שתף קטע נבחר

דיווח לבנוני: שחרור אסירים - אחרי שחרור שליט

העיתון הלבנוני "א-ספיר" מפרסם כי במהלך נסיונות התיווך לשחרורו של החייל החטוף גלעד שליט, הסכימה ישראל לשחרר "מספר מדהים" של אסירים פלסטינים, אך רק לאחר שחרור החייל החטוף. בנוסף דווח בעיתון כי ישנם גם רעיונות ראשוניים לרגיעה בין הצדדים שתכלול הפסקת ירי הקסאמים והחיסולים

מה עומד מאחורי ההצעה שהעביר חמאס לישראל? כיצד השיבה ישראל להצעה? מדוע טוען הנשיא המצרי שישראל סירבה, ומדוע ישראל מכחישה זאת? העיתון הלבנוני "א-ספיר" המתפרסם הבוקר (יום ו') מנסה לשפוך מעט אור על הפרשה שבמרכזה המגעים לשחרורו של החייל החטוף, רב"ט גלעד שליט. על פי העיתון, ישנה אפשרות להגיע להסכם בין הצדדים, במסגרתו תשחרר ישראל אסירים פלסטינים רבים. ישראל, מנגד, מכחישה כל העת כל נכונות לשחרור אסירים.

 

ממידע שהגיע לידי העיתון הלבנוני עלה כי ישראל הגישה למשלחת המצרית בעזה נוסח לפתרון סוגיית החייל החטוף. בראיון

 שהעניק אתמול נשיא מצרים, חוסני מובארק, לעיתון המצרי אל-אהראם שפורסם הבוקר, רמז מובארק כי הועלו מספר רעיונות בין הצדדים, אולם ישראל היתה זו שטרפדה את הכוונות.

 

ב"א-ספיר" פורסם כי לפי הנוסח המתגבש, ישראל, שכבר הביעה נחישות שלא לנהל כל משא ומתן סביב שחרור אסירים פלסטינים, מוכנה לשחרר "מספר גדול" מהם, אבל רק לאחר שחרורו של שליט. על פי העיתון, גורמים ישראלים אמרו שמספר האסירים הפלסטינים שבכוונתם לשחרר "ידהים את כולם".

 

בעיתון פורסם כי גם יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, התייחס להסכם המתגבש לכאורה בשיחות שקיים עם מספר בכירים. לדבריו, ראש הממשלה אהוד אולמרט הודיע לו בעת פגישתם המשותפת בפטרה שבירדן לפני כעשרה ימים על כוונתו לשחרר "מספר מדהים" של אסירים פלסטינים, אם זה יביא להארכת הרגיעה.

 

על פי הדיווחים, ההצעה הישראלית עליה דנים כעת כוללת גם נסיגה של הכוחות הישראלים אל מעבר לקו הירוק ופתיחה של המעברים בעזה. במקביל נערכים גם דיונים בין הנשיאות לבין הממשלה הפלסטינית והפלגים, לפיו ישנו צורך בהתחייבות של גורם בינלאומי או אפילו מצרי כדי לערוב לכל זאת.

 

פרט לסיכומים לשחרור החייל, העיתון דיווח כי ישנם רעיונות ראשוניים בדבר הודנה שתיארך כחודש, ואחריה יינקטו יוזמות של רצון טוב משני הצדדים ובכלל זאת הפסק ירי רקטות הקסאם לעבר ישראל מחד גיסא, והפסקת הסיכולים הממוקדים שמבצעת ישראל מאידך גיסא.

 

עד כה לא ידוע מה עמדתה של ההנהגה של הזרוע הצבאית של החמאס לגבי הצעות אלה והאם קיבלה אותן או לא. ראש המודיעין המצרי, הגנרל עומאר סולימאן, שלקח חלק מכריע במגעים בין ישראל, הנשיאות והממשלה הפלסטינית וכן הנהגת חמאס בדמשק, יגיע לעזה מחר כדי להמשיך במגעים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם רותם
שליט. עסקה באופק?
צילום: נועם רותם
צילום: איי פי
התקיפה בעזה. לא מנהלים מו"מ?
צילום: איי פי
מומלצים