שתף קטע נבחר

"הצלחה של אבו מאזן היא אינטרס ישראלי"

גורמי ביטחון מסבירים ל-ynet שהחלטתם של ראש הממשלה אהוד אולמרט ושל שר הביטחון עמיר פרץ להעביר כלי נשק ותחמושת לאנשי המשמר הנשיאותי בעזה נועדה לחזק את יו"ר הרשות, "אי אפשר לראות את כולם מתחזקים ומתחמשים, ואת אבו מאזן נותר חשוף ופגיע"

במערכת הביטחון ראו ושמעו באחרונה את הקולות מעזה, ולכולם היה ברור שחילופי האש בין אנשי החמאס לכוחות הנאמנים לאבו מאזן אינם דבר של מה בכך. ההחלטה שפורסמה אמש (יום ה') לאפשר העברת תחמושת וכלי נשק לאנשי המשמר הנשיאותי בעזה נועדה לחזק את יו"ר הרשות, "צריך לזכור שההצלחה שלו היא גם אינטרס של ישראל", אמרו ל-ynet גורמי ביטחון.

 

ראש הממשלה אהוד אולמרט ושר הביטחון עמיר פרץ קיבלו את המלצת צה"ל והשב"כ לאפשר העברה מוגבלת ומבוקרת של נשק ותחמושת ממדינות זרות למשמר הנשיאותי של יו"ר הרשות הפלסטינית. גורמי צבא הסבירו את ההחלטה: "אי אפשר לראות את כולם מתחזקים ומתחמשים, ואת אבו מאזן נותר חשוף ופגיע. איך אפשר לקיים איתו דו שיח ולא לסייע לו? יש כאן אמנם שינוי מדיניות של ישראל, סיכון מסוים, אבל ההחלטה התקבלה בהמלצת כל גורמי הביטחון שמכירים היטב את הנושא וחשבו כי כך נכון לנהוג".

 

כלי הנשק, כנראה מספר מאות בודדות של רובים ונשק קל אחר ותחמושת מתאימה, יועברו דרך מעבר רפיח בגבול בין רצועת עזה לישראל או בדרך אחרת. ובכל מקרה תהיה לישראל אפשרות לפקח מקרוב אחר הנושא. ייתכן כי המצרים יהיו אלה שיספקו לפחות חלק מכלי הנשק. גורמי ביטחון הסבירו שמאחורי ההמלצה נבחנו תרחישים שונים, בהם פגיעה ממשית באבו מאזן, דבר שעלול להחריף את האנרכיה ברשות. בכך טמון סיכון גדול בהרבה מאשר עוד רובים למשמר הנשיאותי.

 

"ביסוד ההחלטה יש אמונה והכרה באבו מאזן ובאנשיו. הם לא פועלים נגד ישראל, ולכן הסיכון כמעט לא קיים", הסבירו ל-ynet גורמי ביטחון. "במסגרת השיקולים לכאן ולכאן, ארגוני הטרור אינם צריכים את כלי הנשק האלה על מנת לצאת לפיגועים כנגד ישראל. המצב ברצועת עזה מאז ההתנתקות הוא שונה, נושא ההברחות, בעיקר בתקופה הראשונה שלאחר ההתנתקות, צבר תאוצה, כל ארגון צבר לעצמו אמצעי לחימה רבים ומגוונים, הרבה יותר מקלצ'ניקובים שאינם רלוונטיים, כי אין חיילים ואין מתנחלים ברצועה. ארגוני הטרור מחפשים בעיקר נשק עוקף גדר כמו קטיושת ה'גראד'".

 

בימין מיהרו לתקוף את ההחלטה. הליכוד מסר בתגובה כי מדובר ב"החלטה שגויה ואומללה". "ניסיון העבר לימד אותנו שהעברת נשק לפלסטינים הסתיימה בהפנייתו כלפי כוחות צה"ל ואזרחים", נכתב בהודעת הליכוד שקרא לראש הממשלה ולשר הביטחון לחזור בהם מההחלטה.

 

ההחלטה להעביר את הנשק ממקורות זרים ולא ממחסני מערכת הביטחון אינה מקרית ואמורה להפחית את הביקורת הזו. לפני למעלה משנה אישר גם שר הביטחון דאז, שאול מופז, העברת תחמושת ממצרים לשוטרים פלסטינים. "יש בהחלטה הזאת סיכוי וסיכון, כמו כל החלטה אחרת. בשורה התחתונה - יש במהלך הזה סיכוי גבוה יותר מסיכון". 

 

בשבועות הקרובים ייפגש אולמרט עם אבו-מאזן, אך מועד הפגישה טרם נקבע. יש להניח שגם בפגישה זו יידונו הדרכים לחזק את הקשרים עם אבו מאזן, תוך דילוג על ממשלת החמאס. אולמרט הדגיש בארה"ב שהוא רואה באבו מאזן פרטנר. אבו מאזן עצמו הטיל אתמול פצצה כאשר הודיע שאם הארגונים הפלסטיניים המשתתפים בדיאלוג הפנים-פלסטיני לא יגיעו בטווח זמן של עשרה ימים להבנות, ולקבלת יוזמת האסירים להכרה בגבולות 67', הוא מתכוון להביא אותה בתוך 40 יום למשאל עם פלסטיני. ההודעה גרמה לבלבול בחמאס ובג'יהאד האיסלאמי דחו את הרעיון על הסף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
חיזוק לאבו מאזן
צילום: רויטרס
צילום: חיים צח
אישר את ההעברה
צילום: חיים צח
צילום: גיל יוחנן
המליץ להעביר את הנשק
צילום: גיל יוחנן
מומלצים