שעת הסין: כך תכינו באו - הלחמנייה של הסינים
בחלק השלישי של סדרת הדים-סאם נלמד כיצד מכינים באו, שהוא דים-סאם שמבוסס על בצק שמרים. ממלאים, מתפיחים ומאדים
בצק שמרים לבאו | מילוי טופו וסלמון | מילוי ירך לבן ופטריות טריות | שרימפס ברוטב שומשום |
באו היא מעין לחמנייה שעשויה מבצק שמרים, ממולאת במגוון מילויים ומאודה. אחרי שמתפיחים את הבצק ויוצרים את הלחמניות, מניחים להן לתפוח כרבע שעה נוספת, מעבירים אותן לסיר אידוי שרופד בתחתית בעלי כרוב קצוצים (למניעת הידבקות) ומאדים כ-13-15 דקות. אפשר למלא את הבאו באחת מהמליות שהוצעו בכתבה או בכאלה שהתפרסמו בכתבות הקודמות (קישור מצד ימין).
בצק שמרים לבאו
חזור למעלה
המרכיבים:
1 ק"ג קמח לבן מנופה
15 גרם שמרים יבשים
3 כוסות מים
1/2 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
אופן ההכנה:
- לשים את המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד. שומרים מכוסה במקום חם ונותנים לתפוח במשך 20 דקות.
- מרדדים עד קבלת עלה בעובי 2 מ"מ מוכן למילוי.
מילוי טופו וסלמון חזור למעלה
המרכיבים:
250 גרם סלמון קצוץ (ניתן להשתמש גם בסלמון מעושן)
100 גרם טופו קצוץ
1 כפית רוטב דגים
1 כפית רוטב שומשום
קורט מלח
1 כף פנקו (פירורי לחם יפני)
2 כפות רוטב סויה כהה
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל הרכיבים יחד.
מילוי ירך לבן ופטריות טריות
חזור למעלה
המרכיבים:
150 גרם בשר ירך לבן חתוך לקוביות קטנות מוקפצות במעט שמן עד להזהבה
200 גרם פטריות שמפיניון/יער קצוצות דק
2 גבעולי נענע קצוץ דק
מלח, פלפל לפי הטעם
כף שמן שומשום
כפית סוכר
אופן ההכנה:
לערבב את כל הרכיבים יחד עד לקבלת עיסה אחידה למילוי.
שרימפס ברוטב שומשום חזור למעלה
המרכיבים:
10 יח' שרימפס קלופים וקצוצים למחית
10 שיני שום כתושות ומושרות בשמן צמחי (2 כפות)
מלח, פלפל לפי טעם
קורט פפריקה חריפה
1 כפית שמן שומשום
אופן ההכנה:
- מערבבים את השום והשמן עם הפפריקה עד לקבלת עיסה אחידה. מערבבים את שאר הרכיבים יחד עד לקבלת עיסה אחידה.
קטנים וטעימים. דים-סאם
מומלצים