שתף קטע נבחר

"הפעילות הקרקעית ברצועת עזה תימשך"

בצה"ל נחושים "להגביר את תחושת הנרדפות" של המחבלים בעזה, בתקווה להרתיע אותם ולעצור את הקסאם. בשיחה עם ynet מתאר קצין בכיר מפיקוד הדרום את מכלול השיקולים בקרב היומיומי מול חוליות הטרור, ומוסר פרטים על המבצע הקרקעי הראשון בעזה שמתפרסם ברבים מאז הנסיגה

"פעילות מהסוג הזה תימשך גם בעתיד", אמר הערב (יום ג') ל-ynet קצין בכיר בפיקוד הדרום, לאחר שבלילה הקודם - לראשונה מאז יציאת כוחות צה"ל מרצועת עזה - פעל כוח צה"ל בעומק השטח הפלסטיני, ופגע בחוליית משגרי קסאמים. "כשהם מבינים שאנחנו בשטח, בנוסף לירי הארטלירי ולפעילות האווירית, זה מגביר את תחושת הנרדפות שלהם. כבר היום אנו יודעים שבעקבות האירוע הם שינו תוכניות", הוסיף הקצין הבכיר.

 

הפעילות בעזה (צילום: דובר צה"ל) 

 

50 מטרים הפרידו בין כוח של יחידה מובחרת לבין חוליה של שלושה מחבלים מהג'יהאד האיסלאמי, שהיו בדרכם לשגר רקטות לעבר ישראל. בשיחה עם ynet סיפר הקצין הבכיר פרטים חדשים על המארב המוצלח: "בשלב מסוים התקרב הכוח לאזור בו נעו המחבלים. לאחר מכן שוב שינה מעט את מיקומו, עד מרחק של 50 מטרים, נתן כמה מכות אש, פגע במחבלים ונסוג לאחור". 

 

 

הקצין גילה כי בעבר היו נסיונות דומים לפגוע בצורה כזאת בחוליות טרור, אולם לא נוצר מגע עם המחבלים. "צריך להסתכל על התמונה

 המלאה. בחודשים הראשונים נתנו לרשות הפלסטינית הזדמנות להילחם בטרור. משלא עשו זאת, השתמשנו באמצעים שונים, הרחבנו את הסל, הוספנו אלמנטים. האירוע הזה, בדמות פעולה קרקעית, הוא אלמנט נוסף, שמוסיף את חלקו לכל המאמץ הזה. מובן שלפני שהדבר יצא אל הפועל בדקנו היטב את הסיכונים והסיכויים וביצענו מספר פעולות נוספות מקדימות, שיעזרו לנו לסיים באופן מוצלח את האירוע".

 

בפעילות קרקעית מסוג זה, אמר הקצין הבכיר, יש יתרונות שלעתים עולים על שימוש באמצעים אחרים. מבלי לפרט יתר על המידה, הוא רמז כי ישנן פעולות של צה"ל שהמחבלים לומדים ופועלים, בניסיון לנטרלן. לחלופין, ישנם אזורים בצפון הרצועה שבהם תקיפה קרקעית מסוג זה היא היעילה ביותר, בגלל תנאי השטח. "מה עוד שחוליות הטרור פועלות מהר, ויש צורך בפיתוח אמצעים שיתמודדו עם הנושא".

 

רק לאחרונה, מתברר, קיימה יחידה נוספת מצה"ל פעילות דומה, אולם זו הסתיימה ללא תוצאות. הקצין הבכיר ציין כי לאחר דרך הפעולה

 וחשיפתה, סביר שהמחבלים ינסו להפיק לקחים ולהכין מארבים לכוח הבא. אולם לדבריו, ישנן דרכים לשינוי אופי הפעילות. "יש בעזה יתרון, בכך שניתן להגיע בכל צורה, דרך כל שביל. אני לא צריך לשלוח חיילים בנתיב ידוע מראש שכולם מכירים. בפירוש נמשיך בפעילות הזאת בעתיד יחד עם תכנון קפדני, לצד שימוש בכל יתר האמצעים".  

 

האם הירי הפלסטיני צפוי להיפסק בקרוב? "גם היום נורו שתי רקטות", הזכיר הקצין הבכיר, "אבל אנחנו ממשיכים לפעול בכל אמצעי שניתן. אותן חוליות טרור אף הן בבעיה. המחבלים מרגישים יותר ויותר נרדפים, ואני כלל לא משוכנע שבעקבות הפעילות האחרונה שלנו, הם יחזרו לשגר את הרקטות עמוק יותר בשטח הפלסטיני, גם בגלל שישנם יותר ויותר עימותים ביניהם לבין האזרחים באזורים המאוכלסים, וגם כי הירי הרבה פחות אפקטיבי. כל פעילות שלנו מקשה עליהם ומהווה פן נוסף של סיכול".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
הלוויות בעזה
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
פצועים פלסטינים
צילום: רויטרס
מומלצים