שתף קטע נבחר

עוגת קישואים - אף אחד לא ינחש ממה היא עשויה

עוגת גזר רובנו מכירים, אבל מה עם עוגה על בסיס קישואים - נשמע מוזר? רוני ונציה מגישה מתכון לעוגה שתפתיע את כל מי שיאכל אותה בפעם הראשונה

עוגת-לחם קישואים, מאוד פופולרית בארה"ב, עסיסית ולחה, אהובה על ילדים בפרט ועל בני-המשפחה בכלל. הקישואים מעניקים לעוגה לחות גבוהה וטעמם כמעט לא מורגש. העוגה קלילה ומתאימה לכל שעות היום עם קפה או תה. חובבי עוגות הגזר והבננה למיניהן יאהבו גם אותה.

 

המרכיבים (10 מנות):

3 ביצים

1 כוס שמן

1 כוס + 2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל טהור

2 כוסות קישואים (כ-3-4 קישואים), לא קלופים, מגוררים גס

קליפה מגוררת מ-1 לימון

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת סודה

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

1 כפית קינמון

1/2 כפית ציפורן טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט, טחון

1/4 כפית פלפל אנגלי ריחני, טחון (לא חובה, להשיג בסופר)

1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

 

הכלים: תבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות).
  2. בקערת מערבל מקציפים את הביצים, השמן, הסוכר והווניל במשך כמה דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה וסמיכה. מקפלים פנימה את הקישואים המגוררים ואת קליפת הלימון בעזרת מרית.
  3. מנפים ביחד את כל החומרים היבשים והתבלינים. מקפלים את תערובת החומרים היבשים לתוך תערובת הקישואים במרית, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את האגוזים.
  4. יוצקים לתבנית, ואופים כ-50 דקות, או עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי.
  5. מצננים בתבנית על רשת כ-15 דקות, הופכים, מסירים את התבנית וממשיכים לצנן על רשת.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אף אחד לא ינחש. עוגת קישואים
צילום: דורון זוסמן
מומלצים