שתף קטע נבחר

בית הנבחרים האמריקני אישר סנקציות נגד איראן

ברוב של 397 תומכים מול 21 מתנגדים אושר "החוק לתמיכה באיראן החופשית", שאוסר על ממשלת ארה"ב לקיים עסקים עם חברות המשקיעות בענף הנפט באיראן יותר מ-20 מיליון דולר. בנוסף, בוש מחוייב לבחור תוך 3 חודשים לפחות ארגון אופוזיציה דמוקרטי אחד באיראן בו יתמוך כלכלית ופוליטית

בית הנבחרים האמריקני אישר הלילה (יום ה') ברוב גדול חקיקה המהדקת את טבעת הסנקציות אל איראן. החקיקה, שאושרה ברוב של 397 צירים משתי המפלגות לעומת 21 מתנגדים בלבד, אוסרת השקעה מצד אנשי עסקים אמריקנים בפרוייקטים של נפט באיראן ותומכת בכוחות הדמוקרטים במדינה.

 

החוק, המכונה "חוק התמיכה באיראן החופשית", מחליף את חוק הסנקציות נגד איראן ולוב שתוקפו פג. הסנקציות על לוב בוטלו בזכות שיתוף הפעולה שלה עם ארה"ב וויתורה על נשק גרעיני, ואילו הסנקציות על איראן הוחרפו בגלל התעקשותה להמשיך בתוכנית הגרעין שלה.

 

החוק אוסר על ארה"ב לקיים קשרי עסקים עם חברות זרות שמשקיעות בענף הנפט באיראן סכום של יותר מ-20 מיליון דולר. חוק קודם בנושא, שנחקק ב-1996 על ידי ממשל קלינטון, לא נאכף למרות שבוצעו השקעות גדולות של חברות אמריקניות באיראן. על פי החקיקה החדשה, יש לקיים חקירה מיידית כדי לקבוע בתוך חצי שנה האם בוצעו עבירות על חוק הסנקציות הקודם, ולטפל במפרים.

 

כמו כן, החוק מרחיב את הסנקציות על כל גוף שייספק לאיראן סחורות, שירותים או טכנולוגיה שיתרמו ליכולתה של איראן לרכוש או לפתח נשק להשמדה המונית. ובניגוד לחוק הקודם, אותו היה צורך לחדש מידי חמש שנים, הפעם מדובר בחוק קבוע.

 

החוק החדש קובע עוד כי ארה"ב תהיה מחוייבת לתמוך בזכויות האדם והכוחות הפרו-דמוקרטים באיראן, ושהנשיא בוש מחוייב לספק סיוע כלכלי ופוליטי לקבוצות כאלה בתוך איראן ומחוצה לה. בנוסף, החקיקה מאיצה בנשיא למנות עוזר מיוחד לפקח על העניינים הקשורים לאיראן, ולציין בתוך שלושה חודשים לפחות ארגון אופוזיציוני-דמוקרטי אחד שיהיה זכאי לקבל סיוע.

 

ראש השדולה למען ישראל בוושינגטון (איפא"ק), הווארד קור, בירך על החוק החדש וציין ש"הוא מהדק את הסנקציות נגד איראן, ומבטיח שחברות לא יוכלו יותר לעקוף את המערכת על ידי השקעה במגזר האנרגיה באיראן באמצעות חברות-בת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
נשיא איראן. אחמדי-נג'אד
צילום: איי פי
כור גרעיני באיראן
צילום: איי אף פי
מומלצים