שתף קטע נבחר

איך מכינים מאכלי גורמה מקופסאות שימורים

קופסאות שימורים נחשבות למזון נחות, אבל זה לא תמיד נכון. בחירה נכונה של המאכלים מהקופסא, וטיפול מתאים יכולים לתת תוצאות מצוינות

קופסאות השימורים זוכות לרוב לדימוי נחות, ולא תמיד בצדק. מספרים, במסעדה תל אביבית, שכאשר אחד הלקוחות שאל אם הפטריות שבסלט טריות, ענתה המלצרית בהתלהבות: "כן, פתחו את הקופסא ממש עכשיו", אבל הסיפור הפולקלוריסטי הזה שייך יותר לתקופה בה פטריות טריות היו קוטפים רק בטיולים, ואספרגוס ניראו על מדפי השימורים בסופרמרקט, ולא אצל הירקנים.

 

במקור, קופסת השימורים היא, בעצם, שיטה שבאה לפתור בעיה של זמינות, ועניין הטעם הוא משני. היום, בעיקר בחו"ל, זו תעשייה די משגשגת, וכמו בהרבה מקרים אחרים מה שמכניסים זה מה שמקבלים. גם עכשיו, עם ההיצע והשפע של הדברים האמיתיים הטריים עדיין ישנם שימושים רבים לשימורים, במיוחד במוצרים שמקבלים את טעמם ואופיים מאופי שיטת השימור כמו טונה, אנשובי וכד', או בעגבניות משומרות כשקשה בחורף להשיג עגבניות אדומות ובשלות. כמובן שערמוני מים, ניצרי חיזרן, חלב קוקוס, פטריות כמהין (מהסוג המרוקאי) או מחית ערמונים בקיץ - אפשר להשיג רק בקופסא.

 

אפשר גם להשתמש מדי פעם במוצרים יותר פשוטים כמו תירס או גמבה, אחרי המתקפה של ירוקים טבעיים ואורגניים, כפי שפעם אמרה מסעדנית ידועה: "לפעמים יש הבדל בין אוכל טוב לאוכל טעים".

 

מאפה של לבבות דקל וקישואים

המרכיבים:

1 קופסא של לבבות דקל מסוננים ופרוסים

500 גרם קישואים שטופים ופרוסים

25 גרם חמאה

2 כפות פירורי לחם

150 גרם גבינת קצ'קבל

1 שקית שמנת מתוקה

3 ביצים

4 כפות עירית קצוצה

מלח פלפל לבן

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הקישואים ולבבות דקל בחמאה עד שיזהיבו מעט. מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים היטב.
  2. מערבבים בקערה את הגבינה, שמנת, ביצים, עירית ומוסיפים את תערובת לבבות הדקל והקישואים. מתבלים במלח ופלפל, יוצקים לתבנית חסינת חום משומנת ואופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות כ-40 דקות. אם המאפה משחים קודם יש לכסות בנייר כסף.

  

סלט של שעועית אפויה וגרגר נחלים

המרכיבים:

1 קופסא של שעועית לבנה גדולה אפויה במיץ טבעי

1/2כוס מיץ לימון

1 פלפל אדום חריף קטן טרי ללא גרעינים פרוס (לא הכרחי)

1/2 כוס שמן זית

3 בצלים ירוקים פרוסים (חלק לבן בלבד)

מלח

פלפל שחור טרי

1 כוס עלים של גרגר נחלים או עלי רוקט פרוסים

 

אופן ההכנה:

  1. מסננים את השעועית הלבנה מהנוזלים ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את יתר החומרים למעט גרגר הנחלים ומשהים למשך 4 שעות. מוסיפים את גרגר הנחלים ומגישים.

 

עוף בפטריות כמהין (מהזן המרוקאי)

המרכיבים:

4 ירכי עוף מחולקים לשניים

4 כפות שמן זית

4 בצלים קלופים ופרוסים

1 קופסא פטריות כמהין מסוננות ופרוסות

מיץ מ-2 לימונים

10 חוטי ועפרן או 1/2 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור טרי

3 בצלים ירוקים דקים פרוסים דק (החלק הירוק)

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את פרוסות הבצל בשמן זית עד שיזהיבו מעט.
  2. מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומטגנים דקה נוספת.
  3. מניחים מעל את פרוסות העוף ומוסיפים מים לכדי כיסוי. מוסיפים את מיץ הלימון ומביאים לידי רתיחה, מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה ורבע.
  4. מסירים את המכסה, מוסיפים את הבצל הירוק, מתקנים תיבול ומבשלים 5 דקות נוספות. מגישים עם אורז.

 

פסטה א-לה פוטנסקה

רוטכ המבוסס על חומרים משומרים.

 

המרכיבים:

500 גרם ספגטי יבש

600 גרם עגבניות משומרות קלופות וקצוצות

5 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות

20 זיתים שחורים קצוצים גס

4 פילה אנשובי קצוץ

1 כף צלפים קצוצים

1 פלפל צ'ילי יבש קצוץ

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית עם השום עד שיזהיב, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים כ-15 דקות.
  2. מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים כ-15 דקות נוספות. מכשלים את הפסטה לפי ההוראות, מוסיפים את הרוטב ומגישים.

 

מוס ערמונים עם רוטב שוקולד לבן

מתכון של אריק חכימי.

 

המרכיבים:

500 גרם רסק ערמונים

8 כפות סוכר

12 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

250 גרם חמאה רכה

5 כפות ברנדי

1/2 1 כפית תמצית וניל

מעט גרידת תפוז

רוטב:

200 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות

50 גרם חמאה

מיכל שמנת מתוקה

מעט גרידת לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את החלמונים עם הסוכר, מערבבים את החמאה עם רסק הערמונים עד שהתערובת אחידה, מקפלים את קציפת החלמונים לתוך תערובת הערמונים ומוסיפים את הברנדי, גרידת התפוז ותמצית הווניל.
  2. מקציפים את החלבונים ומקפלים לתוך תערובת הערמונים. יוצקים לכוסות יין עד ל-1/3 גובה.
  3. ממיסים את חומרי הרוטב תוך כדי ערבוב בסיר קטן על אש נמוכה עד שיהיה חלק. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  4. יוצקים מעט מהרוטב על גני המוס ועוטפים בניילון. מצננים במקרר למשך 6 שעות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
שונה מהמוצר הטרי. טונה משומרת
צילום: סי די בנק
מה שמכניסים זה מה שמקבלים. שימורים
מומלצים