שתף קטע נבחר

אולמרט: "החלטת ממשלת לבנון - מעניינת"

הנשיא ורה"מ נפגשו יממה לפני התכנסות הקבינט המדיני-בטחוני. אולמרט התייחס בין היתר להחלטה שקיבלו שרי החוץ הערבים. הוא לא מסר את עמדתו בנוגע להרחבת הפעולה הקרקעית: "שמעתי כל מיני דיבורים וקראתי כל מיני ידיעות בעיתונות. הקבינט ידון בהצעה מחר ויתייחס אליה". על התוכנית לפנות את תושבי הצפון ל"התרעננות", אמר: "זה מחייב פעולת התארגנות מאוד מסועפת, בהיקפים שמעולם לא נעשו בישראל"

נשיא המדינה, משה קצב, וראש הממשלה, אהוד אולמרט, נפגשו הבוקר (ג') במשכנו של קצב בירושלים. אולמרט הדגיש במהלך דבריו במסיבת העיתונאים לאחר הפגישה, כי יש נקודות מעניינות בהצעת הממשלה הלבנונית להפסקת האש והוסיף כי ידוע לו שחיזבאללה מעוניין בהפסקת הלחימה, בעיקר משום שאין ביכולתו להמשיך ולהתנגד לצה"ל בתנאים שנוצרו. 

 

 

"יש מגעים על טיוטה להצעת החלטה שנוסחה בשיתוף פעולה עם ארצות הברית וצרפת", אמר ראש הממשלה. "אין עוד נוסח סופי של הצעת ההחלטה הזאת ולכן קשה לומר למה אנחנו מסכימים והאם יש דברים שאנו מסתייגים מהם. באופן כללי אפשר לומר שהקהילה הבינ"ל מכירה בכך שמה שהיה לא ימשיך להיות. שמעתי על ההחלטה של ממשלת לבנון אתמול - של הצבת 15 אלף חיילי של צבא לבנון.

 

"העמדה שלנו, כפי שאמרתי לכל אורך הדרך, שצריך ליישם את החלטה 1559. המרכיב המהותי הוא הצבת צבא לבנוני והוצאת החיזבאללה משם. ההחלטה הזאת היא צעד מעניין, שאנחנו צריכים ללמוד אותו ולבדוק את כל המשמעויות שלו".

 

חדר מלחמה - סיקור נרחב ב-ynet משתי החזיתות

 

"אפשר לשים לב לעובדה שחיזבאללה הודיע כי הוא מסכים לעניין הזה, דבר שאולי מצביע על מה  שאנחנו מרגישים בשטח - שחיזבאללה אינו יכול להמשיך בכוחותיו את המצב שהיה באזור הזה", הוסיף ראש הממשלה. "אני מציע שנהיה סבלניים, נעסוק בעניין הזה בתאום עם ידידינו ועם בעלי בריתנו, נשקול את הדברים גם בתוכנו ונקבל בסופו של דבר את ההחלטות".

 


ראש הממשלה הבוקר עם הנשיא (צילום: לע"מ)

 

"אני יכול לומר דבר אחד", הדגיש ראש הממשלה. "ככל שנוכל לפנות את דרום לבנון מהר יותר, כך נשמח יותר. כמובן שנעשה זאת רק אם נוכל להבטיח שהשגנו את היעדים שהצבנו לעצמנו. בכל הנוגע לפעולה צבאית - עד אתמול בבוקר לא הובאה לפני תוכנית אופרטיבית להרחיב את הפעולה מעבר לקווים בהם נמצא צה"ל היום. שמעתי כל מיני דיבורים וקראתי כל מיני ידיעות בעיתונות. אישרתי להביא את ההצעה הזו (הרחבת הפעולה) לדיון בקבינט, והקבינט ידון בה מחר ויתייחס אליה".

 

"האנשים שייצאו להתרעננות לא יוטלו על מזרונים"

 

בשבוע האחרון נשמעו טענות רבות בנוגע לטיפול הממשלה בבעיות שהתעוררו אצל מאות אלפי האזרחים המתגוררים בצפון תחת איום הרקטות. ראש הממשלה התייחס לטענות וגם לתוכנית עליה פורסם לראשונה ב-ynet, לפנות אזרחים מקריית שמונה. "נעשה מאמץ כביר, חסר תקדים בהיקפו בתולדות מדינת ישראל, להתמודד עם הלחץ העצום המופעל על אוכלוסיה גדולה בישראל", אמר אולמרט. "אחת הדרכים להקל עליה זה להוציא אותה לכמה ימים להתרעננות. האוכלוסיה הזו מטבע הדברים צריכה קצת אוורור.

 

"הכוונה היא שאנשים שיוצאים להתרעננות לא יוטלו על מזרונים באיזה בניין ציבורי ללא התנאים הראויים. כל זה מחייב פעולת התארגנות מאוד מסועפת, בהיקפים שמעולם לא נעשו בישראל. בנוסף, מצאנו פתרון לכל המועסקים שלא יכלו להגיע למקום עבודתם - משכורתם תשולם להם. היום ומחר גם תושלם הקמתה של קרן שתתן הלוואות בתנאים מיוחדים ומענקים והון חוזר לעסקים קטנים ובינוניים".

 

לפני שאלות העיתונאים לראש הממשלה, אמר הנשיא קצב: "כל סדרי החיים שלהם השתבשו, ואני יודע שרוחם נשארה איתנה. אני נפגש איתם ויודע שהם ממשיכים להביע תמיכה יציבה בהחלטות הממשלה, המטה הכללי וצה"ל".

 

"אני מבקש להעביר ברכה גם לכוחות הצבא", הוסיף הנשיא. "אנו מבינים שזה נכפה עלינו. אני נפגש עם המשפחות השכולות של חללי צה"ל, ולכולן יש אמון גדול בחיוניות של המערכה הזאת. אני שומע סיפורי גבורה של הלוחמים. כמעט כל חייל שנפל הוא סיפור גבורה בפני עצמו. חללי צה"ל הם לא רק סיפורים נוגעים ללב, זה גם מבטא עוצמה גדולה, של שותפות הגורל. לכולם ברור שמה שהיה לפני חודש בשום מחיר לא יכול לחזור וכל עוד הדיפלומטיה לא מצליחה לפתור את הבעיה הרי שהפעילות הצבאית חייבת להימשך. עושים כולם מאמצים שהפעילות הדיפלומטית תצליח, כי כולם מעוניינים בהפסקת אש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ראש הממשלה אולמרט
צילום: רויטרס
צילום: חיים צח
הנשיא משה קצב
צילום: חיים צח
מומלצים