שתף קטע נבחר

קריית ים: אין כסף להפעיל את מפעל ההזנה

ראש העיר הסביר כי רוב המשפחות בקריית ים הן משפחות חלשות, ולכן גובה ההשתתפות שלהן במפעל ההזנה הוא מינימלי. את ההפרש אמורה להשלים העירייה. "אם נשלם את הפער נחרוג מהגרעון, וכיוון שאנחנו בתוכנית הבראה - אסור לנו להגיע למצב כזה", הוסיף. התוצאה: מאות ילדים לא זוכים לקבל ארוחה כמובטח. משרד ראש הממשלה: על פי נתוני הלמ"ס הרמה הסוציואקונומית בקריית ים איננה נמוכה

1,200 תלמידי בתי הספר היסודיים בקריית ים לא זוכים לארוחה חמה כמובטח מהסדר מפעל ההזנה. הסיבה, כרגיל: בעיות תקציב של ההורים והרשות המקומית.

 

ראש עיר קריית ים, שמואל סיסו, אמר ל-ynet: ההסדר שהגיעו אליו שרת החינוך ומשרד החינוך לא מטפל ברשויות חלשות יותר, כמונו. אנחנו צריכים להשתתף במחצית העלות של מפעל ההזנה, מכספי העירייה ומכספי ההורים". לדבריו, בקריית ים רוב ההורים במצב כלכלי קשה, ולכן רובן משתתפות בעלות של חצי שקל לארוחה ביום. את ההפרש אמורה לשלם הרשות המקומית. סיסו הסביר: "זה גדול עלינו, אנחנו נמצאים בתוכנית הבראה. אנחנו רוצים לתת הנחות להורים אבל כולם משלמים חצי שקל. כך שאם נשלם את הפער, ניכנס לגרעון מהר מאוד וזה בלתי אפשרי. בגלל תוכנית ההבראה אסור לי לחרוג מהגרעון". 

 

סיסו טוען כי "ההסדר טוב ויפה כביכול, אבל לא פועל לטובת המקומות החלשים. זה לא מוסדר בתקציב בשום צורה והמצב שנוצר הוא שידי קשורות. אינני יכול לעשות דבר בעניין".

 

הוא פנה למשרד החינוך ולשרת החינוך. "שלחתי מכתבים, הפניות הגיעו גם לרענן דינור, מנכ"ל משרד ראש הממשלה. יו"ר ועדת חריגים אמר שיחזור אלינו אבל עד היום אף אחד לא חזר. האמת היא שאין שום התייחסות, פשוט שכחו אותנו מאחור". 

 

ממשרד ראש הממשלה הגיבו לטענות: "ממשלת ישראל היא הנושאת העיקרית בנטל מימון מפעל ההזנה, בסכום של למעלה מ-80 מליון שקלים בשנה זו. ראש הממשלה אף החליט להגדיל את הסכום השנה, על מנת להרחיב את היקף המפעל ולהגדיל את המימון הניתן ליישובים חלשים כלכלית. כיום, יישובים שמצבם הכלכלי הוא הרע ביותר, נדרשים לשלם (יחד עם ההורים) סכום של כשני שקלים לארוחה ליום מתוך עלות של כ-9 שקלים. יישובים שמצבם הכלכלי הוא הטוב ביותר, נדרשים לשלם (יחד עם ההורים) סכום של כ-7 שקלים לארוחה ליום".

 

עוד נמסר, כי על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, קריית ים אינה מוגדרת כיישוב בעל רמה סוציו-אקונומית נמוכה. על כן, נדרשת הרשות המקומית יחד עם ההורים להשתתף במחצית מעלות הארוחה - בסכום של כארבעה וחצי שקלים ביחס לעלות של כ-9 שקלים לארוחה. רשויות שמצבן קשה יותר, נדרשות לשלם סכום נמוך באופן משמעותי. מכתבו של ראש עיריית קריית ים התקבל במשרד ראש הממשלה, ובקשתו לסיוע נוסף, מעבר לזה המועבר ליתר הרשויות, תישקל.

 

בעקבות פניית ynet פנתה שרת החינוך יולי תמיר לשר הפנים על-מנת שיאשר לקריית ים שנמצאת בתוכנית הבראה להקצות כסף מתקציבה הסגור עבור מפעל ההזנה.

 

לדברי תמיר: "ערים שנמצאות בתוכנית הבראה, יש להן תקציב מוגדר וסגור המחייב אישור על כל הוצאה. במקביל לחוק ההזנה, ראש העיר מחוייב להוציא כסף כדי שתהיה ארוחה חמה בבתי הספר. נדרשת גמישות של משרד הפנים, שתאפשר לרשות להקצות את הכספים למפעל ההזנה". בימים אלה מגישה שרת החינוך תיקון לחוק ההזנה על-מנת לאגד את כל הסמכויות הנוגות לחוק זה אצל גורם אחד בלבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רוני שיצר
סיסו. אסור לחרוג מהגרעון
צילום: רוני שיצר
צילומים: ויז'ואל/פוטוס, אורן אגמון
ללא הזנה (אילוסטרציה)
צילומים: ויז'ואל/פוטוס, אורן אגמון
מומלצים