שתף קטע נבחר

סקר: 82% מהיהודים בארץ מרוצים מהחיים

מי מרוצה ממצבו הכלכלי? לכמה אנשים אין בכלל טלפון נייד? למי אין חברים? ובאיזו עיר הכי מרוצים מהתחבורה הציבורית? הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת את נתוניה לשנת 2005, ומהם עולה כי הישראלי הממוצע שומר בסך הכל על אופטימיות, למרות הכל

האופטימיות מנצחת:  82% מקרב האוכלוסייה הבוגרת בישראל (בני 20 ומעלה) מרוצים מהחיים. כך עולה מסקר שפרסמה היום (ה') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. עוד עולה מהסקר, כי 51% חושבים שבשנים הקרובות חייהם יהיו יותר טובים, ו-50% מרוצים ממצבם הכלכלי.

 

אנשי הלשכה בדקו שביעות רצון כללית מהחיים, ומצאו כי שיעור שביעות הרצון דומה בין נשים לגברים, אולם גבוה יותר בין צעירים מאשר בין מבוגרים. 83% מהיהודים מרוצים מחייהם, לעומת 75% מהערבים. יותר רווקים ונשואים מרוצים מחייהם מאשר גרושים ואלמנים.

 

חסרי השכלה או בעלי השכלה נמוכה אינם שבעי רצון כמו בעלי תעודת בגרות (86%), תעודה על-תיכונית (83%) או תעודה אקדמית (86%). וכמובן, ככל שהכנסתה הממוצעת של המשפחה עולה, גדלה גם רמת שביעות הרצון מהחיים.

 

כמחצית (51%) מהאוכלוסייה הבוגרת מגלים אופטימיות לגבי העתיד וחושבים שבשנים הקרובות חייהם יהיו טובים יותר, 27% מעריכים כי חייהם לא ישתנו ו-12% חושבים שחייהם יהיו פחות טובים. 

 

מרוצים כלכלית אבל המינוס גדל

 

מחצית מהאוכלוסייה הבוגרת מרוצה ממצבה הכלכלי. מדובר בעלייה של 3% לעומת שנת 2004. 40% מעריכים שמצבם הכלכלי יהיה טוב יותר בשנים הקרובות, שליש חושבים כי מצבם הכלכלי לא ישתנה, ו-15% חושבים כי מצבם הכלכלי יהיה פחות טוב (12% לא ידעו להשיב). ככל שעולים בקבוצות הגיל, יורד שיעור המעריכים כי מצבם הכלכלי בשנים הקרובות יהיה טוב יותר מהיום.

 

עם זאת, כמחצית מהאוכלוסייה לא מצליחה לכסות את ההוצאות החודשיות של משק הבית (למזון, לחשמל ולטלפון).

 

83% מכלל המועסקים מרוצים או מרוצים מאוד מעבודתם. באוכלוסייה היהודית 84% מרוצים מעבודתם, לעומת 72% מהאוכלוסייה הערבית. שביעות הרצון מהעבודה עולה ככל שההשכלה גבוהה יותר. כחצי מהמועסקים שבעי רצון מהכנסותיהם, אך 14% מהמועסקים חששו כי הם עלולים לאבד את מקום עבודתם בשנה הקרובה: 13% מהמועסקים היהודים ו-24% מהמועסקים הערבים.

 

46% מעריכים כי אם יאבדו את מקום העבודה, יש להם סיכוי טוב או טוב מאוד למצוא עבודה ברמת ההכנסה הנוכחית לפחות, אך 3% לא יחפשו כלל עבודה. 74% מהשייכים לכוח העבודה ירצו להמשיך לעבוד, גם אם מבחינה כלכלית היו יכולים להרשות לעצמם לא לעבוד כלל.

 

אין חברים לעשירית מהאוכלוסייה

 

77% מכלל האוכלוסייה הבוגרת בישראל מגדירים את מצבם הבריאותי כטוב או טוב מאוד. למעלה משליש מכלל האוכלוסייה הבוגרת (36%) מדווחים על בעיית בריאות או בעיה פיזית כלשהי, ול-70% מתוכם בעיה זו מפריעה בתפקוד היומיומי. בעיית בריאות, אם היא קיימת, מפריעה בתפקוד היומיומי לבעלי הכנסות נמוכות בשיעורים גבוהים יותר מאשר לבעלי הכנסות גבוהות.

 

94% מהאוכלוסייה מרוצים מהקשר עם בני משפחתם. 71% נפגשים עם בני משפחתם שאינם גרים אתם בדירה לפחות פעם בשבוע. אך ל-12% מכלל האוכלוסייה הבוגרת אין חברים. כשליש מהאוכלוסייה חשים בדידות לעיתים קרובות או מדי פעם: נשים יותר מגברים, בני 65 ומעלה יותר מבני 64 ומטה, גרושים ואלמנים יותר מנשואים ורווקים. ותיקים שאינם ילידי הארץ ועולים חדשים יותר מילידי הארץ.  

 

ל-11% מכלל האוכלוסייה אין אנשים שעליהם יוכלו לסמוך בשעת משבר או מצוקה: לגברים יותר מנשים (13% לעומת 10%), לבני 65 ומעלה יותר מבני 64 ומטה (16% לעומת 11%) ולבעלי הכנסה חודשית לנפש נמוכה, יותר מבעלי הכנסה חודשית לנפש גבוהה (17% לעומת 5%) .

