הליווי המשטרתי, שכלל מכוניות משטרה, ג'יפים של מג"ב ופרשים על סוסים, היה מבצע יוצא דופן, ואנו אסירי תודה על-כך.

 

את היום המשכנו בהליכה בשביל עוקף העיר העתיקה ש"רשות הטבע והגנים" סימנה, ומנסה כעת לצרפו לתוואי שביל ישראל. זה המקום לציין שלמרות שתוואי השביל לא כולל את הכניסה לבירה, היה לנו חשוב לכלול את העיר במסלול ההליכה. על-כן ביומיים האחרונים דבקנו באמירה לפיה ירושלים היא בירת ישראל והיא גורם מאחֵד, ועל-כך, אנו מקווים, יש הסכמה כללית.

 

המשכנו לכיוון הר הצופים שם ערכנו שתי תצפיות מרהיבות: האחת מזרחה, אל מרחבי מדבר יהודה בואכה ים המלח. בתצפית זו הכרנו את מנחם פריד, מנהל שמורת נחל צוּרים. וכך, כשפנינו לכיוון מזרח, ישבנו קשובים לדבריו של פריד. מכאן פנינו לתצפית הפונה לצד מערב, ממנה השקפנו על ירושלים. האזנו לדבריו המרתקים של נחום ברוכי, מנהל המסע, עת למרגלותינו נפרשו העיר העתיקה והחדשה. ברוכי תיאר את סיפור המערכה על שחרור ירושלים במלחמת ששת הימים, הסביר מהיכן פרצו הצנחנים אל העיר העתיקה והציג את מהלכי הלחימה.

 

בהמשך ירדנו לכיוון עמק צורים, שם עצרנו באוהל גדול שבו מתקיים פרויקט סינון החומר שהוואקף חופר בהר הבית ולמדנו על הממצאים. אל מול שער האריות עצרנו שוב, ובפתחו שמענו את סיפוריהם של הצנחנים שהשתתפו בשחרור ירושלים, חבריו של יוסי אפנר שהלכו איתנו גם היום. אלה חלקו עמנו חוויות מהפריצה דרך שער האריות לכיוון הר הבית - ועד לנגיעה המרגשת באבני הכותל.

 

כשהגענו לקבר בני חזיר הצטרפו אלינו אנשים רבים נוספים, כך שבסופו של דבר מנינו כ-250 איש. לאחר שהאזנו להסבר על המקום ישבנו ללימוד פרשת השבוע יחד עם ברוך ברנר, איש מדרשת "קולות". הפעם למדנו בצוותא ולא התחלקנו לחברותות, ודיברנו על פרשת ויקהל-פקודי שעניינהּ בניית המשכן. מה משמעותו של המשכן הפיזי? למה צריך בכלל מקום פיזי לאל? ומדוע אנחנו נדרשים לגשמי בבואנו לסמל את הרוח? ברנר קרא את התפילה שנשא שלמה המלך כשהשלים את בניין המקדש, ואת הלימוד סיימנו בשירת "ידיד נפש".

 

בשלב זה התחלקנו לקבוצות ויצאנו לסיור בעיר דוד, בגיחון ובנִקבות. ביקרנו בפיר רום ובנִקבת השילוח, הצצנו בבריכת השילוח ומשם המשכנו לגיא בן הינום והגענו עד מתחם הסינמטק, שם סיימנו את יום ההליכה. כך תם השבוע הרביעי למסענו בשביל ישראל. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"ירושלים היא בירת ישראל והיא גורם מאחֵד". ההולכים בבירה
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים