ללוש ולגלגל: פיתות וממתקים על מדורה בקמפינג
פיתות (כשרות לפסח או לא) בהשראת בני ישראל במדבר, שדרוג שוקולדי בנוסח הטיול השנתי וממתק קרמלי למי שירצה קינוח - שניים וחצי מתכונים קלים ומהנים לבילוי משפחתי סביב המדורה
תמיד טעים. אוכל בקמפינג
(בימוי: מישל דור, צילום: שי רוזנצוויג)
החומרים הדרושים:
-
מדורה (איך? כל הפרטים פה)
-
סאג' או כל משטח ברזל אחר
-
קמח מצה או קמח רגיל
-
מים
-
אפשרות: משטח לרידוד ומערוך
אופן ההכנה:
-
מניחים את הסאג' על האש (בזהירות!), כך שיישאר מרווח תחתון שיאפשר להמשיך ולהזין את המדורה בעצים.
-
מערבבים קמח ומים ולשים עד שהבצק יציב ולא דביק.
-
קורעים מהבצק כדורים כדורים, מקמחים אותם ומרדדים לצורת פיתה.
-
מניחים את הבצק על הסאג' (שימו לב: רק מבוגר יעשה זאת, ובזהירות), והופכים לאחר מספר דקות, כשצבע הפיתה משתנה.
-
מסירים את הפיתה המוכנה מהסאג' (כן, רק מבוגר. כן, בזהירות). בתאבון!
התוספת שתופסת: "קרואסון שוקולד" על האש
-
להכין בצק בהתאם להוראות.
-
לאפות רק צד אחד של הפיתה ולהסיר מהסאג'.
-
למרוח שוקולד למריחה על הצד האפוי ולקפל את הפיתה לשניים.
-
להחזיר למדורה ולאפות את שני חלקי הפיתה שטרם נאפו.
מתכון לקינוח: סוכריות קרמל על האש
החומרים:
-
סיר
-
מקל/ות
-
סוכר
-
כלי עם מים
אופן ההכנה:
-
שופכים סוכר בכל כמות שהיא לסיר ומוסיפים מעט מים, רק כדי למנוע הידבקות הסוכר לקרקעית.
-
מערבבים בלי הפסקה, עד שהסוכר משנה צבעו לזהבהב-חום.
-
מגלגלים מקל בתערובת הסוכר, ומיד מצננים אותו במיכל מים. מחזירים את המקל לגלגול נוסף בקרמל ולצינון נוסף במים. חוזרים על הפעולה שוב ושוב, עד ליצירת סוכריה גדולה דיה.
-
בונוס: מי שמזהה בוודאות את צמח השומר יכול להוסיף לתערובת עלים שלמים, להעשרת הטעם.
-
אזהרה חשובה: הקרמל והסיר רותחים. אין לאפשר לילדים לטפל בהם.
-
לתשומת לבכם: יש להניח לסאג' להתקרר לאחר שמסירים אותו מהאש.
תודה רבה לצחי גלובין ומשפחתו ולחברה להגנת הטבע
לחמם
צילום: מישל דור
ללוש
צילום: מישל דור
לרדד
צילום: מישל דור
לאכול
צילום: מישל דור
מומלצים