שתף קטע נבחר
 

ביקורת: F.E.A.R Combat

משחק הפעולה החם של הקיץ, כך מסתמן, הוא F.E.A.R Combat: גרפיקה יפהפיה, יריות ופיצוצים מטורפים, והעיקר - הוא לגמרי בחינם

מהרגע שזה קרה אני לא יכול לישון. אני מבלה שעות ארוכות מדי מול מסך מהבהב עם רגליים שמעקצצות מרוב אנדרנלין וציפורניים שכבר כסוסות עד השורש. כל ירייה ופיצוץ מהדהדים בחדר הקריר שלי, ונענים ברטט מתכתי המגיע מהפינה, בה מרוכזות צלחות וסכו"ם מחמש הארוחות האחרונות שלי.

 

צלצול טלפון קורע אותי מהמסך "הלו?" אני שואל בכעס את השפופרת. "הי שי, זה גיל! צ`מע, יש מסיבה מעולה עם אלכוהול חינם, מלא בנות וכל החבר`ה יגיעו!". אני מהנהן ברוגע, מכבה את הפלאפון וקובר אותו מתחת לכרית. היום אין מסיבה, היום צריכים לתפוס את הדגל. F.E.A.R Combat מותקן על המחשב, וחיי לא יחזרו להיות כשהיו.

 

משחקיות כמעט מושלמת

משחק הפעולה-אימה F.E.A.R נוצר לפני כמעט שנה, וקיבל ביקורות מצוינות כאחד ממשחקי הירי בגוף ראשון הטובים ביותר של 2005, אם לא הטוב שבהם. המשחק הציג גרפיקה מדהימה שגם היום משחקים מעטים משתווים לה, הילוך איטי מרשים במיוחד שהזכיר לרבים את סרטי ה"מאטריקס", ומשחקיות כמעט מושלמת ומהנה מאוד.

 

כל התשבחות הללו, כנראה, לא הספיקו להפוך את המשחק להצלחה גדולה מספיק לטעמם של המפיצים, והם החליטו לנקוט ביוזמה יוצאת דופן ומבורכת ביותר. לפני שבוע וחצי הפיצו יוצרי המשחק את גרסת ריבוי המשתתפים שלו, F.E.A.R Combat, לגמרי בחינם (להורדה). גם מי שלא קנה את המשחק המקורי יכול להוריד את חבילת המולטיפלייר מהרשת ולשחק בדיוק כמו מי שקנה אותו - מלבד עלילת האימה לשחקן יחיד, שנותרה ברשותם של הקונים.

 

יותר אקשן בהמון צורות 

אז מה יש לנו במשחק החינמי המשובח הזה? נתחיל במצבי המשחק שזמינים לשחקנים האינטרנטיים: הראשון, פשוט ומוכר, הוא ה- Deathmatch, קרב לחיים ולמוות בו כולם מנסים להרוג את כולם. אחיו הגדול, ה- Team Deathmatch, דומה לו מאוד, רק שהפעם השחקנים נחלקים לשתי קבוצות וצריכים להרוג את שחקני הקבוצה היריבה. שני מצבים דומים הם Elimination ו- Team Elimination, אך מכיוון שבהם מתים רק פעם אחת בסיבוב, ואחרי כל סיבוב מחכים זמן ארוך לטעינת המפה הבאה, הם לא מוצלחים וכמעט אף אחד לא טורח לשחק בהם.

 

לאלו שמשחק טקטי מעניין אותם קצת יותר מהרג חסר אבחנה, המשחק מציע שלושה מצבים מעניינים: האהוב עליי מבינהם,Capture the Flag (או CTF), כשמו כן הוא - שחקנים צריכים לחטוף את דגל הקבוצה היריבה מבסיסה ולהביא אותו לבסיס שלהם.

 

המצב השני הוא Control, משחק בו שתי קבוצות נאבקות על השליטה בנקודות אסטרטגיות על המפה, אותן כובשים על ידי עמידה לידן לכמה שניות. התחנות הללו מפיקות נקודות לקבוצה ששולטת בהן, והמנצחת היא זו שבסוף פרק הזמן (בדרך כלל עשרים דקות) יש לה יותר נקודות. משחק דומה אך קשה יותר הוא ה- Conquer All, בו במקום שלוש תחנות שליטה ישנן חמש, ובשביל לנצח הקבוצה צריכה להחזיק בכולן בו-זמנית.

 

אחת השאלות שנשאלו הכי הרבה בנוגע לגרסה מרובת המשתתפים של F.E.A.R היא: איך יצליחו המפתחים להעביר את אפקט ה- Slow Motion לריבוי משתתפים, אם בכלל? הפתרון אלגנטי אך דורש תרגול - בכל מפה יש חפץ אותו שחקנים יכולים לאסוף והוא מקנה להם את היכולת להשתמש בהילוך האיטי. כשמשתמשים בו ב- Deathmatch כל השחקנים חוץ מהמחזיק בחפץ הופכים איטיים יותר, אך השימוש האמיתי שלו הוא ב- Team Deathmatch או ב- CTF, בו הוא מאט את הקבוצה היריבה ונותן לכל חברי הקבוצה שלי את יתרון המהירות לכמה שניות אלוהיות.

 

גרפיקה, ואפקטים משובחים

המשחק האינטרנטי מוצלח מאוד, וטוב לפחות כמו המשחק המקורי. הוא מאוזן למדי, ושתי קבוצות יכולות להאבק זו בזו במשך דקות ארוכות ללא הכרעה. השינוי שעבר אפקט ההילוך האיטי כשעבר למשחק מרובה המשתתפים לא מתאים לכל השחקנים, אבל אני באופן אישי נהנה ממנו. לפחות ב- Slowmo CTF שבו הוא משמש שיקול טקטי מכריע, והופך את המשחק למעניין יותר. הגרפיקה הנהדרת של המשחק המקורי לא מאטה בכלל את ריבוי המשתתפים, ואפשר להנות מאותה רמה של פיצוצים, יריות ודם בלי לפגוע במהירות המשחק. כלומר, אם יש לכם מחשב שיכול להריץ את המשחק מלכתחילה.

 

אם טרם ניסיתם את F.E.A.R, אתם חובבי פעולה ברשת, ויש לכם מחשב מספיק חזק - למה אתם מחכים? הורידו אותו כאן. לשם התקנת המשחק עליכם להירשם באתר הרשמי ולקבל קוד התקנה באימייל - שימו לב שהכניסה לאתר מוגבלת לבני 17 ומעלה.

 

אם ניסיתם כבר את המשחק ואתם לא מסכימים עם דעתי? אתם מוזמנים לחפש את vg-Shayze בשרתים הישראליים - בדרך כלל בשרת של Vgames שנמצא בכתובת 213.8.254.36, ושמו PRO-vGames.co.il - ולירות בי.

 

עוד ב-vgames: תחילתו של יום רע – Bad Day LA

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים