שתף קטע נבחר

  • מרושתים

כשהסבתא שלכם תנהל בלוג: עתיד לא רחוק

לפי הניו-יורק טיימס מהשבוע שעבר, בכל שניה נוצר בארה"ב בלוג חדש ו-89% מהעסקים משתמשים בבלוגים או מדווחים כי בכוונתם לעשות כן. לפיכך, בימים אלו, בהם לכל דרדק יש בלוג משלו ואם לא אז הוא לפחות משתתף באיזה בלוג ציבורי (תראו מי שמדבר), לא מפתיעה העובדה שגם בני הגיל השלישי נמצאים שם. כן, גם לסבתא יש בלוג.

 

החלטתי להקדיש את השורות הראשונות שלי בבלוג הזה למחשבה מעוררת הפלצות שהסבתא שלך, שאוהבת לתרגם את המושג שיתוף מידע לתיאור ארוך ומפורט של נפלאות הילדים בפני כל המוכן להיות שומע (ואפילו פסיבי), עתידה להעלות כל ביקור משפחתי לרשת (שלא לדבר על תמונות ילדות נועזות וחושפניות).

 

זה קורה כאן ועכשיו וצפוי לתפוס מקום מרכזי יותר ויותר בחיי בני הגיל השלישי. עדיין, היקף קוראי הבלוגים בקרב הגולשים בני הגיל השלישי עמד בשנה שעברה על מחצית מהיקפם בקרב גילאי 18 עד 29. היקף כותבי הבלוגים עמד על כ-3% בלבד מקרב הגולשים המבוגרים בהשוואה ל-13% מקרב הצעירים והיקף בני 65+ מכלל הבלוגרים הינו 2% בלבד (לפי נתוני מרכז PEW).

 

אבל זו רק ההתחלה, ובעצם, למה לא? לאחר שעברו את מחסום הכניסה לרשת, יגלו בני הגיל השלישי מקום וכר נרחב ולשתף, לתעד ולהנציח.

  

גם בני הגיל השלישי כותבים בלוגים

איגוד האינטרנט הפעיל לאחרונה בלוג לבני הגיל השלישי. בחרתי לשתף אתכם בחווית הקריאה הראשונית שלי בבלוג זה, ואביא דברים בשם כותבם. אומנם משפחת אריאלי רק בקושי זוכה להיכלל בתואר בני הגיל השלישי, אך לטעמי הם משקפים היטב את התהליך שעובר על "גולש צעיר" בשנות הזהב. והנה הדברים המצוטטים מהבלוג של בני הגיל השלישי:

  

"אנחנו משפחת אריאלי: רבקה בת 56 ומרדכי בן 61 שנינו משתמשים באינטרנט מספר שנים. כיום האינטרנט תורם לנו בהרבה תחומים אך אנו זוכרים גם את תחילת הדרך להדליק את המחשב- אולי הוא לא יעבוד ללחוץ על כפתור המקלדת- אולי יתחיל לעשות דברים נוראים ובכלל איזה מין כישוף זה - מידיי פעם צצים על המסך תמונות זזות ללא שום קשר למה שאנו מנסים לעשות ועד שמוצאים את מיקום האות על המקלדת - יוצאת הנשמה - ולרוב טועים וצריך להתחיל מחדש וסוף סוף כתבנו משפט קצר והופ הוא נמחק לנו ובכל יום ללמוד מילים חדשות שלא אומרות לנו כלום- אנטר- קובץ- פונט- ארייס- דאונלוד- מאבד תמלילים-אטצמנת—איזה מודם יש לך !!! אוף !!! הרוב באנגלית שלא הייתה קיימת בזמן שלמדנו."

  

למה אני מספר לכם את כל זה? חלקכם בטח אומרים "מעניין את הסבתא שלי". אז זהו, זו בדיוק הנקודה. השנה יושם הדגש באיגוד האינטרנט ובשיתוף עם גופים נוספים בתחום על "האינטרנט בתא המשפחתי". דור מדריך דור, שיתוף פעולה וחוויה משותפת בין הדורות ובין בני המשפחה. לחלקכם זה נראה כבר טריוויאלי. כך למשל, אמי מתקשרת היטב עם חלק מ-11 נכדיה בשעות בה אנחנו, דור הבנים, נם שנת ישרים. אבל היא במיעוט. 

 

אז מעט "ציונות וירטואלית" לסיכום. תפסו אותם ביד, הדריכו אותם, שלבו אותם, תנו להם תוכן ועוד תוכן. אנחנו, המלווים את בני הגיל השלישי מזה שנים במסגרת קבוצת משימה של איגוד האינטרנט, רואים את הברק בעיניים, את הרצון לעוד לאחר שהמחסום נשבר, את ההתגייסות לפרוייקט "הסברה ברשת" שיזם האיגוד ומפעיל בני גיל שלישי לצורך סיוע במאמץ ההסברה הישראלי ברשת. בהצלחה ושתפו אותנו בחוויותכם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר אמיר עציוני. לחצו על התמונה לביוגרפיה
מומלצים