שתף קטע נבחר

הלך לעולמו המלחין יוסף הדר

הדר, מחלוצי הזמר העברי ("ערב של שושנים"), היה בן 80 במותו. "הוא היה מוקף באהבה של משפחתו ובמוזיקה שלו", סיפרה אשתו

המלחין יוסף הדר, מחלוצי הזמר העברי, נפטר הבוקר (ש') לאחר מאבק במחלת הסרטן. הדר היה בן 80 במותו.

  

רעייתו, דליה הדר, סיפרה ל-ynet: "יוסף התמודד כל כך יפה עם מחלת הסרטן. הוא לא התלונן והיה מוקף באהבה של משפחתו ובמוזיקה שלו". עוד סיפרה הדר כי ביום שני הקרוב ייצא אוסף כפול של השירים אותם הלחין. את האוסף הפיקה העמותה לשימור הזמר העברי. מקים העמותה, נחום היימן, הביא לו לפני כמה ימים את עותק המאסטר של האלבומים והדר הקשיב לו רבות בימים האחרונים.

 

"יוסק'ה ואני חברים כבר 45 שנה", סיפר נחום היימן, "הוא היה אדם מדהים. בפעם אחרונה שפגשתי אותו הוא עדיין היה בהכרה והגעתי לקבל ממנו את החומרים עבור האלבום. מכיוון שהעמותה כולה מבוססת על תרומות, הנס של האלבום קרה כשבא אלינו הביתה ידיד שלנו בשם ישראל קז, שהיה תלמידו האהוב ביותר של יוסף הדר ובמקום הוא השאיר צ'ק ואמר לנו להתחיל לעבוד.  

 

"כשהגעתי ליוסק'ה הביתה ראיתי בזווית העין על השולחן שני כרכים של ספרים של הכנסייה הלוטרנית. לא העזתי לשאול מדוע הם שם, אבל לא התאפקתי. יוסק'ה אמר לי לפתוח את הספר היכן שמונחת הסימנייה ושם ראיתי את השיר 'ערב של שושנים'. מסתבר שעם הלחן אותו כתב יוסק'ה פותחים תפילות ביום ראשון בכל ארצות הצפון באירופה.

  

"יוסקה המציא את הצמדים בארץ ('הפרברים', 'הדודאים'), וכשלא היה צמד שיבצע לחן שלו אז הוא ייסד צמד. הוא ביקש ממני עם דמעות בעיניים שאערוך את האוסף לפי סדר כרונולוגי. ולמרות שעשיתי זאת רבות בעבר, היה קשה מאוד לערוך את האוסף בצורה הזו. עבדנו על כך חודשים, ובסופו של דבר, למעט נקודה אחת, האלבום מתחיל בשיר הראשון שלו ומסתיים בשניים האחרונים".

 

זמר בדרכים

הדר הלחין מאות שירים, ביניהם: "ערב של שושנים" למילותיו של משה דור, "אל העין", "שובה אלי", "אני לדודי", "האביב צוחק", "זמר בדרכים" ו"בהר הגלבוע".

  

הדר נולד בתל אביב, כשהמוזיקה הקלאסית ששמע בבית הוריו והשירים העבריים שלמד בבית הספר השפיעו על טעמו המוזיקלית. כשסיים את בית הספר התיכון, הצטרף הדר לגדוד הנוטרים בגליל. באותה תקופה התוודע למלחין עמנואל עמירן ובעקבותיו זכה להגיע למדרשה למחנכים למוזיקה בתל אביב.  

 

כשפרצה מלחמת השחרור, הצטרף הדר לחטיבה 7 של כוחות השריון והשתתף בקרב לטרון. בסופה של המלחמה כתב את לחנו הראשון, "אל העין", למילותיו של חברו, המשורר אוריאל אופק. לאחר שהשתחרר מהצבא, החל לעבוד כמורה למוזיקה ובנוסף הקים מקהלות זמר, ניצח על תזמורות ותרם רבות לפיתוח החינוך המוזיקלי במערכת החינוך בישראל.

  

הדר הוא יקיר העיר רמת גן לשנת 1998 וזכה בפרס אקו"ם בתחום הזמר העברי והחינוך המוזיקלי בישראל. במהלך השנים גם לימד בבתי ספר, בתזמורות נוער ובמקהלות בעיר ערד. דליה הדר סיפרה כי בזכות התשתית המוזיקלית שהקים הדר בעיר, הוקם לימים גם פסטיבל ערד המסורתי. 

 

במהלך החמש השנים האחרונות התגורר הדר באבן יהודה. הדר השאיר אחריו אישה, שלושה ילדים ושבעה נכדים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים