שתף קטע נבחר

פרץ: לא נהסס להגיע לכל מקום בלבנון

בפגישה עם תושבים בצפון רמז שר הביטחון כי צה"ל נערך גם לפעילות קרקעית בלבנון, "אבל אין כוונה לכבוש אותה". הבהיר: "אסור לנו בשום פנים ואופן להשלים את המבצע מבלי שהדבר המרכזי - האיום על מדינת ישראל - השתנה"

שר הביטחון, עמיר פרץ, סייר היום (ה') ביישובי הצפון, שסופגים שוב ושוב מטחי רקטות - לא אחת, קטלניים. התלוו אליו מפקד פיקוד העורף, אלוף גרשון יצחק, ומפקד מחוז הצפון, ניצב דן רונן. הוא נפגש עם ראשי הערים צפת וקריית-שמונה ועם מספר תושבים במקלטים, ושיבח שוב את איתנות העורף. 

 

בפנייה לממשלת לבנון - ובמה שעשוי להתפרש כרמז לפעילות קרקעית נרחבת - אמר פרץ: "אנחנו אחראים על כל אזרחי ישראל, ונגן על כל אזרחי ישראל. אבל אנחנו דורשים מביירות, שאם

היא רוצה ריבונות - שתוכיח יכולת לקחת אחריות. מי שלא יודע לקחת אחריות ולשלוט בשטח ולהוציא משם את ארגוני הטרור לא יכול לטעון שפוגעים לו בריבונות. לכן, אם מתוך השטח הלבנוני פוגעים בנו, אנו נבצע את כל הנדרש שלא יהיו אי-הבנות. אין לנו כוונה לכבוש את לבנון, אך אם נצטרך לבצע פעולות שיבהירו שאנו יכולים להגיע לכל מקום - נבצע בלי היסוס כל פעולה. ברור לחלוטין שיש לנו כוונה להכריע את המערכה הזו". 

 

 

"אסור לנו בשום פנים ואופן להשלים את המבצע מבלי שהדבר המרכזי - האיום על מדינת ישראל - השתנה", הבהיר השר פרץ בפגישותיו. "יש פעילות בינלאומית מאוד גדולה, אבל מבחינתנו, הסטופר שמנחה אותנו הוא נקודת ההכרעה אל מול ארגוני הטרור. אם ההכרעה תהיה הכרעה מדינית, אנחנו נדרוש את כל הערבויות שיבטיחו שלא נחזור למצב שהיינו בו ערב המבצע הזה".  

 

שר הביטחון בירך על התמיכה הבינלאומית, ממנה נהנית בינתיים ישראל. "זו הפעם הראשונה בה מבצע צבאי זוכה לתמיכה כל-כך רחבה בקהילה הבינלאומית, כולל מצד מדינות ערביות שנתנו את אותות ההבנה לצורך של ישראל להגן על עצמה. אנחנו בהחלט חושבים לשמור על התמיכה ולהבהיר לגורמים הבינלאומיים שנוכחות חיזבאללה בעוצמה שהייתה קודם היא נוכחות שמונעת את יישום ההחלטות של הקהילה הבינלאומית - החלטות שהאו"ם בעצמו קיבל".

 

פרץ התייחס לאזרחים הנמצאים בכפרים המופגזים בלבנון ואמר: "אנחנו הודענו שהשיטה שבה ארגוני הטרור משתמשים באוכלוסיה למחסה היא דרך שצריך לטפל בה. אנחנו עושים את כל הנדרש ומודיעים לאוכלוסיה מראש, אבל לא נסכים שיהיה מצב שארגון שמשתמש באוכלוסיה יחשוב שיש לו תעודת ביטוח".

 

בפניה לציבור בישראל, הצהיר פרץ: "אנחנו נערכים להקל על האזרחים ונצטרך לקבל בשבוע הבא החלטות, כיצד יוצרים מציאות שבה המשק יכול לחזור לפעילות יותר מלאה. אסור שחיזבאללה יראה במשק את אחד הכלים להחליש אותנו". 


פרץ עם אלוף הפיקוד ומפקד המחוז (צילום: ניב קלדרון)

 

בשלב השאלות התפרץ תושב קריית שמונה ושאל את שר הביטחון למה הוא דואג לעורף ואינו מתייחס לעובדה שבקריית שמונה ישנם כ-80 עובדים שאינם מקבלים משכורות מהעירייה. לאחר התרעמות מצד ראש העירייה על עצם השאלה, החליט פרץ להשיב ואמר: "אני מברך ומחזק את עובדי העירייה והמתנ"סים שלמרות המשבר והעובדה שלא קיבלו את משכורותיהם, הם ממשיכים לשרת את תושבי העיר. אנחנו נעשה כל מאמץ כדי שהעובדים יקבלו את שכרם".

 

האלוף גרשון יצחק, שסייר עם פרץ בצפת, קרא לתושבים להמשיך בשגרת חייהם ככל האפשר. הוא קרא לבעלי העסקים וספקי השירותים החיוניים לאפשר לאוכלוסייה לרכוש מוצרים בסיסיים.

 

פרץ שיתף את המארחים בסדר יומו, שמשקף את האתגרים בפניהם ניצבת כעת ישראל. יומו החל ב-6:14 באזעקות "שחר

 אדום" בשדרות. "כעבור שעה וחצי כבר הייתי עם מפקד פיקוד צפון, ותוך כדי נסיעה היה מטח קטיושות באזור. אין שום ספק שהמערכה הזו מאחדת את כל מדינת ישראל ואזרחיה, בלי הבדל בין צפון, דרום ומרכז, בלי הבדל דת, מוצא, שנת עלייה ועדה. הטרור הכריז מלחמה על ישראל ומבחינתנו, הוא שמונע את הסדרי השלום הרציניים המאפשרים לאזור כולו לפרוח, כפי שהתרחש בשנים של שקט".

 

אבל לא כולם, אומר פרץ, ניצלו את השקט לפריחה. "בעוד שהגורמים המתונים בצפת, תל-אביב וביירות ניצלו שש שנים של השקט כדי להשקיע באזרחים ולבנות מרכזי ייצור נוספים, לצערנו, ארגוני הטרור ניצלו את השנים הללו כדי להתעצם ולהכין את עצמם להכות בישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניב קלדרון
התחיל בקסאם, המשיך בקטיושה: פרץ
צילום: ניב קלדרון
מומלצים