שתף קטע נבחר

21 זוכים בפרסי הבמה של התיאטרון לילדים ולנוער

טקס חלוקת פרסי הבמה הראשון בתחום הילדים והנוער נערך אמש בקריית שמונה. ההפקות הזוכות יוצגו במהלך החגים בפני ילדי הצפון

אחרי שנים של עשייה פורייה וסיזיפית ומעט מדי הכרה, זכו אמש העוסקים במלאכת התיאטרון לילדים ולנוער בישראל לעדנה מסוימת. טקס חלוקת פרסי הבמה לתיאטרון ילדים ונוער הושק אמש באירוע חגיגי שנערך באולם תיאטרון "מראה" שבקריית שמונה. את האירוע יזמו במשותף ראש מדור תיאטרון במנהל התרבות, דיתי רונן, המדור לתיאטרון של המועצה הישראלית לתרבות ולאמנות וארגון אסיטז' ישראל.

 

16 פרסים הוענקו מטעם אמנות לעם ומפעל הפיס להצגות, יוצרים ומבצעים, בסכום כולל של 160 אלף שקל. 22 הצגות הגישו את מועמדותן לפרסים בקטגוריות השונות שנקבעו לפי שכבת גיל והיקף ההפקה. בוועדת השיפוט בראשותה של ראש מדור תיאטרון לשעבר, שרה ליסובסקי, כיהנו מרים עציוני, דניאלה גרדוש, רועי הורוביץ ומחמוד דסוקי.

 

בפרס הצגת השנה בהיקף של עד 500 צופים לגילאי גן חובה ועד לכיתה ד' זכתה "סבתא סורגת סיפורים" של תיאטרון הקרון. פרס הצגת השנה בהיקף של יותר מ-500 צופים לאותו טווח גילאים הוענק ל"אבטיח" של תיאטרון המדיטק. פרס הצגת השנה בהיקף של עד 500 צופים לכיתות ה'-ח' הוענק ל"ליצן החצר" של תיאטרון אורנה פורת. ההצגה זכתה גם בפרס הבימוי שהוענק לישראל גוריון. פרס הצגת השנה בהיקף של יותר מ-500 צופים לאותו טווח גילאים הוענק ל"יחיד במינו" של התיאטרון הארצי לנוער. בפרס הצגת השנה בהיקף של עד 500 צופים לכיתות ט'-י"ב זכתה "תמונה משפחתית" של תיאטרון הקיבוץ. בפרס הצגת השנה בהיקף של יותר מ-500 צופים לאותו טווח הגילאים זכתה "אליפים" של תיאטרון המדיטק.

 

בדומה לפרס התיאטרון הכללי, גם בפרסי הבמה של התיאטרון לילדים ולנוער ביקשו לציין את תרומתם המיוחדת של השחקנים, היוצרים והמעצבים העושים במלאכה מאחורי הקלעים. פרס על משחק נחלק בין דינה בליי המשחקת בהצגה "גטו" של התיאטרון הארצי לנוער לבין וידאד סרחאן בהצגה "פרח אדום" של תיאטרון ג'בינה, אשר זכתה גם בפרס המלחין שהוענק לגרגורי חנטוב. פרס השחקן המבטיח הוענק לרועי אסף שהיה שותף בהצגות "יחיד במינו" של התיאטרון הארצי לנוער וב"מלך ההר" של תיאטרון הנפש.

 

פרס המחזאי הוענק ליוסי ואסה ושי בן עטר על המחזה "יחיד במינו" שעלה בתיאטרון הארצי לנוער. הצגה זו חלקה את פרס עיצוב הבמה של סשה לישנסקי עם אבי וורצל, מעצב הבמה בהצגה "אליפים" של המדיטק. בקטגוריית הכוריאוגרפיה זכו זיוה אלטמרק ואפי אשכנזי על עבודתם בהצגה "גטו" של התיאטרון הארצי לנוער. פרס עיצוב תלבושות הוענק לאלה קולסניק על עבודתה בהצגה "המלך גיליאן" של תיאטרון גושן ופרס עיצוב אביזרי במה ובובות זכתה רויטל אריאלי על עבודתה בהצגה "סבתא סורגת סיפורים" של תיאטרון הקרון.

 

יו"ר ועדת השופטים, שרה ליסובסקי, אשר כיהנה לאורך שנים רבות כראש מדור תיאטרון במנהל התרבות, אמרה ל-ynet: "חשיבות מתן הפרסים עצומה ומטרתה לעודד רמת הפקות גבוהה. בכל תחום ותחום מוענקים פרסים ואיכשהו תחום הצגות הילדים והנוער נזנח וזו בהחלט פשלה שלא נתנו עליו את הדעת עד היום". חבר השופטים מציין את רמתן הגבוהה של ההצגות שהוגשו כמועמדות לפרסים אך מציין כי היקף הפרסים דורש חשיבה מחודשת. "יש יותר מדי פרסים וזה מקטין את ערכו של כל אחד מהם", אומרת ליסובסקי ומוסיפה, "הסתייגות נוספת קשורה בתוכן ההצגות. למרות רמתן הגבוהה מטריד בעיני שרובן עוסקות יתר על המידה בקונצנזוס ופחות מדי מאתגרות. חלק גדול מההצגות הן כמו טלנובלות – מרגשות, נוגעות ללב, בנויות היטב עם סיפור של התחלה, אמצע וסוף והרבה לוגיקה, אבל כמעט ולא רואים ניסיונות להציג דברים אחרים וזה חבל. אני לא אתפלא אם זה קשור למידת נכונותם של המורים להתעסק עם קונפליקטים. אלה הצגות שעשויות היטב ולכן הן עובדות, אבל הייתי מצפה ליותר תחכום ושבירת קונבנציות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי צבקר
"אבטיח" של תיאטרון המדיטק. הצגת השנה
צילום: יוסי צבקר
לאתר ההטבות
מומלצים