שתף קטע נבחר

מונה כונס נכסים לקניון גילה בירושלים

בעלי הקניון, שנחשב לאחד מפרוייקטי הנדל"ן הגדולים בעיר, חייבים 164 מיליון שקל לבנק הפועלים וזה ביקש למנות לו כונס נכסים. משקיעים פוטנציאליים כבר מגלים עניין ברכישת הנכס

כינוס לאחד מנכסי הנדל"ן הגדולים של ירושלים - קניון גילה. שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, דניה קרת-מאיר, מינתה את עו"ד גיל הירשמן לכונס הנכסים של הקניון. בעלי הקניון, חברות זאב בר ונ.נ. עדיקה, חייבים 164 מיליון שקל לבנק הפועלים, שביקש למנות כונס.  

 

הקניון, בשטח 10,500 מ"ר, נבנה לפני כ-5 שנים במרכז שכונת גילה והוא כולל חניון מקורה, מחסנים, מרכז רפואי, בניין גמור בן 7 קומות ו-95 דירות, וכן זכויות בנייה למגדל בן 215 דירות. הוא מהווה אחד מהפרוייקטים הנדל"ניים הגדולים בירושלים. 

 

לטענת בנק הפועלים, החל משנת 1997 הוא הילווה לחברות בר ועדיקה סכומי עתק, לבניית הפרוייקט, שלא נפרעו עד היום. "אין באפשרות בר ועדיקה להשלים את הפרוייקט, ותיפעול הקניון אינו יוצר הכנסות שיוכלו לפרוע את החובות. החוב גדל בהתמדה", נאמר בבקשת הבנק. מתברר, כי היזמים לא הצליחו עד היום למכור כ-4,700 מ"ר בקניון, 184 מחסנים ו-8 דירות בבניין המגורים.

 

עוד טוען הבנק, כי קיים חשש כבד שנושים יעשו דין לעצמם, ישחיתו את הפרוייקט ויקחו ציוד יקר ערך הנמצא במכון הכושר בקניון ובחלקים אחרים שלו. מהבקשה שהוגשה לבית המשפט עולה, כי הכונס מתכוון לנהל את הקניון ויתר חלקי הפרוייקט, וזאת עד למכירת הקניון וזכויות הבנייה של מגדל המגורים.

 

ידוע כי משקיעים פוטנציאליים מגלים כבר עתה ענין ברכישת הקניון, שהוא המרכז המסחרי היחיד של שכונת גילה. גם הזכויות לבנית 215 דירות מעוררות ענין רב, נוכח המחירים הגבוהים בהם נמכרו באחרונה דירות בפרויקט. עם זאת, יש לזכור כי מחירי הנדל"ן בגילה היו בעבר בשפל, בשל התקפות הירי של המחבלים, וכי שווי הנכסים כפוף למצב הביטחוני במקום.

 

קוני המתחם גם יידרשו לפתח ולתחזק במקום "גן ארכיאולוגי", כדי לשמר ממצאים שהתגלו במגרש, וזאת על פי התב"ע. כן יהיה עליהם לתת לעיריה כ-800 מ"ר מתוך השטח הבנוי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מונה כונס לקניון
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים