שתף קטע נבחר

איך להתכונן ללידת תאומים

לצד ההתרגשות, השמחה והציפייה ללידה ולגידול תאומים, מתעוררים לא מעט סימני שאלה אצל ההורים שבדרך. איך נערכים ללידה? איך מניקים שניים? גילה רונאל ונועה פורת נותנות טיפים

הריון של תאומים, ממש כמו גידול תאומים, מצריך התמודדות שונה מזו שמקובלת בהריון של ילד אחד. יש שוני בכמות הבדיקות שעוברת האישה ההרה, בלידה ובהיערכות לה, בהכנה להנקה ובהנקה בפועל.

 

לפני נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שיעור לידות התאומים בארץ עומד על ‭.4.6%‬ כיוון שלצד ההתרגשות, השמחה והציפייה ללידה ולגידול הילדים צפויים גם קשיים, מתעוררים לא מעט סימני שאלה אצל הורי התאומים שבדרך. גילה רונאל, מנהלת תחום הריון ולידה במרכז דיאדה, ונועה פורת, מדריכת הנקה ואם לשני זוגות תאומים, מציעות טיפים:

 

  • כדאי מאוד להשתתף בקורס הכנה ללידה מיוחד לתאומים. כדאי להתחיל את הקורס לפני המועד המקובל, שכן הריון של תאומים הוא בדרך כלל קצר יותר ונמשך פחות מארבעים שבועות.

 

  • מומלץ לדבר עם הורים אחרים לתאומים כדי להתגבר על ההלם הראשוני, להתחיל להפנים את השינוי הצפוי באורח החיים ואת אופי ההתמודדות עם המצב המורכב, ולקבל כלים להסתגלות ותמיכה.

 

  • חשוב להקפיד על פעילות גופנית מתונה, נינוחה ומותאמת להריון, שתקל את הכובד המפורסם שמקדים להגיע בהריון תאומים. פעילות גופנית טובה לגמישות המפרקים ולחיזוק השרירים והשלד, וכן משפיעה על הפעילות ההורמונלית ומאזנת אותה. לא מומלץ להמשיך בפעילות הרגילה בחדר הכושר.

 

  • הריון של תאומים נחשב אוטומטית להריון בסיכון גבוה, ולכן חיוני להקפיד על תזונה מאוזנת ובריל אה. כך אפשר להימנע מכובד מיותר ומ׳פינות׳ שקל להיכנס אליהן, כמו הגדלת הסיכון לסוכרת הריונית וליתר לחץ דם.

 

  • חשוב למצוא רופא מלווה להריון, שייתן תחושת ביטחון ויסקור בהרחבה את מה שכרוך בלידת תאומים. חשוב להיות פתוח לאפשרות שלידת תאומים עלולה להיות כרוכה ביותר התערבויות רפואיות.

 

  • כיוון שמדובר בהריון מכביד יותר, כדאי להיות קשובות לגוף ולהאט את הקצב כשאתן מרגישות שכבר כבד לכן, שאתן זקוקות יותר לפסקי זמן. אין טעם להתעקש להמשיך הכל כרגיל, חשוב להקשיב לאותות הגוף כדי להעלות את הסיכויים ללידה סמוך ככל האפשר למועד.

 

  • הנקת תאומים היא שונה לחלוטין ודורשת היערכות אחרת, מכרית הנקה כפולה ועד לאופן שאיבת החלב. לכן מומלץ להקדים לקבל הדרכה ולהיערך בהתאם. את מספר הטלפון של יועצת ההנקה הפרטית כדאי להביא לבית החולים וליצור איתה קשר בכל עניין.

 

  • הנקה סמוך ככל האפשר ללידה - הן בלידה נרתיקית והן בלידה בניתוח קיסרי - עוזרת להתחיל את ההנקה ברגל ימין. לכן כדאי שיהיה ליד היולדת אדם קרוב שיוודא ויזכיר לצוות בית החולים שמדובר באם שמעוניינת להניק, ויוכל להביא לה את התאומים להנקה גם אם היא לא יכולה לקום מהמיטה.

 

  • אין סיבה לוותר על ביות (הימצאות התינוק בחדרה של האם בבית החולים‭.(‬

 

  • בהנקות הראשונות מומלץ להניק את התאומים בנפרד ולוודא שהם תופסים נכון את השד. אם שניהם רעבים יחד, אפשר להניק אותם במקביל, כשראשיהם קרובים זה לזה.

 

  • בהנקת תאומים חשוב מאוד שלא יהיה צד קבוע לכל תאום. אפשר להחליט שמחליפים צד כל הנקה או כל יום. שיטת ההחלפה לא חשובה, אבל מאוד חשוב לא לשכוח ולהקפיד על החלפה.

 

  • חשוב להניק את התאומים לפי דרישה ולא לפי השעון. 

 

  • כדאי לזכור שהשבועות הראשונים עלולים להיות לא קלים. כדי לצלוח אותם בשלום יש לדאוג לסביל בה תומכת, כך שלאם המניקה יהיה אוכל מזין וזמין והיא תוכל להתמקד בהנקה ובטיפול בתאומים ולא להיות טרודה גם בעבודות הבית. עם הזמן יחליפו את הבלבול והעומס רגעים מרגשים וחוויות נפלאות.

 

בהריון עם תאומים או שלישייה? בואו לדבר על זה בפורום תאומים ושלישיות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום אילוסטרציה: איי פי
הריון קצר יותר.
צילום אילוסטרציה: איי פי
מומלצים