שתף קטע נבחר

האתרים הפוליטיים לא הפנימו את תוצאות הבחירות

נכון לעכשיו נספרו למעלה מ-99% מקולות האמת, אך אתרי המפלגות הגדולות והאתרים הממשלתיים טרם פירסמו חדשות או עדכונים על התוצאות. כנראה שרוב הפוליטיקאים לא הפנימו כי העבודה ברשת חייבת להיות רצופה ויומיומית, 365 ימים בשנה

בכתבות שפירסמנו לקראת הבחירות לכנסת ה-17 כתבנו לא פעם שמערכת הבחירות הנוכחית מצביעה על עליית מדרגה ביחס של המפלגות והממשל לאינטרנט. הפעם, בניגוד למערכות בחירות קודמות, המפלגות הגדולות והקטנות השקיעו מאמצים וכספים רבים לקראת הבחירות. הן שדרגו את האתרים, השקיעו הון בקמפיינים מקוונים, העלו לרשת תשדירי בחירות וניצלו את המדיה לשמירה על קשר עם הבוחרים הפוטנציאלים.

 

אתרי הממשל הפגינו נוכחות במערכת הבחירות האחרונה באמצעות שני אתרים - אתר הבחירות של צוות הממשל הזמין והאתר של ועדת הבחירות המרכזית. למה צריך שני אתרים רשמיים, כפילות שללא ספק מבלבלת את הציבור? אנשי הכנסת, שמפעילים את אתר הכנסת, וצוות הממשל הזמין במשרד האוצר לא הצליחו להגיע להסכמה ביניהם. 

 

למרות הנוכחות המוגברת, שני האתרים לא התעדכנו מאז אמש. נכון לרגע זה, הקישור ל"תוצאות הבחירות" באתר ועדת הבחירות המרכזית לא פעיל, והנתון העדכני היחידי שמופיע באתר הוא אחוזי ההצבעה עד לשעת סגירת הקלפי. ייתכן ובכנסת מחכים שם לספירה של כל הקלפיות כדי לתת תוצאה רשמית ומוסמכת, אך במקרים לא ראוי לפרסם קישור "בלתי לחיץ".

 

באתר שער הממשלה לא מופיעה התייחסות לתוצאות הבחירות, ובאיזור החדשות של האתר, הידיעות האחרונות הן מיום ב', כשאחת מהן היא סקירה המסבירה לבוחרים מה עליהם לעשות ביום הבחירות הקרב. 

 

אתרי המפלגות הגדולות לא מתעדכנים

 

גם באתרי הנבחרים לא מצאו לנכון להמשיך ולעדכן את הגולשים בדבר החשוב ביותר - תוצאות הבחירות והצהרות הכוונות בעקבותיהן.

 

בעמוד הראשי של מפלגת קדימה, מפלגת השלטון הנבחרת, לא מופיעה כל התייחסות לתוצאות הבחירות או לנתוני ההצבעה (נתונים שפורסמו בתקשורת מידי שעה במהלך יום הבחירות). בעמוד הראשי עדיין מוצגים סרטי תעמולה, ותחת הכותרת רצים קדימה, מתחלפים קישורים למועמדי הרשימה. חלקם, אגב, כבר בוודאות לא יהיה לכנסת הבאה. הידיעה האחרונה מאזור החדשות באתר מדברת על דבריו של יו"ר התנועה בגבעתיים מיום א' האחרון.

 

מפלגת העבודה עידכנה את איזור החדשות שלה מספר פעמים מידי יום. אתמול פורסמו שם שלוש ידיעות, על אודות הפעילויות ביום הבחירות וניכר מאמץ אחרון לשכנע את המתלבטים לבוא ולהצביע "אמת". מאז לא פורסמו עדכונים נוספים, גם לא בבלוגים של חברי הכנסת הטריים, שלי יחימוביץ' ועמי איילון.

 

הליכוד, ישראל ביתנו וש"ס

 

באתר הליכוד מתפרסמת כותרת גדולה במרכז דף הבית בנוסח "רק הליכוד יביא שלום לדורות". בכותרת המשנה נכתב: "מהשוואת מצעי שלוש המפלגות הגדולות עולה, כי הליכוד היא המפלגה היחידה שמתמודדת באמת עם האיומים הביטחוניים ומציעה פתרונות אמת לטווח הארוך". התוצאות האחרונות מוכיחות בבירור כי הליכוד כבר אינו אחת משלוש המפלגות הגדולות אך אולי במפלגה הזו מעדיפים  להדחיק. באתר מוצג שעון המודיע שנותר עוד כיום וחצי עד פתיחת הקלפיות.

 

האתר של ישראל ביתנו, המפלגה שהפכה לשלישית או לרביעית בגודלה בכנסת, כלל לא מועדכן. רוב האייטמים באתר הם הופעות של חברי המפלגה בתקשורת, וכולם בני שבוע ויותר. האייטם האחרון הוא תמלול מערוץ 2 של ראיון של מיכל ליברמן, ביתו של יו"ר המפלגה, אביגדור ליברמן.

 

באתר ש"ס שקרובה מאוד במספר המנדטים לישראל ביתנו, מתפרסמים שני מבזקים מאתמול על מהלך יום הבחירות, אך מאז לא הופיע עדכון נוסף.

  

נראה כי עכשיו, כשמקומן של המפלגות בכנסת מובטח לארבע השנים הבאות (או לפני כן, על פי הניסיון המר שנצבר ב-10 השנים האחרונות), מרגישים במפלגות שהעבודה ברשת נגמרה. האתרים שירתו אותם נאמנה ככלי שיווקי, וייתכן שהפעם הבאה שנראה עדכון מהם תהיה רק בבחירות הבאות. אם להתרשם מהיממה האחרונה, רוב הפוליטיקאים (היוצאים מן הכלל הם מיכאל איתן, שאול יהלום ועוד כמה יחידי סגולה) לא הפנימו כי העבודה ברשת חייבת להיות רצופה ויומיומית, 365 ימים בשנה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
קדימה בחגיגות נצחון. האתר טרם עודכן
צילום: איי אף פי
צילום: איי אף פי
עמיר פרץ. עדכונים עד יום הבחירות
צילום: איי אף פי
ליברמן. מעדכן? נייט!
צילום: יואב גלאי
מומלצים