שתף קטע נבחר

צילום: אמיר כהן

עו"ד זכרוני: על ישראל לבצע "חטיפות ממוקדות"

אמנון זכרוני, שהשתתף מטעם ישראל בעבר בכמה מגעים חשאיים לחילופי שבויים, סבור שאחרי שיתברר איזה ארגון עומד מאחורי חטיפת החייל, ישראל צריכה לחטוף פעילים של ארגון זה. "שיטת הסיכולים לא הוכיחה את עצמה", הוא קובע

"שיטת הסיכולים לא הוכיחה את עצמה, שכן היא התבררה כלא אפקטיבית ושלילית ולפיכך אני מציע לחשוב על אפיקי פעולה אחרים, גם אם לא בטווח הזמן המיידי - חטיפות ממוקדות. אפשרות פעולה זו צריכה להסתייע במודיעין טוב. ברגע שיודעים מי הארגון שעומד מאחורי חטיפת החייל ומי חשוב לו, ניתן גם לדעת את מי אפשר לחטוף". כך מציע עו"ד אמנון זכרוני, מי שלקח חלק בעבר מטעם ישראל במספר מגעים חשאיים לחילופי שבויים.

 

 

עו"ד זכרוני מספר כי ישראל ניסתה זאת גם בעבר, כמו במקרה של רון ארד. "כשטיפלתי בניסיון לשחרר את רון ארד ישראל חטפה שני בכירים לבנוניים - את השייח עבד אל-כרים עובייד ומוסטפא דיראני, וגם אם הדבר לא הביא לשחרורו של רון ארד הוא סייע לקבל אינפורמציה".

 

ומה אם לא יודעים מיהו הגורם שעומד מאחורי החטיפה?

 

"גם אם לא יודעים, עדיין אפשר לחטוף, אפילו גורמים בחו"ל. אני לא רוצה לנקוב בשמות, אבל בהחלט ניתן לעשות זאת".

 

גורמים מטעם חמאס?

 

"אני לא רוצה לנקוב בשמות, אבל אפשר אפילו לחטוף פעילים מארגוני לוואי של החמאס".

 

כשנדרש עורך הדין זכרוני לתאר מה לדעתו מתרחש כעת מאחורי הקלעים, הוא אומר: "אם יודעים שקורה משהו - זה סימן טוב. אולם השאלה היא אם אכן קורה משהו מאחורי הקלעים. כעת ישנם שני מרכיבים מרכזיים במשבר הנוכחי - זמן ומודיעין - כי חשוב לדעת בידי מי מוחזק החייל החטוף. ברגע שיודעים מי הגוף שמחזיק בו יודעים איזה לחץ אפשר להפעיל עליו. אם מדובר בארגון שכל מטרתו היא להחריף את המצב בין ישראל לפלסטינים זה דבר אחד ואם מדובר בגוף מטעם החמאס זה דבר אחר".

 

מהי להערכתך איכות המודיעין שיש בידי ישראל בנוגע למצבו של החייל החטוף?

 

"אינני מצוי בסוד העניינים ולכן אני לא יודע. בתחילה טענו בישראל שהחייל חי ופצוע, ואולי אפשר היה להניח שהטענה הזו נועדה להפעיל לחץ ולהטיל אחריות על הפלסטינים, אולם ככל שחולף הזמן וככל שאני מאזין לאמירות שנשמעות בעניין זה, אני מגיע למסקנה שכנראה החייל חי, וככל הנראה יש לנו אינפורמציה על כך. אם הגוף שחטף אותו ממדר את עצמו ולא מקיים קשר חיצוני באמצעות טלפונים או אמצעים דומים אחרים, אני מניח שיהיה קשה יותר לאסוף מידע".

 

האם מבצע צבאי בא בחשבון במצב הזה?

 

"ברגע זה התערבות צבאית היא מסוכנת כי ישנו חייל פצוע, ולכן צריך למצות כל דבר אחר ואפילו להקדים חטיפות. זאת לאחר שהסיכולים לא הוכיחו את עצמם. בכל מקרה גורם הזמן הוא משמעותי שכן מדובר בחייל פצוע ואני מניח שחוטפיו עוד יצטרכו לטלטל אותו ממקום זה למקום אחר".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רונן לידור
עו"ד זכרוני. "אפשר לחטוף"
צילום רונן לידור
צילום רפרודוקציה: חגי אהרון
החייל החטוף גלעד שליט
צילום רפרודוקציה: חגי אהרון
מומלצים