  

17% מהאוכלוסייה בלי טלפון נייד

 

70% מהאוכלוסייה הבוגרת גרים בדירה בבעלותם, 23% שוכרים דירה ו-4% גרים בדירה של בן משפחה או חבר, ללא תשלום. 8% חיים בצפיפות דיור גבוהה (2 נפשות ומעלה לחדר): 4% מהאוכלוסייה היהודית, לעומת 28% מהאוכלוסייה הערבית.

 

לשני שלישים מהאוכלוסייה הבוגרת יש במשק הבית מכונית, לכשליש מהם יש שתי מכוניות ומעלה. לשני שלישים מבני 20 ומעלה יש רישיון נהיגה ומתוכם 70% נוהגים ברכב מדי יום או לעיתים קרובות.

 

ל-67% יש מחשב בבית, ומתוכם ל-81% יש חיבור לאינטרנט. ל-83% יש טלפון נייד. במשקי הבית של 17% מהאוכלוסייה הבוגרת, מועסק/ת עוזר/ת או מטפל/ת: ל-7% בקרב בעלי הכנסה חודשית ברוטו לנפש עד 2,000 ש"ח, ול-32% מבעלי הכנסה חודשית לנפש של 4,000 ש"ח ומעלה.

 

45% מהיהודים: חילונים

 

7% מאוכלוסיית היהודים בני 20 ומעלה מגדירים עצמם כחרדים, 10% דתיים ,13% מסורתיים-דתיים, 25% - מסורתיים-לא דתיים, ו-45% מגדירים עצמם כחילונים. 8% מבני דתות אחרות בני 20 ומעלה מגדירים עצמם כדתיים מאוד, 46% כדתיים, 24% - לא כל כך דתיים, ו-22% מגדירים עצמם כלא דתיים.

 

57% מכלל האוכלוסייה היהודית דיווחו בסקר ששירתו בצה"ל: 76% מהגברים ו-39% מהנשים. 74% מבין ילידי הארץ, ו-52% מבין הוותיקים שאינם ילידי הארץ. 89% מבין הגברים הדתיים דיווחו ששירתו בצה"ל, 80% מבין הגברים החילוניים, 84% מהמסורתיים ושליש מהגברים החרדים. 57% מהנשים החילוניות דיווחו ששירתו בצה"ל, 35% מהמסורתיות, 16% מהדתיות, ו-6% מקרב הנשים החרדיות. 9% מכלל הנשים היהודיות דיווחו ששירתו בשירות לאומי.

  

הכי פחות מרוצים בפתח תקווה

 

בערים הגדולות שמונות מעל 100,000 תושבים, הגדירו עצמם 81% כמרוצים מדירת המגורים שלהם ו-81% מרוצים מהיחסים עם שכניהם. 81% מרוצים באופן כללי מאזור המגורים שלהם. שיעור גבוה של שביעות רצון כללית מאזור המגורים מוצאים ברמת-גן (93%), חולון (85%) וירושלים (83%). גם ביישובים הקהילתיים והכפריים היהודים, שביעות הרצון מאזור המגורים גבוהה - 91%, שיעור דומה נמצא ביישובים הכפריים הלא-יהודיים (92%). שיעורי שביעות רצון נמוכים יותר מאזור המגורים דווחו בערים פתח תקווה (74%) בני ברק, ובאר שבע (73% מרוצים בכל אחת).  

 

50% מהאוכלוסייה בארץ מרוצים מכמות השטחים הירוקים באזור המגורים: מבין הערים הגדולות תושבי הערים חולון ורמת גן הם המרוצים ביותר מכמות השטחים הירוקים באזור המגורים – 72% בכל אחת, בתל-אביב-יפו 57% ובירושלים – 44% מרוצים, והכי פחות בבאר שבע (35% מרוצים) ובבני ברק (22%). ל-39% מכלל האוכלוסייה בארץ מפריע זיהום האוויר באזור המגורים.

 

61% מהאוכלוסייה המשתמשת בתחבורה ציבורית מרוצים מסידורי התחבורה הציבורית באזור מגוריהם: בבת-ים 93% מרוצים מהתחבורה הציבורית, לעומת 43% בלבד בבאר-שבע.

 

72% מרגישים בטוחים בהליכה לבדם בלילה באזור מגוריהם: 84% מהגברים מרגישים בטוחים לעומת 61% מהנשים.

 

הסקר החברתי נערך על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה זו הפעם הרביעית, בחודשים ינואר-דצמבר 2005. במסגרתו רואיינו כ-7,500 איש בני 20 ומעלה בכל רחבי הארץ, המייצגים כ-4.3 מיליון איש בגילים אלה, לא כולל דיירי מוסדות טיפוליים,  דיפלומטים ועולים שעלו ארצה חצי שנה לפני מועד הראיון לכל המאוחר, ושבטי בדווים ואחרים שאינם מתגוררים ביישובים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר עמרם
ל-70% דירה בבעלותם
צילום: עופר עמרם
צילום: ויז'ואול/פוטוס
ל-17% אין טלפון נייד
צילום: ויז'ואול/פוטוס
צילום: צביקה כספי
בת ים. שביעות רצון מהתחבורה
צילום: צביקה כספי
צילום: רוני שיצר
50% לא מצליחים לכסות הוצאות בסיסיות
צילום: רוני שיצר
מומלצים