שתף קטע נבחר

Gmail: עכשיו גם בממשק עברי

גוגל הוסיפה תמיכה בעברית ובערבית לשירות הדוא"ל המקוון שלה. גם משתמשים קיימים של השירות יוכלו להשתמש בממשק החדש

Gmail, שירות הדואר האלקטרוני של גוגל, פועל החל מהבוקר (ד') גם בממשק עברי. מדובר במוצר השלישי המותאם לעברית לאחר מנוע החיפוש, מנוע החדשות Google News ותוכנית הפרסום Adsense for Search (השניים האחרונים הוכרזו לאחר התחלת הפעילות של הסניף הישראלי של גוגל).

 

אמנם, ניתן היה לכתוב הודעות דוא"ל בעברית גם בעבר, אך הממשק החדש מאפשר למשתמשים לקבל גם את האפשרויות השונות (כתיבת הודעה חדשה, מחיקת הודעה, העברה לארכיון, חיפוש ועוד) בשפה העברית.

 

בגוגל מקווים כי התמיכה בעברית תגביר את האטרקטיביות של השירות בישראל. מנכ"ל גוגל ישראל, מאיר ברנד, סרב למסור כמה משתמשים יש ל-Gmail בישראל כיום, אך ציין כי מדובר ב"גולשים רבים".

 

משתמשים קיימים ב-Gmail יוכלו גם לעבור לממשק העברי באמצעות שינוי שפת הממשק בדף ההגדרות. השירות בעברית לא יפעל בדומיין נפרד ואף הוא מוצע לגולשים בכתובת gmail.google.com.

 


 

השירות מציע תיבות דוא"ל בנפח 2.7 גיגה בייט, יכולות חיפוש ואפשרות לתייג הודעות לפי נושאים (ולא למיין אותן לתיקיות שונות כמו בשירותי דוא"ל מתחרים). מנוע חיפוש משולב בשירות ומאפשר למצוא בקלות כל הודעה.

 

בין החידושים בעברית נמנים כפתורי הכיווניות, המאפשרים מעבר מהיר מכתיבה מימין לשמאל לכיוון של שמאל לימין ולהפך (בהודעות שנכתבות בעברית ובאנגלית גם יחד – ברירת המחדל היא עברית).

 

חידוש נוסף נוגע לזיהוי אוטומטי של הקידוד והכיווניות בהודעות נכנסות, כך שיוצגו בהתאם לשפה בה הם נכתבו. טכנולוגיית האנטי ספאם של Gmail פועלת גם בממשק העברי, כמו גם תמיכה ב-POP3 (המאפשרת קבלה ומשלוח הודעות מתוכנת אאוטלוק או מכשירים ניידים ועוד).

 

על פי גוגל ישראל, הגירסה העברית פועלת באופן מיטבי בדפדפן אינטרנט אקספלורר או

פיירפוקס.

 

שירות Gmail מבוסס, מאז השקתו, על הזמנות, ולא ניתן להירשם אליו באופן חופשי בישראל. על מנת לפתוח תיבה ב-Gmail צריך לקבל הזמנה מבעל חשבון ב-Gmail.

 

בלי Google Talk

 

ברנד אומר, כי שירות המסרים המידיים Google Talk, ששולב בממשק של Gmail באנגלית, לא התווסף עדיין לממשק העברי, מאחר וגוגל עדיין לא תרגמה את Google Talk לעברית. לדבריו, גוגל בחרה לתרגם תחילה את שירות הדוא"ל ומנוע החדשות מאחר ואלה (דואר אלקטרוני וחדשות) השימושים הפופולריים ביותר ברשת לאחר חיפוש, על פי סקר TIM.

 

האם הפקתם לקחים מההשקה הצולעת של Google News בעברית (הצמדת תמונות לכותרות לא מתאימות, שילוב כותרות בקטגוריות לא נכונות, זמני עדכון איטיים ועוד) ?

 

"על פי הפילוסופיה של גוגל, מוצרים מושקים כאשר הם מוכנים. אנחנו לא מצפים שמוצרים אלה יהיו מושלמים. אנחנו משפרים את הטכנולוגיה כל הזמן ולומדים יותר מכל מהתגובות שאנחנו מקבלים מהגולשים. באשר למקורות המידע, כל אתרי התוכן הגדולים נמצאים בגוגל ניוז מלבד וואלה, אם כי יש לנו את דה מארקר והארץ".

 

מהו השירות הבא שיושק בעברית ומתי?

 

"לא אוכל לגלות את זהות השירות אך אציין שלא תמתינו זמן רב עד שזה יקרה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
כל התפריטים בעברית
צילום: סי די בנק
מומלצים