שעת הסין - עוד מתכוני דים סאם ביתיים
והפעם בבית הספר לדים סאם של ווינט: שלוש מליות חדשות ובצק צלופן - בצק שהופך שקוף אחרי אידוי הכופתאות. כתבה שנייה בסדרה
בצק צלופן | מלית עוף ובטטות | מלית בשר לבן | מלית כרישה ודג ים |
בצק צלופן חזור למעלה
המרכיבים:
1 ק"ג עמילן חיטה
3 כוסות מים חמים
50 גרם סוכר
2 כפות שמן צמחי
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל המרכיבים לקערה ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ושומרים בטמפ' החדר עד לרגע השימוש.
- מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ וממלאים.
מלית עוף ובטטות חזור למעלה
המרכיבים:
200 גרם חזה עוף טחון
3 בטטות מבושלות במים
1/4 כוס חלב קוקוס
מלח, פלפל לפי הטעם
1 כפית שמן שומשום
אופן ההכנה:
- מועכים את הבטטות למחית מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מתבלים את התערובת לפי הטעם והמלית מוכנה.
מלית בשר לבן
מרכיבים: חזור למעלה
מרכיבים:
200 גרם בשר לבן טחון
2 כוסות תערובת ירקות (תירס, נבטים, בצל ירוק, פלפלים, קישואים, ברוקולי (כל מה שאוהבים) קצוצים גס
2 כפות ג'ינג'ר כתוש
מלח, פלפל לפי הטעם
1 כפית סויה
1 כף סוכר
1 כפית שמן שומשום
אופן ההכנה:
- מניחים את הירקות בקערה, מכסים אותם במים רותחים ונותנים להם להחלט במשך 2 דקות. מסננים את הירקות ומייד מעבירים אותם לקערה עם מי קרח, למשך דקה.
- מסננים את הירקות מהנוזלים, ומניחים אותם במסננת ל- 5 דקות. קוצצים דק את הירקות, מערבבים אותם עם שאר המרכיבים בקערה, מתקנים תיבול ומערבבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
מלית כרישה ודג ים חזור למעלה
המרכיבים:
250 גרם פילה של דג ים ללא עור, קצוץ דק
2 גבעולי כרישה - החלק הלבן בלבד
מלח, פלפל לפי הטעם.
1 כף שמן שומשום
1 גזר קצוץ לקוביות קטנות מאוד
2 גבעולי נענע קצוצה
אופן ההכנה:
- קוצצים דק את גבעולי הכרישה, מניחים בקערה יחד עם קוביות הגזר, מכסים במים רותחים וחולטים במשך דקה. מסננים ומיד מעבירים לקערה עם מי קרח למשך שתי דקות.
- מסננים את הירקות ומניחים להם להתייבש במסננת מספר דקות. מערבבים את הירקות עם שאר את כל הרכיבים עד לקבלת עיסה אחידה.
- הערה: המלית מתאימה לאידוי בלבד.
מליארד סינים לא טועים. דים-סאם
מומלצים