שתף קטע נבחר

בלייר קם לנאום; חברי הוועידה קראו קריאות בוז

ראש ממשלת בריטניה נאם היום בפני ועידת האיגודים המקצועיים הבריטים, והתקבל במחאה ובקריאות בוז. חברי הוועידה הניפו שלטים שקראו לו לפרוש, וקראו קריאות נגדו כאשר דיבר על המלחמה בעיראק ועל לבנון

נמשכת המחאה בבריטניה נגד טוני בלייר. בוועידת האיגודים המקצועיים הבריטים שנערכה היום (ג') בעיר ברייטון, התקבל ראש ממשלת בריטניה בקריאות בוז, וחברי איגודים אף קמו ויצאו מהאולם במהלך נאומו. זאת, יממה לאחר שהמון זועם קיבל את פניו של בלייר בביירות, שם יצאו אלפים לרחובות כדי להפגין נגדו.

 

ראש ממשלת בריטניה עובר בימים אלה תקופה קשה, משתי סיבות: הכרסום בפופולריות שלו ושל מפלגת הלייבור בכלל, והעובדה כי הוא אינו מוכן לפרוש מתפקידו בקרוב. אחרי ביקור סוער במזרח התיכון, ונוכח המאבקים הפנימיים במפלגת הלייבור, היה ברור שחברי הוועידה יעניקו לבלייר קבלת פנים צוננת. חברי איגוד רבים זועמים על בלייר בשל תוכניות ההפרטה שלו, וכן עקב עירובו את בריטניה במלחמה בעיראק.


חברי האיגודים המקצועיים מפגינים נגד בלייר, היום (צילום: איי.אף.פי)

 

כאשר החל בלייר לשאת דברים בוועידה, הניפו מפגינים שלטים שעליו נכתב "לך עכשיו!" - שלטים שהתיחסו לסירובו של בלייר להודיע על מועד פרישה קרוב. בלייר ניסה להתלוצץ והודה לנוכחים על "ההקדמה הנאה הזאת, פחות או יותר". אבל כאשר הגיע בלייר לדון במלחמה בעיראק, בעימות בין ישראל ללבנון ובאפגניסטן - נושאים שהטיפול של בלייר בהם הצליח להכעיס את הציבור בבריטניה - החלו חברי הוועידה לקרוא נגדו קריאות בוז.

 

"אתם יכולים להמשיך להניף את השלטים הקוראים להסיג את הכוחות, אבל הסיבה שהכוחות נמצאים שם היא כי הממשלות הדמוקרטיות של עיראק ואפגניסטן זקוקות לסיוע שלנו", אמר בלייר לצירים המפגינים. "אתם יכולים לא להסכים איתי, אבל לפחות תקשיבו לטיעוני", הוסיף.

 

בלייר גם הצביע על הקשר בין גלובליזציה, הגירה וטרור. "פתאום אנחנו מרגישים מאוימים, במיוחד נוכח הטרור החדש שהפציע על רחובותינו. מאוימים תרבותית - כי גלי ההגירה משנים את פני החברה, ומאוימים כלכלית - כי כלכלת העולם הפתוח מגבירה את התחרות". לדבריו, אין להיכנע לפחד. "התשובה לגלובליזציה הכלכלית היא שווקים פתוחים ושירותי רווחה חזקים, וכן מערכת חינוך טובה שתתן לאנשים כלים להשתנות".

 

התמיכה הציבורית בבלייר צנחה בבריטניה באופן דרמטי לאחרונה, בין היתר בשל התנהלותו במהלך המלחמה בין ישראל ללבנון, אז התיצב בלייר לצד ארה"ב, תמך בישראל ונמנע מלקרוא להפסקת אש מיידית. בסקרים שנערכו לאחרונה התברר שהתמיכה בלייבור משתרכת אחרי התמיכה המפלגה השמרנית.

 

אי לכך, תבעו ממנו חברי לייבור לפרוש מוקדם יותר מהתפקיד, כדי לאפשר ליורשו המיועד - כנראה שר האוצר גורדון בראון להתבלט, לשקם את המפלגה ותמיכת הציבור ולהמריץ את הבוחרים לפני הבחירות הצפויות ב-2009 או 2010. אך בשבוע שעבר, הודיע בלייר כי יפרוש תוך שנה, והמשיך להתעקש כי לא יימסור לוח זמנים מדויק לפרישה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
בלייר מנסה להרגיע את הקהל, היום
צילום: איי אף פי
מומלצים