שתף קטע נבחר
 

Apple MacBook Pro 15.4

המחשבים הניידים מבוססי אינטל של אפל הגיעו ארצה, ועכשיו ניתן להשתמש בהם גם כמחשבי PC לכל דבר בעזרת תוכנת Boot Camp. האם זה מצדיק את ההוצאה הגדולה יותר? אתם עשויים להשתכנע שכן, אבל בעיקר אם חיבבתם מחשבי מק גם קודם. בדקנו MacBook Pro עם מסך 15.4 אינץ'

חודשים ספורים אחרי שחברת אפל עברה להשתמש במעבדי אינטל, MacBook Pro הוא ספינת הדגל שלה בתחום המיחשוב הנייד. זהו מחשב עתיר ביצועים המנסה, ולפעמים מצליח, להציע את הטוב שבשני העולמות - להיות PC ומק באחד.

 

משתמשי מק ותיקים ימצאו בו את כל מה שהם מחפשים במחשב מקינטוש. הדבר בא לידי ביטוי בעיצוב המוקפד, בשימוש הנוח, ובאחרון הגימיקים הוויזואליים של MacOS. משתמשי ה-PC יוכלו אם ירצו להשתמש בו כ-PC לכל דבר (כמעט), בזכות תאימות החומרה ותוכנת Boot Camp, המאפשרת להריץ עליו Windows XP.

 

החידוש הגדול בדור הזה של מחשבי המק הוא המפגש בין שני העולמות. העובדה שהחיבור

בין MacOS לסביבת Windows לא מתבסס על אמולציה מקרטעת, אלא על הקוד האמיתי של מיקרוסופט.

 

הפשטות המזמינה שבה משתמש PC יכול לבחור לאתחל את המחשב הזה למערכת ההפעלה "האחרת", ולהתענג על הממשק הנהדר ועל חבילת היישומים המאלפת של אפל. אבל כמובן שאין ארוחות חינם והפתרון הזה אינו מושלם עדיין.

 

רק הדור הראשון

 

למען ההגינות חשוב לומר שמדובר בדור הראשון של מחשבי המק בטכנולוגיה האינטלית. Boot Camp עדיין בגירסת בטא. לאפל יש היסטוריה עקבית של שיפור מדור מוצרים אחד למשנהו, ולכן אפשר להניח שתצוגת התכלית של MacBook Pro היא הקדמה לקראת מוצרים טובים יותר, אם כי גם בינתיים יש לשילוב הזה נקודות זכות רבות.

 

איזה מין מחשב זה?

 

על הנייר זהו PC לכל דבר. מחשב נייד מבוסס Core Duo של אינטל (הגירסה האחרונה, כפולת הליבה של פנטיום M), עם זיכרון DDR2-667, דיסק S-ATA, מאיץ גרפי מדגם Mobility X1600 של ATI. אותה

גברת בשינוי אדרת. פריט החומרה יוצא הדופן הוא ה-BIOS, והתאימות אליו היא המכשול ש-Boot Camp פותר.

 

כמובן ש-MacBook Pro הוא קודם כל מחשב מקינטוש, על כל המשתמע - הרבה יותר יפה, מריץ מערכת הפעלה הרבה יותר מוצלחת (Tiger 10.4.6, המהדורה העדכנית של OS X), ובדרך-כלל גם נעים יותר לשימוש מהניידים שאתם מכירים. הצג שלו מצויין והמקלדת נוחה, אם כי לא אהבנו את הדפסת האותיות עליה.

 

איכות הצליל של הרמקולים המובנים טובה מאד. במק כמו במק - השילוב שבין עיצוב משובח להנדסת אנוש טובה וממשק גרפי יפהפה, מעניק תחושה של התרוממות רוח.

 

כבד וגדול

 

קשה להתייחס ל-MacBook במונחים הרגילים. עם צג 15.4 אינץ' רחב, ומשקל של 2.54 ק"ג, הוא כבד וגדול מכדי להתייחס אליו כאל דגם Thin&Light. בתור תחליף שולחני (Desktop Replacement) הוא יכול היה להיחשב קומפקטי וקל, אבל לא על השוק הזה הוא מתמודד.

 

חצי ק"ג פחות היה עוזר ל-MacBook Pro לפתור את משבר הזהות שלו. קל להתפתות ולהאשים את הצג הגדול, אבל זה לא באמת העניין. לשם השוואה: דגם ה-17 אינץ' של המוצר שוקל קצת יותר מ-3 ק"ג; דגמי ה-13 אינץ' מסדרת MacBook שוקלים 2.34 ק"ג. אפשר לנחש שבשנה הבאה אפל כבר תדע לייצר מחשבים שמשקלם חצי מזה, אבל היא עוד לא שם.

