שתף קטע נבחר

חדש: רשת אלחוטית חדשנית באריאל

לראשונה בארץ: תושבי אריאל יכולים לגלוש החל מהיום חינם ברשת אלחוטית בטכנולוגיית Wireless Mesh, המאפשרת גם לשלם על חניה ולקרוא מונים מרחוק. רון נחמן, ראש עיריית אריאל: חברות התקשורת מונעות מהערים להפוך לספקיות תקשורת

תושבי אריאל ואורחים המזדמנים לאזור יוכלו החל מהיום (ה') לגלוש באינטרנט חינם מכל מקום באיזורי המכללה והמדרחוב בעיר, לבצע שיחות VoIP, ולגשת לשירותים עירוניים מקוונים.

 

כל זאת באמצעות רשת אלחוטית בטכנולוגיית Wireless Mesh, שהושקה הבוקר במעמד ראש העיר, רון נחמן, חברי ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת, ונציגי 14 חברות טכנולוגיה שהקימו את הרשת, ובראשן נורטל. הקמת הרשת החלה לפני כחצי שנה, אך השקתה נדחתה בשל מלחמת לבנון השניה.

 

  

אינטרנט במדרחוב

ברחבי המדרחוב ומכללת אריאל נפרשו אנטנות שידור וקליטה לתקשורת האלחוטית, הפועלות באמצעות אנרגיה סולרית. ההבדל בין האנטנות האלה לבין רשתות Wi-Fi אלחוטיות רגילות, הפועלות במאות בתי קפה, בתי מלון ומרכזי קניות בישראל טמון ב-Mesh, רשת קורים, המאפשרת למשתמשים המחוברים תנועה רציפה ללא צורך להתנתק ולהתחבר בכל מעבר מאנטנה לאנטנה.

 

שלומי אנג'י, מנהל הטכנולוגיות בנורטל, מסביר שטכנולוגיית ה-Mesh הועדפה על פני טכנולוגית WiMax המוכרת מרשתות רחבות אחרות בעולם, מכיוון שרוב המכשירים הנמצאים בידי צרכנים היום תומכים בטכנולוגיה הראשונה, ועלות החלפת האנטנות בטווח הרחוק לא תהיה משמעותית.

 

הרשת מחוברת לאינטרנט מהיר במהירות הורדה והעלאה של חמישה מגהביט לשניה, אך אין שום מגבלה מבחינת תשתית לרכוש מהירויות גבוהות הרבה יותר מספקיות האינטרנט.

 

הטכנולוגיה מאפשרת לעיריה לחסום אתרים לא ראויים, ורשתות שיתוף קבצים או כל דבר שמאט את רוחב הפס.

 

שירותים עירוניים באמצעות הרשת האלחוטית

נוסף על הגלישה החופשית, מאפשרת הרשת האלחוטית לבצע פיקוח עירוני אלחוטי - המבטל את הצורך בכרטיסי חניה ובאחזקת מדחנים יקרים. התושבים יכולים לקנות זמן חניה באמצעות מחשב או מכשיר אלחוטי במקום להציב מדחנים ליד כל מקום חניה.

 

מלבד זאת, הוצבו בעיר מצלמות וידאו נייחות ומצלמות הותקנו על רכבי סיור. מצלמות אלה משדרות למוקד העיריה צילומים למניעת ונדליזם ואלימות. מוני מים חכמים המותקנים בבתי התושבים מאפשרים לקרוא אותם מרחוק באמצעות הטכנולוגיה, וגם לאתר ולהתריע על תקלות היישר למוקד תאגיד המים בעיר.

 

העיריות כספקיות תקשורת

"ההשקה היום מביאה לידי ביטוי את החזון שלי בעשר השנים האחרונות", אומר ל-ynet ראש עיריית אריאל, רון נחמן, "על פי החזון הזה, הרשות המקומית תספק בנוסף למים וביוב גם שירותי תקשורת החל מהטלוויזיה, דרך הטלפון, ואינטרנט דרך הפעלה של בית חכם, ועיר חכמה, הכל דרך צינור אחד גדול. אנחנו, הרשויות המקומיות, נפעיל את התקשורת מלמטה בלי טובות של החברות".

 

פורום 15 הערים הגדולות, בהן גרים 40 אחוזים מהאוכלוסיה, פנה לאחרונה לשר התקשורת והודיע לו על רצונו להקים תשתיות דומות בערים נוספות בארץ. בינתיים אריאל היא העיר היחידה בארץ אשר נפרשה בה רשת כזאת.

 

הניסוי באריאל מוגבל מאוד בהיקף הפרישה (איזור המדרחוב והמכללה בלבד) ובזמן - האישור להפעלת הניסוי הוא בתוקף עד מרץ 2007 בלבד. 

 

נחמן מעוניין לפרוש את הרשת האלחוטית בכל העיר עם תום תקופת הניסוי. לדבריו, החסם הראשון הוא הרגולוציה, והבעיה השניה היא העוצמה של חברות התקשורת.

 

"ברגע שאני אקבל אישור, וגם עיריית תל אביב, ועיריית רמת גן ועיריית פתח תקווה נקבל אישור להיות מפעילות עירוניות, נעמוד במלחמת עולם מול בזק, הכבלים והחברות הסלולריות. הדבר מחייב אומץ לב ציבורי, וזה מחייב את המערכת החקיקתית לחשוב אחרת".

 

אם כך, אם לא נראה בישראל רשתות כאלה בכלל?

 

"זה יקרה בסוף. הייום כל העולם מחובר, ולמדינת ישראל לא תהיה ברירה. גם עם כל המונופולים, דואופולים, וטריאופולים, ועם כל הלחצים הפוליטיים, בסוף אני ואתה - התושב נקבל תקשורת התקשורת במחירים אפסיים, כמעט חינמיים. ישנה אפשרות לעשות השקעות דרך הרשויות ודרך הממשלה, ושלא נהיה תלויים באף אחד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אריאל. עיר אלחוטית
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים