שתף קטע נבחר

חיילים צ'צ'נים שומרים על מהנדסים רוסים בלבנון

היום התחיל כוח הנדסה רוסי את עבודות שיקומם של הגשרים והכבישים שנהרסו בלבנון במהלך המלחמה. לפי בקשת לבנון, את הכוח מאבטחים 55 לוחמים צ'צ'נים מוסלמים

היום (יום ב') החלו מהנדסים צבאיים רוסיים מגדוד ה-100 לשקם את גשרי לבנון, שנהרסו במהלך 33 ימי המלחמה בין ישראל לחיזבאללה. במסגרת המבצע, מתעתדים הבנאים הרוסיים לשקם שישה גשרים, ואת הכבישים הסמוכים לגשרים אלה. בשעה שאלה יבצעו את עבודתם, ישמשו 55 לוחמים צ'צ'נים כמאבטחיהם.

  

הגנרל איוון ציגאנקוב, העומד בראש הצוות המבצעי של משרד ההגנה הרוסי בלבנון, ציין כי העבודות יתחילו בניטרול המוקשים באזורי הבנייה המיועדים. לדברי הגנרל, "הבטחת ביטחונם של המומחים הצבאיים הרוסיים היא המשימה העיקרית והחשובה ביותר".

 

בכלי התקשורת הרוסים דווח היום כי המאבטחים הם לוחמי משרד הפנים של הרפובליקה הצ'צ'נית. הערוץ הראשון של הטלוויזיה הרוסית דיווח כי לבנון היא שדרשה מרוסיה שהמאבטחים יהיו מוסלמים. מפקד המחלקה הראשונה של הגדוד, ראסול ביימוראטוב, אמר לטלוויזיה הרוסית כי הוא רואה במינוי "כבוד גדול". "הם יכולים לסמוך עלינו, אנחנו נשמור על פני רוסיה", אמר המפקד. חברו למחלקה, רוסלאן דזאייטאייב הוסיף: "אני שמח שהגעתי לכאן לעזור למוסלמים. הם ביקשו שכוחות השלום המוסלמיים יגיעו לעזור להם. אני שמח מאוד".


כוח הנדסה בוחן את הנזק שנגרם לאחד הגשרים, היום (צילום: איי.אף.פי)

 

לפי דיווחים, במהלך המלחמה נהרסו בתקיפות חיל האוויר בלבנון יותר מ-100 גשרים ו-136 כבישים. הגנרל ציגאנקוב הוסיף כי הכוחות הרוסיים הביאו איתם בדרך הים כ-2.5 טונות של מטען, הכולל ציוד הנדסי שנחוץ לבניית הגשרים, וציוד עבור הצוותים. לדבריו, הגשר הראשון שישוקם נמצא בדאמור, כ-100 ק"מ מסיידה. הגשר השני, גשר אבו-זיבלי, נמצא לא הרחק מהגבול הישראלי, ליד הכפר רג'ר.

 

זו הפעם הראשונה מאז המאה ה-18 שחיילים רוסים נפרסים בלבנון. בתחילת העשור השביעי של המאה ה-18 הביסו חיילי צבאה של קיסרית רוסיה קתרינה הגדולה את הכוחות העות'מנים, וכוח ימי רוסי נחת בחופי ביירות.

 

אתמול הוקם מחנה ארעי של הכוח הרוסי, וכן התקיים טקס חגיגי שבו הונף דגל רוסיה מעל המחנה. מאחר שגשר אבו-זיבלי מרוחק כ-50 ק"מ ממחנה האוהלים, מתכוונים הכוחות הרוסים להקים מחנה אוהלים נוסף בסמוך לו. עבודות הבנייה צפויות להתחיל מחרתיים, ב-11 באוקטובר. לפי התכנון, הכוחות הרוסיים יישארו על אדמת לבנון עד 11 בדצמבר.

 

הגשרים מדגם "סארם" שהביאו הרוסים ללבנון מסוגלים לשאת עד 40 טון, ורוחבם 4 מטרים. גורמים רשמיים מסרו כי לגשרים אלה "אורך חיים" של כ-20 שנה. סגן מנהל פיקוד העורף בצבא רוסיה, דמיטרי בולגאקוב, ציין כי גשרים אלה ייחודיים לרוסיה ואינם מצויים במקומות אחרים בעולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
חיילי ההנדסה מנטרלים מוקשים
צילום: איי אף פי
מומלצים