 

בינתיים, אי אפשר להישאר אדיש לכך שהממשק המלוטש של Tiger שם את Windows בכיס הקטן, והגלישה בדפדפן Safari המצויין מאפילה על Explorer. שמצלמת ה-iSight המובנית יותר טובה מכל מה שראינו ב-PC, ושהיישומים המצורפים מרכיבים את הפתרון הכי רחב ומוצלח במחשוב האישי היום.  

 

עדיין מקינטוש

 

האתגר הראשון של אפל במחשבים האינטליים שלה, היה להוכיח שעדיין מדובר במקינטוש לכל דבר. את המבחן הזה, שהוא בעיקר עניין פסיכולוגי, צלחו אפל ומשתמשי המק הוותיקים כבר בתחילת השנה.

 

דגמי ה-Mac Mini וה-iMac מבוססי Core מעניקים חוויית שימוש דומה אם לא זהה לזו שהעניקו הדגמים מבוססי ה-G4/G5 שקדמו להם. זה אותו המק המעוצב והמהוקצע, ו-OS X לא הפכה למערכת עתירת באגים רק בגלל שהיא רצה על מעבדים דומים לאלו שעליהם רצה Windows.

 

MacBook Pro לא שונה בהרבה. זהו בעצם מחשב PowerBook G4 שהמעבד שלו הוחלף.

העיצוב כמעט זהה - הצג גדל קצת, ומארז האלומיניום דק יותר, אבל זהו פחות או יותר. ספק-הכוח התנפח מעט, אבל הוא עדיין קטן ועכשיו הוא מתחבר למחשב במחבר MagSafe, תקע-מגנטי מיוחד שמתנתק שנתקלים בכבל שלו (במקום למשוך אחריו את המחשב ולהפיל אותו אל הרצפה).

 

זמן הסוללה בשימוש רגיל הוא כשעתיים, אבל במצב חסכוני אפשר למשוך גם ארבע שעות עם קצת מזל.

 

מתחמם מדי

 

כמו ה-PowerBook, גם MacBook Pro מתחמם יותר מדי, וזה עדיין קצת מפריע. לדגם הזה גם אין יציאת S-Video, וצורב ה-DVD איננו Dual Layer. יש לו, עדיין, שתי יציאות USB בלבד. המצלמה המובנית והשלט-רחוק מפצים קצת.

 

אבל האטרקציה הגדולה באמת היא iLife '06, חבילת יישומים מקיפה למולטימדיה ושימושי רשת, שמציעה הכל - מיצירת כותרי DVD, דרך ניהול בלוג ועד הקלטת פודקסטים. בסך-הכל, המק נראה בדור הזה טוב מתמיד.

 

ענייני ביצועים

 

במקרה הספציפי של MacBook Pro, לשימוש במעבדים ממשפחת פנטיום M יש ערך מוסף מיוחד. בהשוואה למעבדי ה-G4 עליהם התבסס דור הניידים הקודם של אפל, המעבדים של אינטל משיגים שיפור ביצועים פנומלי - בשיעור של עשרות אחוזים ולפעמים יותר. זה ניכר בזמן ההפעלה הקצר עד כדי שליש (כחצי דקה - הרבה פחות גם ממערכת XP אופיינית), ועד לפילטרים בפוטושופ.

 

אבל השיפור הזה מוגבל, חשוב להוסיף, ליישומים שעברו אופטימיזציה למעבד של אינטל. יישומים אחרים מאלצים את OS X להשתמש באמולציה שמאיטה מאד את הריצה. ההגירה של חלק מהיישומים לסביבה החדשה עוד לא הושלמה, ואם אתם חושבים לעבור מ-PowerBook G4 ל-MacBook Pro כדאי לכם לבדוק איפה עומדים בנושא היישומים החשובים לכם.

 

כל זה לא מכריע את הוויכוח, האם עדיף היה לאפל להמשיך עם IBM ל-G5 או לא, ובמבחני ביצועים שמשווים את מחשבי iMac בשתי הטכנולוגיות, נראה ש-G5 עדיין מציע יותר תמורה לכסף. בכל אופן, עבור משתמשי המק הניידים השינוי שמציע הדגם הזה מבחינת ביצועים הוא בדרך-כלל חיובי, ובעתיד הוא רק יגדל.

 

משתמשי ה-PC, יצטרכו להסתגל לעובדה ש-MacBook Pro אינו המהיר ביותר שבין מחשבי ה-Core בהרצת Windows, חרף מחירו הגבוה. בתור מחלת ילדות של קו המוצרים הכי צעיר בחברה, זה לגיטימי. ייתכן מאד שזה גם ישתנה כש-Boot Camp תצא משלב הבטא.

 

להיות מק, להרגיש PC

 

במקור, המעבר לשימוש במעבדי אינטל לא נועד לאפשר למחשבי מק להריץ Windows, אלא למטרות אחרות לגמרי (בקיצור: לפטור את אפל מהתלות ב-IBM כספק מעבדים יחיד, שנראה שהיא גם לא הייתה בראש מעייניו). אבל אפל לא יכלה לוותר על ההזדמנות לעשות את זה, ומרגע שזה נעשה, נראה שהרעיון להציע לצרכנים מחשב שהוא גם PC וגם מק צובר תאוצה.

 

עד לאחרונה, הפעלת Windows על מחשבי המק החדשים הייתה קשה עד בלתי אפשרית. תוכנת Boot Camp משנה את המצב, עם תמיכה טובה - גם אם לא מושלמת - ב-Windows XP.

 

לעת עתה, חוויית השימוש ב-Windows על מחשב מק היא לאו דווקא משהו שתשמחו להתנסות בו. המעבר מ-Tiger ל-XP מרגיש קצת כמו לחזור מ-XP ל-Windows 3.1. בין השאר, מכיוון ש-Windows XP כנראה לא נועדה לפעול ברזולוציה הטבעית של הצג שהיא 1440x900 פיקסלים. היא לא מנצלת אותה באופן שבו Tiger יודעת.

 

הכפתור הבודד של ה-Touchpad לא עוזר, ומחייב שימוש בעכבר חיצוני (או בלחיצה תכופה על מקש ה-Ctrl). וזוהי לא הבעיה היחידה במעשה הכלאיים הזה של הנדסת האנוש - במק, כידוע, אין כפתור Delete, אין מקש Print Screen, ובכלל, התחושה היא ש-OS X נתפרה בהדיקות לא רק לחומרת המחשב הזה אלא גם לממשק הפיזי שלו. עם המעבר ל-XP תחושת הנוחות שמאפיינת את ה-MacBook נפגעת קצת.

 

Boot Camp: למי זה טוב?

 

Boot Camp כשלעצמה, היא תוכנה פשוטה להתקנה שמלווה בתיעוד ידידותי, ומתאימה גם למשתמשים לא מקצועיים. חלק מהדרייברים שמגיעים איתה עוד לא מושלמים, אבל גם כך היא עובדת טוב ברוב המכריע של הזמן.

 

וזהו רק השלב הראשון של המק בשימוש כ-PC. האסטרטגיה של אפל היא לשפר את Boot Camp ולשלב אותה כחלק אינטגרלי ושקוף מ-OS X בגירסתה הבאה ("Leopard"). בסופו של דבר, היא מתכוונת להציע לנו מחשבים שיהיו יותר PC מ-PC ויותר מק ממק, ואם הם גם יהיו יותר זולים מזולים - משהו שאפשר לצפות לו לפחות מ-Mac Mini - אז אנחנו מעיזים לנחש שתהיה סביבם היסטריה צרכנית אמיתית.

 

גם במהדורה הנוכחית יש הרבה סיטואציות פרקטיות שבגללן Boot Camp הוא חידוש חשוב ושימושי כבר עכשיו. ראשית, הוא מאפשר למשתמשי מק לתקשר הרבה יותר בקלות עם עולם ה-PC. שנית, הוא מספק למשתמשי PC שרוצים לעבור למק, מסלול הגירה אידיאלי. ושלישית - הוא מאפשר להריץ גירסאות PC של משחקים על מחשב מקינטוש.

 

המסקנות שלנו לגבי הכלי הזה מתיישבות, בסופו של דבר, עם הטיעון המרכזי של אפל בנוגע למעבר למעבדי אינטל: המרוויחים העיקריים הם משתמשי המק. החידוש עבור משתמשי ה-PC הוא, בעיקר, שאם הם רצו ממילא לעבור להשתמש במק אז עכשיו זה קל יותר. וכמו שזה נראה, לא רחוק היום שבו הרבה יותר אנשים ירצו לעשות את זה.

  

Apple MacBook Pro 15.4

 

ציון:

 

מחיר: 11-17 אלף שקלים. לרשימת מחירים מלאה.

 

מעבד: Core Duo 1.83-2.16Ghz

זיכרון: 512-1GB DDR2-667

תצוגה: צג 15.4 אינץ', 1440x900 פיקסלים, ATI Mobility Radeon X1600 עם 128MB

אחסון: דיסק קשיח S-ATA 80-120GB 5400/7200rpm, צורב DVD-RW x4

תכונות נוספות: מצלמה Web מובנית (iSight), שלט-רחוק

ממשקים: 2xUSB2, FireWire, VGA, DVI, Line-In, מיקרופון

תקשורת: אלחוט 802.11a/b/g, אתרנט 10/100/1000, Bluetooth

 

למפרט מלא באתר אפל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Macbook pro. המקיסטים מרוויחים
מומלצים