שתף קטע נבחר
צילום: מישל דור

ללוש ולגלגל: פיתות וממתקים על מדורה בקמפינג

פיתות (כשרות לפסח או לא) בהשראת בני ישראל במדבר, שדרוג שוקולדי בנוסח הטיול השנתי וממתק קרמלי למי שירצה קינוח - שניים וחצי מתכונים קלים ומהנים לבילוי משפחתי סביב המדורה

תמיד טעים. אוכל בקמפינג (בימוי: מישל דור, צילום: שי רוזנצוויג)
 
החומרים הדרושים:
  • מדורה (איך? כל הפרטים פה)
  • סאג' או כל משטח ברזל אחר
  • קמח מצה או קמח רגיל
  • מים
  • אפשרות: משטח לרידוד ומערוך

 
אופן ההכנה:
  • מניחים את הסאג' על האש (בזהירות!), כך שיישאר מרווח תחתון שיאפשר להמשיך ולהזין את המדורה בעצים.
  • מערבבים קמח ומים ולשים עד שהבצק יציב ולא דביק.
  • קורעים מהבצק כדורים כדורים, מקמחים אותם ומרדדים לצורת פיתה.
  • מניחים את הבצק על הסאג' (שימו לב: רק מבוגר יעשה זאת, ובזהירות), והופכים לאחר מספר דקות, כשצבע הפיתה משתנה. 
  • מסירים את הפיתה המוכנה מהסאג' (כן, רק מבוגר. כן, בזהירות). בתאבון!

 
התוספת שתופסת: "קרואסון שוקולד" על האש
  • להכין בצק בהתאם להוראות.
  • לאפות רק צד אחד של הפיתה ולהסיר מהסאג'.
  • למרוח שוקולד למריחה על הצד האפוי ולקפל את הפיתה לשניים.
  • להחזיר למדורה ולאפות את שני חלקי הפיתה שטרם נאפו. 

 


 
מתכון לקינוח: סוכריות קרמל על האש
 
החומרים:
  • סיר
  • מקל/ות
  • סוכר
  • כלי עם מים

 
אופן ההכנה:
  • שופכים סוכר בכל כמות שהיא לסיר ומוסיפים מעט מים, רק כדי למנוע הידבקות הסוכר לקרקעית.
  • מערבבים בלי הפסקה, עד שהסוכר משנה צבעו לזהבהב-חום.
  • מגלגלים מקל בתערובת הסוכר, ומיד מצננים אותו במיכל מים. מחזירים את המקל לגלגול נוסף בקרמל ולצינון נוסף במים. חוזרים על הפעולה שוב ושוב, עד ליצירת סוכריה גדולה דיה.
  • בונוס: מי שמזהה בוודאות את צמח השומר יכול להוסיף לתערובת עלים שלמים, להעשרת הטעם.

 
  • אזהרה חשובה: הקרמל והסיר רותחים. אין לאפשר לילדים לטפל בהם.
  • לתשומת לבכם: יש להניח לסאג' להתקרר לאחר שמסירים אותו מהאש.

 

תודה רבה לצחי גלובין ומשפחתו ולחברה להגנת הטבע

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לחמם
צילום: מישל דור
ללוש
צילום: מישל דור
לרדד
צילום: מישל דור
לאכול
צילום: מישל דור
מומלצים