שתף קטע נבחר

 

בצפון: פרה גססה בתעלה, איש לא בא לעזרתה

הלילה נפגעה פרה באורח קשה בתאונת דרכים בצפון הארץ, אבל במקום שהשירותים הווטרינרים יטפלו בה היא הושלכה לצד הדרך. תנו לחיות לחיות: "מע"צ מעדיפים לפנות את הצירים במהירות, ולא משנה להם אם מדובר בכלי רכב או בבעל חיים שנלחם על חייו"

האם  המדינה לא מטפלת בבעלי חיים שנפגעים בתאונות דרכים? דוברת עמותת "תנו לחיות לחיות", אתי אלטמן, פנתה היום (ה') למנכ"ל מע"צ החדשה, אלכס וישניצר, ולמפכ"ל המשטרה, רב ניצב משה קראדי, בדרישה לטפל בבעלי חיים שנפצעו בתאונות דרכים ולא לפנותם לצידי הדרך, דבר שעלול לגרום להחמרה במצבם, בכדי לפתוח את ציר התנועה.

 

לפנות בוקר פגע רכב מסחרי בפרה שחצתה את הכביש כשני קילומטרים דרומית לסומך סומך, שעל כביש 70. נהג, שראה את הפרה שרועה על הכביש טילפן למוקד החירום של מע"צ בבקשה להזעיק את גורמי השירות הווטרינרי על מנת שייטפלו בפרה. רק 10 שעות לאחר מכן הגיע למקום התאונה פקח של השירות הווטרינרי שהמית את הפרה, שסבלה מפגיעות קשות.

 

על מה שאירע הלילה סיפר הנהג ל-ynet: "זה היה מזעזע, פשוט לקחו את הפרה כשהיא פצועה קשה וזרקו אותה בברוטאליות לתוך בור בצד הדרך. ניסיתי לפנות לאלו שבאו לפנות אותה מטעם מע"צ, אבל הם לא הקשיבו ופשוט זרקו אותה. העובדים אמרו שהם עושים את העבודה שלהם".

 

אתי אלטמן שזעמה על הטיפול בפרה, אמרה "שוב מדובר בהתעללות לשמה מצד גורמים במדינה שטרם למדו איך לטפל בבעלי חיים שנקלעו למצוקה. אנשי הביטחון ואנשי מע"צ שמגיעים לזירות של תאונות דרכים, מעדיפים לפנות את הצירים במהירות, ולא משנה להם אם מדובר בכלי רכב או בבעל חיים שנלחם על חייו".

 

לדברי אלטמן, הפרה הייתה במצב קשה וניתן היה להעניק טיפול וטרינרי. "בטח שלא היה צריך לזרוק אותה ולגרום לה לשברים קשים ברגלה ולחבלות נוספות, פרט לאלו שנגרמו לה מפגיעת הרכב. חבל מאוד שגם בשעה שהפרה נאבקה על חייה בתהום של מספר מטרים בצד הדרך, כל הגופים אליהם אני פניתי עסוקים בלהטיל את האחריות האחד על השני ולא לטפל במקרה בצורה שתמנע את הישנותו בעתיד".

 

ממע"צ נמסר בתגובה: "בתיאום עם משטרת התנועה הארצית הגיעה למקום גם יחידת סיור החברה הלאומית לדרכים וכמקובל, למען בטיחות משתמשי הדרך נפתח הציר לתנועה, כאשר הפרה הועברה לצד הדרך. על פי התקנות וההנחיות הועבר דיווח לשירותים הוטרינרים כדי לטפל בפרה. צריך להדגיש כי על פי ההנחיות רק וטרינר מחוזי או נציג השירותים הוטרינרים של משרד החקלאות רשאי לבדוק כל בעל חיים שנפגע בדרך ולהחליט על המשך הטיפול בו".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
פרות בדרך (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים