שתף קטע נבחר

תלמידי נעל"ה: לא נזוז גם אם תהיה עוד מלחמה

אל מאות אלפי התלמידים שפתחו השבוע את שנת הלימודים, הצטרפו כ-100 עולים חדשים מארצות הברית וצרפת שהגיעו ארצה במסגרת תוכנית נעל"ה - נוער עולה לפני הורים. "אמא שלי אמנם פחדה שאני ואחותי כאן, אבל היא יודעת שיותר טוב לנו פה", אמר אחד מהם

כ-100 בני נוער, מחציתם מארה"ב ומחציתם מצרפת, הגיעו הבוקר (יום ב') ללמוד בישראל במסגרת תכנית נעל"ה - נוער עולה לפני הורים. למרות החששות והפחדים, שרק גברו נוכח המלחמה שהסתיימה לא מזמן, הנערים לא ביטלו את הגעתם לארץ. "אמא שלי אמנם פחדה שאני ואחותי כאן, אבל היא יודעת שיותר טוב לנו פה. גם אם תפרוץ עוד מלחמה לא אזוז מכאן", הסביר נאור וינרב, בן 15 מניו ג'רזי.

 

"כיף לי היום", אומר נאור הנרגש, שהגיע ארצה בעקבות אחותו סיוון, בת ה-18. "היה עצוב לעזוב את החברים שם, אבל כאן אני אמצא חברים חדשים. אמא שלי תגיע בעוד שבועיים לבקר, ככה שזה לא יהיה כל כך עצוב. ראיתי כמה אחותי שמחה כאן ואני סומך עליה. ממחר אני אתחיל ללמוד בבית ספר מוסינזון - רוב השיעורים שלי יהיו באנגלית ולאט לאט אני אעבור לעברית".

 

סיוון סיפרה כי הגיעה ארצה בפרויקט נעל"ה לפני כשנתיים. "עשיתי את הצעד הזה כי ידעתי שאני רוצה לחיות את החיים שלי בארץ", היא הסבירה. "ידעתי שאני צריכה תעודת בגרות ולהתגייס לצבא כדי להרגיש שייכות למדינה. השבוע קיבלתי את ציוני הבגרות שלי - ממוצע 87 - ובדצמבר אני אמורה להתגייס.

 

"מהר מאוד הבנתי שכאן זה המקום שלי. אני הבכורה במשפחה ושני האחים שלי הולכים בדרכי. ההורים שלי מבינים שאני אוהבת את הארץ וגם הם יגיעו מתי שהוא. הם כבר מתחילים להעביר את העסקים שלהם לישראל. יש לנו עוד אח שהוא עדיין בניו-ג'רזי, לפני שנה הוא לא רצה לבוא, אבל עכשיו הוא מדבר על זה. הכי אני אוהבת בישראל זה את האווירה - האנשים המקסימים והחברותיים שעושים אווירה של משפחה". 

 

תוכנית נעל"ה החלה לפעול בשנת 1992, ועד היום התחנכו בה כעשרת אלפים בני נוער, רובם מברית המועצות לשעבר - אך גם מארצות הברית, ארגנטינה, צרפת, גרמניה ומדינות מזרח אירופה.

 

בצה"ל משרתים כיום כאלפיים בוגרי נעל"ה בכל החילות והזרועות, כולל ביחידות קרביות ומובחרות, וישיבות "הסדר". נתון נוסף מראה כי למעלה מ-60 אחוז מהורי התלמידים והבוגרים של תוכנית נעל"ה עלו ארצה בעקבות ילדיהם.

 

מדובר בפרויקט משותף של הסוכנות היהודית ושל משרד החינוך, המעלה ללא תשלום צעירים מרחבי העולם ללא התחייבות ל"שינוי סטטוס" ולעלייה. בכיתה י"ב, לקראת תום התכנית, התלמידים המעוניינים בכך מתאזרחים ונכנסים להליכי רישום לקראת שירות צבאי, שירות לאומי או לימודים גבוהים. אחוז המתאזרחים לאחר סיום התוכנית קרוב ל-90 אחוז. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סיוון וינריב. "להרגיש שייכות"
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
נאור וינריב. "מתחיל באנגלית, עובר לעברית"
צילום: ירון ברנר
מומלצים