שתף קטע נבחר

כריכים לארוחת עשר - 4 הצעות לא שגרתיות

אם חשבתם שניר צוק יספק מתכונים שגרתיים לכריכים של הפסקת עשר, אתם כנראה לא מכירים אותו היטב, לדעתו, קציצות בשר זה מה שצריכים התלמידים בתוך הכריך. למתעצלים הוא ממליץ על כריך חלווה או פסטרמה

מי לא אוהב כריכים? שילוב של טעמים שונים עטופים בפחמימות מנחמות ומשביעות, אין צירוף יותר מיידי מזה. ההרגל לצרוך את החיים בביסים גדולים מתוך כריך שהוכן באהבה רבה על ידי אבא או אמא מתחיל בימי הגן, עובר לשנות בית הספר הארוכות והולך איתנו אפילו לעבודה. נראה שכריך לנצח יזכיר לנו ימים של חופש ותום, נטולי כל דאגה קלורית. אנחנו כאן כדי להמליץ לכם על שילובים מפתים, אחרים, טעימים שגם אם לא תכינו את כולם, לפחות יהוו קרקע פורייה לאסוציאציות פרטיות. הכל, חוץ מלחם עם שוקולד או חומוס.

 

עשה

  • לחם מלא תמיד עדיף.
  • כריכים הם כר ליצירה, מומלץ לשחק, לגוון ולשנות.
  • חרדל פותח את התיאבון.
  • תפוח עץ עוזר לשמור על בריאות השיניים ומונע ריחות לא נעימים מהחיך.
  • לכריך שוקולד תמיד להוסיף אגוזים, לפחות קצת חלבון.
  • תמיד להשקיע בעטיפה, מראה אסתטי מעורר תיאבון.

 

ואל תעשה  

  • עגבניות נפלאות בסלט אבל מרטיבות את הכריך.
  • אל תשימו בתוך הכריך מצרכים שלא הייתם אוכלים על צלחת.
  • חומוס מחמיץ לאחר 4 שעות מחוץ לקירור.
  • אין להכין כריכים ממיונז ביתי, החלמונים עשויים להתקלקל.
  • טונה בכריך עלולה ליצור בעיה חברתית.
  • אל תעטפו כריך חם בניילון, האדים יפרקו את הכריך.

 

 

כריך חצילים ולבנה  

קצת סידן מהגבינה, המון טעם מהחצילים והחומץ.

 

המרכיבים:  

1 חציל

1 לבנה

3 כפות חומץ טבעי

1 שום

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את החציל ומטגנים, משרים למשך לילה בחומץ, שום ו‭6-‬ כפות מים.
  2. בכריך מורחים את הלבנה בנדיבות ומעליה את פרוסות החציל.

 

דבר הדיאטנית: חצילים מכילים ברזל, חלבון וסיבים תזונתיים.

 

כריך בשר XXL  

כריך זה היה גאוותי בכל תקופת התיכון: קציצות גנובות מארוחת הצהריים היישר לתוך הלחם. יש להשתמש אך ורק בלחם אחיד של פעם.

 

המרכיבים:

1/2 כיכר לחם

כמה קציצות מטוגנות

2 עגבניות פרוסות

3 מלפפונים חמוצים

רוקט או חסה

1 כף חרדל

1 כף מיונז

 

אופן ההכנה:

  1. מוציאים את תוכן הלחם, ממלאים בירקות ברטבים ובקציצות, אורזים היטב. לאחר מס' שעות מעיכה בילקוט או בתיק האוכל, הנוזלים מהקציצות נותנים טעם מופלא ללחם. וכאן העגבניות כן מתקבלות בברכה (ראו הערת "אל תעשה‭.("‬

 

דבר הדיאטנית: לחם אחיד של פעם הוא לא לחם מלא, קחו זאת בחשבון.

 

 

פיתה עם חלווה 

אפשר גם בלחם. פינוק עולמי, מתוק ובריא.

 

המרכיבים:

פיתה

‭1/2‬ כוס טחינה גולמית

3 כפות סילאן

2 כפות גרעיני חמנייה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את הטחינה, הסילאן וגרעיני החמנייה, ממלאים את הפיתה ואורזים.

 

דבר הדיאטנית: הטחינה עשירה בסידן, ברזל וחלבון, גרעיני החמנייה עשירים בוויטמין E וחומצת אמינו.

 

 

כריך פסטרמה 

המרכיבים: 

לחם מלא

פלפלים אדומים קלויים

פסטרמה

חרדל

ריחן

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים על הכריך את הפסטרמה עם הפלפלים, החרדל והריחן.

 

דבר הדיאטנית: כריך נפלא עם חלבונים בשפע.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מור סגל
קצת סידן. כריך גבינה
צילום: מור סגל
מומלצים