שתף קטע נבחר

מאות מהגרים מאפריקה הגיעו לאיים הקנריים

בפרק זמן של 36 שעות הגיעו לאיים הקנריים כ-1,200 מהגרים ממדינות מערב אפריקה. ספרד מארגנת כינוס של שרי פנים ושרי הגנה של מדינות דרום האיחוד האירופי כדי לנסות למצוא יחד פתרון לזרם המהגרים הבלתי חוקיים

מספר חסר-תקדים של מהגרים אפריקאים הגיעו במהלך הימים האחרונים לאיים הקנריים בספרד. מקורות רשמיים בספרד מסרו כי בפרק זמן של 36 שעות בלבד, הגיעו לאיים הקנריים - שנמצאים באוקיאנוס האטלנטי, דרומית-מערבית לספרד, ותחת ריבונות ספרדית, לפחות 12 סירות עמוסות בכ-1,200 מהגרים.

 

המהגרים - רובם ממאוריטניה וסנגל, מדינות המרוחקות מאוד מחופי האיים הקנריים - עשו את דרכם לאיים בסירות רעועות ומלאות עד אפס מקום. המסע לאיים ממדינות אלה הוא ארוך ומסוכן, אך רק מעטים מהמהגרים נזקקו לטיפול רפואי עם הגיעם לאדמת ספרד; רובם היו במצב בריאותי טוב.


אחת הסירות שנחתו לחופי האיים הקנריים. המסע ארוך ומסוכן (צילום: איי.פי)

 

השנה בלבד, תפסו הרשויות בספרד יותר מ-20 אלף מהגרים אפריקאים שנחתו בחופי האיים הקנריים. הרשויות מסרו כי באוגוסט בלבד, הגיעו לאיים יותר מהגרים אפריקאים מאשר בכל שנת 2005. עם הגיעם לאיים, נלקחים המהגרים למרכזי כליאה, ואם הרשויות אינן מצליחות להשיבם לארצם תוך 40 ימים, הן מחויבות לשחררם.

 

שטף המהגרים הזה הדגיש שוב את הבעיות שמולן ניצבות המדינות הדרומיות באיחוד האירופי. במאי האחרון, הודיעה ספרד והממשל המקומי של האיים הקנריים כי לא יוכלו לטפל בבעיית הפליטים המחמירה בלי סיוע מהאיחוד. בהסכם שהושג בבריסל לפני חודשיים, הבטיח האיחוד לספק לספרד ולאיים הקנריים סירות, כלי טייס וקומץ של מומחים, שיתפרסו באזור לפרק זמן של כחודשיים ויסייעו בפתרון הבעיה.


מהגרים אפריקאים על סיפון ספינת משמר החופים הספרדי (צילום: איי.פי) 

 

ואולם, בשבוע שעבר אמרה מריה תרזה פרננדס דה לה וגה, סגנית ראש ממשלת ספרד, כי הסיוע של האיחוד הוא מועט מדי, ומאוחר מדי. "כדי שנוכל להשגיח ולהבטיח את הגבול, נחוצים לנו כלי שייט נוספים, פטרולים נוספים ושיתוף פעולה רחב יותר", אמרה סגנית ראש הממשלה, וקראה לכל מדינות האיחוד להושיט יד ולתרום.

 

לטענתה, מאמציה של ספרד להדוף את המהגרים תסייע במניעת הצפתה של אירופה במהגרים לא-חוקיים, ו"על מנהיגי צפון אירופה לפעול בהתאם". כדי להתמודד עם המצב, הודיעה ספרד כי תארגן כינוס של שרי פנים והגנה משמונה מדינות בדרום האיחוד האירופי כדי למצוא פתרון משותף למשבר. מלבד ספרד, ישתתפו בכינוס פורטוגל, יוון, איטליה, מלטה, קפריסין וסלובניה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אפריקה ספרד מהגרים איים קנאריים
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
מהגרים אפריקה ספרד איים קנאריים
צילום: איי פי
מומלצים